Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (41)

Francouzská revoluce

Francouzská revoluce (1989) (TV film)

Počet obětí teroru, který rozpoutal Maximilien Robespierre, není přesně znám, protože většina záznamů se do dnešních dnů nedochovala. Mnozí odborníci se ovšem shodují na tom, že pod gilotinou mohlo skončit až o 40 000 lidí.

Valdemarův odkaz

Valdemarův odkaz (2010)

Při závěrečném rituálu se ve filmu sejde několik historických postav. Aleister Crowley byl slavný mág a okultista, Lizzie Bordenová byla obviněna ze zabití své matky a nevlastního otce, Belle Gunnessová zavraždila několik svých manželů i své děti a Bram Stoker je autorem legendárního románu "Drákula".

Kluci jsou zpět

Kluci jsou zpět (2009)

Ve scéně, kdy Harry (George MacKay) s Artiem (Nicholas McAnulty) sledují televizi, vysílají australský horor Krvavá laguna (2007).

Gang v útoku

Gang v útoku (2006)

Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch.

Zodiac

Zodiac (2007)

V případě Zodiaca figurovalo více než 2500 podezřelých. „Nejslibnějším“ z nich byl Arthur Leigh Allen, ale až do jeho smrti v roce 1992 se proti němu nenašly přímé důkazy. Navíc - v roce 2002 byl odebrán vzorek DNA ze Zodiacových dopisů, který se neshodoval s Allenovou DNA.

Všichni prezidentovi muži

Všichni prezidentovi muži (1976)

V roce 1973 dostali Carl Bernstein a Robert Woodward za svou reportáž o aféře Watergate Pullitzerovu cenu.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Čikatilo, který se během vyšetřování choval slušně, se rozhodl, že před soudem ze sebe udělá blázna. Během procesu zmateně vykřikoval, obnažoval se, zpíval Internacionálu, vykřikoval, že není homosexuál nebo tvrdil, že je těhotný a kojí. K tomu, aby se vyhnul trestu smrti, mu to ale nepomohlo.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Andrej Čikatilo byl se svými 53 oběťmi dlouhou dobu nejplodnějším sériovým vrahem v historii Ruska. Až na začátku 21. století ho ,,překonal" Alexandr Pičuškin. Ten má mít na svědomí až 62 lidských životů...

Čarodějky ze Salemu

Čarodějky ze Salemu (1996)

V roce 1696 se všichni porotci ze salemského případu přiznali, že udělali chybu. Ironií osudu je, že se ospravedlňovali tím, že je k tomu ponoukal sám ďábel.

Čarodějky ze Salemu

Čarodějky ze Salemu (1996)

Proces s čarodějnicemi proběhl v Salemu v roce 1692. Na jeho konci bylo 19 rozsudků smrti...

Čarodějky ze Salemu

Čarodějky ze Salemu (1996)

Salem se jmenují tři města v USA. První dvě se nacházejí ve státech Illinois a Oregon. Salem, který se neblaze proslavil čarodějnickými procesy, leží ve státě Massachusetts.

Věčný příběh

Věčný příběh (1998)

Když královna promlouvá princi do duše a vysvětluje mu, jak je důležitý výběr nevěsty, řekne: ,,Rozvádějí se jen v Anglii." Jde o narážku na Jindřicha VIII. a jeho šest manželek, z nichž se se dvěma rozvedl.

Doktor Živago

Doktor Živago (1965)

Ruský spisovatel Boris Leonidovič Pasternak byl po vydání románu „Doktor Živago“ vyloučen ze svazu spisovatelů a dokonce mu hrozilo odebrání sovětského občanství a deportace na Sibiř. Když mu pak byla v roce 1958 udělena Nobelova cena, na nátlak státních orgánů ji odmítl.

Za nepřátelskou linií

Za nepřátelskou linií (2004)

Pokračovací válka byl konflikt mezi Finskem a Sovětským svazem probíhající mezi lety 1941-1944. Bylo to v podstatě pokračování tzv. Zimní války (1939-1940). Výsledkem sice bylo sovětské vítězství, ale Finové Rudé armádě způsobili obrovské ztráty a udrželi si svou nezávislost.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Natočeno podle povídky Washingtona Irvinga „The Legend of Sleepy Hollow“.

Akta X - Film

Akta X - Film (1998)

Když Mulder zjistí, že v baru nefunguje záchod, musí si odskočit ven. Se slastným pocitem si pak uleví na plakát k filmu Den nezávislosti.

Já, Don Giovanni

Já, Don Giovanni (2009)

Opera Don Giovanni měla premiéru v tehdejším Nosticově divadle v Praze 29. října 1787.

Amelia

Amelia (2009)

V roce 2010 byly nalezeny na atolu Nikumaroro fragmenty kostí, které zřejmě patřily Amelii Earhartové a jejímu navigátorovi Fredu Noonanovi. Je pravděpodobné, že zde nějakou dobu žili, než zemřeli (zřejmě na dehydrataci).

Amelia

Amelia (2009)

Amelia Earhartová přeletěla Atlantik poprvé 17. června 1928, tentokrát ještě v roli cestující. 20.–21. května 1932 to už zvládla jako pilotka. Na osudný let kolem světa odstartovala 1. června 1937. Pohřešovaná je od 2. července 1937.

Reklama