Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (80)

plakát

Železná srdce (2014) 

Nechápu, proč se první dvě třetiny filmu tváří super realisticky a syrově, vychází to, a konec filmu je tak hloupě americko-idealizovaný. Za mě první polovina filmu plus celá scéna zabrání města minimálně 75%, konec snad ani nemá cenu hodnotit.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Netuším, jak to Scott Derrickson dělá, ale stejně tak jako u jeho předhozího filmu Sinister, tak i u téhle podívané jsem se ani nelekl, natož bál (což je hororu špatně, ne?). Je tam vidět velká snaha o temnou atmosféru, ale místo toho se nám dostává jen tma, a v tom je docela rozdíl (režisér nepochopil). A stejně jako u Sinister je zakončení celého filmu hrozně normální, průměrné, žádná eskalace.

plakát

Hanna (2011) 

Nevím, proč se zrovna do takovéhoto scénáře pouštěl zrovna Joe Wright. Překvapující ale je, že scénář je také asi tím největším nedostatkem filmu. Akční scény jsou svým zvláštním a originálním stylem dost dech beroucí, takže tam bych viníka nehledal. A u geniální volby soundtracku od The Chemical Brothers, který jim dodává tu zdravou uhozenost, také ne. Jen škoda scénáře!

plakát

Most (2011) (seriál) 

Má to dost klasickou příběhovou linii detektivního seriálu, ale obrovskou předností tohohle klenotu je především to, že se nesnaží hrát si na HBO atd., ale ponechává si svou severskou atmosféru a svoje švédské a dánské charaktery, kteří celý seriál tvoří. Na 100% to určitě není, ale v klidu dýchat vás ani jeden díl nenechá. (K páté hvězdičce mě nakonec přesvědčil dobře vybraný soundtrack.)

plakát

Smrtihlav (1998) 

Po technické a vizuální stránce to vypadá dost hrozně a amatérsky. Nadruhou stranu prvotní myšlenka (nemyslím rozuzlení) a celková mysteriozita filmu je špičková. Jenom škoda toho konce.

plakát

The Zero Theorem (2013) 

Depresivní, divné, hodně zajímavé, ale sliboval jsem si od toho něco úplně jiného. Vlastně vůbec nevím co si o tomhle filmu mám myslet, je to splácanina ryze bláznivých nápadů nebo je to něco tak propracovaného, že jsem to skoro vůbec nepochopil? Ať už se tvůrci pokoušeli o cokoliv, nedotáhli to do konce, a tak se pak nesmí divit, že většina diváků je naprosto zmatená. Nakonec já zůstal taky zmatený, ale celkový dojem nebyl vůbec špatný. (A tipuju, že do pár dnů je tenhle snímek mezi těmi nejrozporuplnějšími, co se týče hodnocení.)

plakát

Čas zabíjet (1996) 

Nechal bych to bez těch ohraných srdcervoucích momentů, hezky syrové. A plus extra hvězda za Samuela L. Jacksona.

plakát

Údolí stínů (2002) 

Tenhle film má tři věci, krev, napalm a proslovy Mela Gibsona. To nestačí. Je to vlastně takový umocněný a vietnamský Ryan, akorát bez Spielbergovy režie.

plakát

Americké psycho (2000) 

Tohle je něco, co rozhodně stojí za to vidět. A to nejenom kvůli neskutečnému, ale opravdu neskutečnému, Baleovi. Ti, co tu píšou, že film nic nekritizoval, a proto ho považují za pouhou snahu režisérky předvést svojí zvrácenou fantazii, zřejmě neviděli stejný film. Materialismus, perfekcionismus, egoismus, "věčná nenaplněnost"... Zajímalo by mě, jestli ti stejní kritici přišli na to, proč se to celé jmenuje Americké psycho.

plakát

Noe (2014) 

Nevěřím, že tohle natočil Darren Aronofsky. Tenhle film zkrátka nemá žádný směr, Darren si nedal nic za úkol, je to nijaké, ale rádoby něčím se zabývající. Alespoň tak mi to připadá. A že by to byla syrová ukázka výborné režie, to se také nedá říct.