Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Třicet případů majora Zemana - Růže pro Zemana (1979) (epizoda) 

Poslední díl Majora Zemana je zase trochu špionážní. Při vyšetřování vraždy žižkovského zloděje narazí Zeman na překupníky se starožitnostmi a s drogami. V černých obchodech figurují zaměstnanci jednoho pražského starožitnictví a několik západních cizinců. Zvláště podezřelá je francouzka Michele Mercier, kterou však Zemanovi plukovník Žitný zakáže stíhat. Důvod mu odmítá sdělit a Zeman je z toho zmatený. Nakonec, když už Zeman odchází na odpočinek, se celá věc vysvětlí ke spokojenosti všech.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Mimikry (1979) (epizoda) 

Bič boží je jedním z nejlepších dílů celé série. Příběh undergroundové kapely, která kromě hraní obchodovala s drogami, je zajímavý. Zvláště když se mezi ně infiltrovali i Zemanova dcera a její chlapec. O co jde v díle ještě? O nezákonné opuštění republiky s pomocí únosu letadla, o které se celá kapela a pár dalších lidí pokoušelo.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Rukojmí v Bella Vista (1978) (epizoda) 

Major Hradec se musí nalodit na zaoceánskou loď Morava, která pluje do Chile. Je na lodi utajený, jeho poslání zná jen kapitán. Hradec zjiistí, že v podpalubí se skrývá muž, který poškodil lokomotivy exportované z Československa do Chile. V Chile zrovna probíhá socialistická revoluce, kdy stát znárodnil některé fabriky a americká vláda mu působí nesnáze. Československo si nemůže dovolit poslat Chile poškozené lokomotivy. Hradec se dostane do bitky s mužem z podpalubí a při rvačce ho shodí do moře. Pak se Hradec rozhodne sledovat jednoho z podezřelých námořníků do vnitrozemí,aby zjistil, kdo tahá za nitky škod a sabotáží.Tam ho však nečeká nic dobrého.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Studna (1978) (epizoda) 

V roce 1969 je už část kontrarevoluce zlikvidována, nicméně major Zeman stále pracuje na obyčejném obvodním oddělení na Žižkově, kde řeší případy výtržnictví, ukradených králíků a podobně. Jednou ho navštíví plukovník Žitný, který byl dosud v ilegalitě, a požádá ho o vyřešení tajemné rodinné tragédie na vesnici blízko Prahy. Místní obyvatelé cítí nejdříve k Zemanovi velkou nedůvěru, jediný přívětivý je k němu místní holič. Od něho se také dozví důležité informace o případu ze vsi. Zeman se pak zúčastní vstupu do násilím otevřené hrobky zesnulé rodiny a v jejich vyhořelém domě objeví bratra zemřelé ženy, který tam hledá zlato. To je pro Zemana další stopa.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Štvanice (1978) (epizoda) 

Rok 1968 a bujení kontrarevoluce v zemi. Otevírají se staré případy z 50. let a tehdy odsouzení žádají obnovy procesů. Takto se zachová i farář z Plánice, odkud pochází Zemanova Blanka. Zeman je suspendován a na jeho místo nastupuje jeho zástupce Stejskal. Navíc se Zeman musí bránit v plánickém procesu, protože je obviněn z účasti na tamních vraždách před 15 lety.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Klauni (1978) (epizoda) 

Kulturní fronta se bouří proti systému a pořádá akční představení. Na něm je postřelena zpěvačka a podezření padne na básníka Daneše. Major Zeman je povolán k případu také proto, že divadla se účastní jako divačka jeho dcera s přítelem. Tehdejší vzbouření umělci mi velmi připomněli dnešní hnutí Milión chvilek, které taky jen rozvrací a pobuřuje. Tam také všelijací pochybní umělci vystupují. Doufám, že skončí stejně jako Danešovo hnutí v roce 1967.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Šťastný a veselý (1978) (epizoda) 

Vše se točí kolem Silvestra 1966 a Nového roku 1967. Blanka Zemanová se vrátí do kanceláře, protože si v lednici zapomněla šunku. Na toaletě najde mladou zaměstnankyni Janičku v bezvědomí. Když si nechá vrátným otevřít její kancelář, mzdovou účtárnu, vidí, že tam hoří a s pomocí vrátného a saniťáka oheň uhasí. Zavolá to svému manželovi a ten se na místo ihned vydá. Zjistí, že na výplatní listině se vyskytují 4 zaměstnanci stejného příjmení, přičemž u nich pracuje jen jeden Havránek. Navíc je už několik dnů nezvěstný. Zemanovi nechali doma čtrnáctiletou Lidušku samotnou a ona si domů pozvala svého kamaráda Martina. O něm rodiče zatím vůbec nic nevědí.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Tatranské pastorále (1978) (epizoda) 

Děj nás tentokrát zavede do Vysokých Tater, kde filmový štáb natáčí příběh podle skutečné události, která se zde stala před 10 lety. Byla tam tehdy znásiněna a zavražděna mladá dívka a pachatel je stále neznámý. Protože existuje možnost, že pachatel se kvůli natáčení vrátí na místo činu, na místo odjíždí i major Zeman. Má slíbeno, že když se mu bude dařit, čeká ho v Praze místo náčelníka kriminálky. Za kolegu, který si podal žádost o důchod. Na letišti na Zemana čeká mladý strážmistr Gajdoš, se kterým si ihned padnou do oka.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Pán ze Salcburku (1978) (epizoda) 

Major Zeman jde na schůzku s cizincem, o kterém nic neví. Data o schůzce našla kriminálka v bytě mrtvého muže. Na schůzce se seznámí s Rakušanem Rudi Lorenzem, který pochází původně od Brna. Rudi organizuje a převáží východní Němce na Západ. Zeman se s Lorenzem zapojí do jeho hry, ten ho ale prohlédne, omráčí a Zemanovi jde opět o život.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Modrá světla (1976) (epizoda) 

Díl se tentokrát odehrává hlavně na severu Západního Německa a také ve známém podniku Bílé Linky. Tamní emigranti chtějí pro západní tajnou služu získat tajné materiály z jednoho československého podniku. Do případu je zapojen televizní redaktor Holan, majitel Bílých Linek Hackl, jeho milenka a československá špionka Hana Bízová, starý agent Fanta a za československou kriminálku opět Jirka Hradec. Tento díl si vyžádá dokonce tři mrtvé, vesměs bídné československé emigranty.