Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Plivu na váš hrob (2010) odpad!

Tyhle bezduché masakry vážně nemusím. Na posledních 20 minut se vůbec nešlo dívat, jen hnusné mučení a potoky krve.

plakát

Mnichov (2005) 

Spielberg statečně obšlehl (televizní!) film z roku 1986 Meč Gideonův (režie Michael Anderson). Obšlehl, měl na to nesrovnatelně více peněz, přesto je výsledek mnohem horší než originál. Mnichov je obyčejná kopie, a protože je obsazen daleko méně charismatickými herci, je i nudnější. Zkrátka mě vůbec nebavil a váhám i, jestli dvě hvězdy nejsou příliš.

plakát

Pravda (1960) 

Na pranýř postaveno mládí a krása Dominique, která ve víru vášně zabila svého milence. V soudním procesu se probírá celý její život, večery plné flámů a nevázaného života s přáteli, seznámení s Gilbertem, jejich láska i první hádky a žárlivé výstupy. Žalobce je zlý a nenávistný muž, obhájce je laskavý a jemný. Porotci vidí hlavně dívčinu krásu, ženy závidí, muži slintají touhou. V postavě Dominique je vlastně u soudu celá francouzská mládež 60. let, která bojovala za svobodu a volnou lásku.

plakát

Hra na pláč (1992) 

Akcí IRA ve filmu moc není, jen ze začátku se řeší britský zajatec a co s ním. Zajatce hlídá hlavně Fergus, který se s ním povídáním o sportu spřátelí. Dozví se od něho o přítelkyni Dil, o kterou ho zajatec prosí, aby se po jeho smrti postaral. Fergus to chce splnit, vydá se do Londýna Dil hledat. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah, který všechno zkomplikuje.

plakát

Rammstein: Ohne Dich (2004) (hudební videoklip) 

Už druhá píseň od skupiny Rammstein, kterou hodnotím plným počtem. Netušila jsem, že natočili i ploužák.

plakát

Exekutor (2005) 

Film je spíše černou komedií než dramatem. Je o jednom nemilosrdném a arogantním exekutorovi, který jde přes mrtvoly. Jednou se ale udá něco, co dočista změní jeho chování. V okolí ho však nikdo nechápe a lidé mu stále dávají najevo opovržení. Andrzej Chyra zahrál svou roli skvěle.

plakát

Dědička (1949) 

Film o prozření jedné tiché, otcem ponižované dívky. Catherine poslouchá svého otce na slovo a je jí líto, že ji stále srovnává s dokonalou matkou a nemá ji příliš rád. Na plese se zamiluje do pohledného mladíka, její otec je však přesvědčen, že ji mladý muž chce jen kvůli dědictví. Vezme proto svou dceru do Evropy, aby se odloučením prokázalo, zda vztah za něco stojí. Po návratu láska obou trvá a Catherine se rozhodne s Morrisem utéct. Samozřejmě by tím o dědictví přišla. Blíží se noc, kdy mají útěk provést a Catherine stále čeká na slíbený kočár ...

plakát

Čas probuzení (1990) 

Čtvrtá hvězda je za to, že je film podle skutečné události. Robert de Niro tu hraje fantasticky a Robin Williams, kterého jinak moc nemusím, je taky skvělý. Osobně si myslím, že u nás se k psychiatrickým pacientům nikdo takto ohleduplně nechová, spíše se zde vyskytují otrávené sestry a lékaři. Jako nakonec i v tomto filmu, do doby, než začali věřit zázračnému léku. Moc bych všem postiženým pacientům zázračný lék přála. A aby neměl žádné vedlejší účinky.

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Film o problému stárnutí, demence a o zázracích, které se bohužel nedějí. Jedna z posledních rolí Radoslava Brzobohatého, a byla jsem moc ráda, když hrál zdravého dědu. Tak jsem mu tu demenci věřila.

plakát

Ztracené město (2005) 

Vyznání Andyho Garcii jeho milované Kubě. Je to příběh majitele hudebního klubu El Tropico, pro nejbohatší Kubánce i cizince. Klub prosperuje a prosperuje i Ficova rodina. Jenže netrvá dlouho a v zemi postupně začíná revoluce. K revolucionářům se přidá i Ficův bratr a je zabit. Před smrtí prosí Fica, aby, kdyby se s ním něco stalo, se postaral o jeho krásnou ženu. Tak se i stane a oba se do sebe zamilují. V zemi bují revoluce a Fidel slavnostně vjíždí do Havany. Prezident Batista prchá ze země. Zdá se, že pro Fica a jeho rodinu se nic nezmění a i nadále budou provozovat svůj podnik pro bohaté. Jenže moci se ujímají diametrálně odlišní lidé, kteří nemají v lásce hudbu, saxofon ani bohaté.