Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (368)

plakát

Americký masakr (2022) 

Nenáročná příjemná oddechovka, pro mě nejspíš asi první v roce 2022. Celkem zajímavý nápad s imigranty v kombinaci s jejich následným likvidováním, vtipných hlášek a scén. Nechybělo nakonec ani trocha toho Gore.

plakát

H.P. Lovecraft's Witch House (2021) odpad!

Fíha, tak to byl silný šálek kávy. Dlouho jsem neviděl takovouhle amatérsky provedenou s.....

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

V tomhle filmu je zapotřebí nehledat děj, a proč vlastně ? Protože se jedná o přehlídku různých druhů Dinosaurů v celkem zdařilé podobě CGI efektů a o tom to sakra celé je!! Já si to užil, užívám a napsal bych budu užívat, ale zde se shodnu s pár lidmi, že co se týká dějové linie a nápadů, tak se tvůrci dostali na samé dno a více z toho už nevytřískají do příštích případných dílů. Pevně věřím, že tohle byl opravdu závěrečný díl, tedy happy end pro všechny. Co mi zde scházelo (kromě děje, který nemá smysl řešit ) byl určitý humor, vtip, rozsáhlejší souboje a akce dinosaurů ať už dinosaurus vs dinosaur a nebo lidi vs dinosauři. Vše bylo malinko více ochuzené, bez adrenalinu. Přitom délka filmu vybízí k mnohem větším soubojům, déle trvající podívané plné zážitků s dinosaury v uměle vytvořeném světě právě pro ně (od společnosti Bioscop). Fantazii se nekladou meze.

plakát

Super-Blb (2022) 

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce.

plakát

Fresh (2022) 

Bohužel, zase nevyužitý potenciál. K čemu je ta stopáž filmu tak dlouhá? Když už teda má být film o porcování lidského masa a věří si tvůrci natolik, že z toho udělají 2 hodinovou podívanou... Pak očekávám pořádnou bizarní nálož, ale zde se opět šetří kde se dá, aby toho bylo co nejméně vidět.

plakát

Random Acts of Violence (2019) 

Krásný nápad na děj filmu, aneb jak využít scénář, který vymyslí hlavní hrdina formou komiksu a zároveň bude sloužit jako vyvražďovací scénář pro nás diváky. Postavy se kupodivu nechovaly jako úplní bezmozci, což je třeba ocenit. Žádné dlouhé uřvané ženské opery se nekonaly. Vlastně vrah je vždy naštěstí po chvilce utnul. Co je třeba ocenit, tak jednoznačně fantazie ohledně kreslených vražedných výtvorů v komiksu (kterých mohlo být sakra více!). Tedy kdyby se chtěl režisér vyřádit, mohl zde uspořádat psychopatické gore hody. Jedním obrovským nevyužitým potenciálem (bohužel by to stálo více nákladů) bylo uspořádání mrtvol, jejich masky a veškeré práce s tím spojené. Kompozice jednotlivých záběrů jsou sice věrohodné, působí celkem slušně, ale pořád přicházíme o to hlavní, co chceme všichni vidět. Jedná se o postup, jak vlastně dosáhl těchto různých kompozic lidí. Pak by to bylo za 5*.

plakát

Koncert pro Ukrajinu (2022) (koncert) 

Hvězda a to jen pro Michala Malátného s kapelou Chinaski, zbytek byl otřesný zpěv.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Matthewe, kamaráde měl bys hodně rychle přijít s dalším originálním nápadem, pro další pokračování. Pokud nebudu brát v úvahu tvůj neskutečný předchozí přešlap u filmu Silent night, který byl tak "impozantní" až to bylo otravně nudné, tak jsem zde u třetího dílu očekával mnohem víc. Opakovaný scénář - souboje odehrávající se v rytmu tanců (využité u obou předchozích dílů ). Pokus o humor s historickými osoby Rasputin, Lenin apod. Bohužel humor ani vtipy zde moc nefungovaly téměř, možná i trochu nucené, pokud nepočítám scénku s Rasputinem. Naopak místy až dramatický děj ve spojení s úmrtím syna. Třetí díl si dáte jako jednohubku a za měsíc zapomenete, že něco takového vzniklo.

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Chceš se pomstít a nestačí Ti se už jednou ztrapnit v osobním životě? Tak neváhej a ztrapni se rovnou před celým světem :D. Tohle mi hlava prostě nebere, pokud to měl být pokus o revenge od těch lehkomyslných žen, které vidí jen prachy, all inclusive atd. tak co čekat.. vlastně mu ještě nahrály a udělaly z něj hvězdu, která je za vodou. Každý si to může přebrat po svém, ale žasnu nad takovou naivitou... Velké +, že se skutečně jednalo o reálné postavy, žádná fikce.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Drsné, surové až do reality zasahující drama s občasným pousmáním a vtipem. Ve výsledku film nepřinesl po dlouhých 3 hodinách nic závratného (společně s prvním dílem přes 5 hodin), kromě toho, že sexuální závislost panuje úplně u všech a nelze se jí vyvarovat. Lars von Trier poukázal i na různé sexuální praktiky, včetně orientace jako pedofilů a dalších. Když tedy nebudu brát v potaz přešlap jako vlastní vykonaný potrat, což je úsměvné science fiction, tak nelze něco vyčítat. Hlavní nymfo herečku bych vyměnil za nějakou ženu, která dokáže někoho oslnit a nebude to bez urážky starší nesympatická Charlotte plná vrásek. Mia si díky tomuto filmu získala velké publikum a ohlasy, každopádně dnes už se dají vytknout nějaké věci... přeci jen nežijeme u opic v džungli. Všem doporučuji režisérskou nevystříhanou 5hod. verzi.