Reklama

Reklama

Americký masakr

  • USA American Carnage
Trailer 1

VOD (1)

Guvernér vydá zatykač na děti nelegálních přistěhovalců. Mladí lidé dostanou možnost odejít na svobodu, pokud se stanou dobrovolníky ve středisku péče o seniory. Brzy zjistí, že proti nim bylo zosnováno spiknutí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad je správně ulítlej a fungoval by i pokud by nebyl spojený s republikánskou fóbií z mexckých migrantů. Takže tady palec nahoru. Povedl se i casting sestávající se z víceméně ne tak okoukaných tváří, pokud nepočítám Ortegu. A sem tam se našlo i několik důvodů pro zasmání. Ale právě že jen sem tam. Na komedii bych čekal víc vtipu a na horor, vzhledem k celkovému konceptu, víc morbidnosti. Tvůrci se báli buď víc odvázat, anebo jim chyběly peníze. Ať je to tak nebo tak, já to coby divák vidím jako promrhanou příležitost, byť se na film dá v pohodě dívat. 55% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pod rúškom hororu s komediálnymi prvkami sa opäť podsúvajú isté naratívy. Nenápadne, podprahovo, rola obete a rola tyrana. Zbytočné zapojenie ideologickej linky, hoci pre nich to zbytočné nie je, pretože rasizmus je tak všade, že už mali aj prezidenta a nastrčení sú aj podľa kvót, kde to len ide. Zriedkavosť skutočných hororových scén robí z tohto film len účelovku. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po guvernérovom nariadení sú všetky rodiny nelegálnych prisťahovalcov presunuté do vládnych zariadení. Mladí previnilci dostanú možnosť oslobodiť sa, ak sa zúčastnia programu, ktorého cieľom je poskytovať starostlivosť osobám v zariadeniach pre dôchodcov. Túto možnosť sa rozhodne využiť aj JP, ale to, čo sa zdá byť jednoduchou cestou na slobodu, sa čoskoro zmení na utrpenie. - Je to taký crossover A Cure for Wellness a Get Out, ale velmi ma to bavilo. Dokonca až tak, že keby ma pred pár týždňami nerozmaznala štvrtá séria Stranger Things, dal by som tomu zrejme päť hviezd. Casting sa vydaril na jednotku, herecké výkony sú perfektné, má to precízne budovanú atmosféru a inteligentne podanú myšlienku, čomu sa po trochu rozpačitom úvode (AOC s Obamovým sloganom hope, lol) čudujem. Jenna Ortega je momentálne asi najvýraznejším hororovým talentom a stíha toho viac, než old school scream queens z osemdesiatych rokov. Tento rok už štyri solídne horory plus sa venuje natáčaniu Scream 6 a Wednesday pre Netflix. Snáď jej forma vydrží a taktiež sa dúfam bude dariť tomuto režisérskemu duu, pretože ma títo páni svojím debutom velmi príjemne prekvapili. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je poněkud komické, když bílý Američan nadává imigrantům, protože kromě původních indiánů jsou všichni Američané imigranti. A když je vyhání Trump, který ještě více zbohatnul díky imigrantce z Čech, pak je to k popukání. Ale tenhle film je horor a místo imigrantů se dá dosadit kdokoliv. O filmu je dopředu lepší nic nevědět. Nápad s domovem důchodců je skvělý a do jisté míry geniální a šokující. O staré lidi se přeci nikdo nezajímá. Tedy někdo ano, ale zde jde o nadsázku. Pravda, povídáního mohlo být občas méně, ale když dojde na napětí, atmosféra zhoustne. Nechybí pavouk ze satanistických filmů, ba ani krev a jedna hezká gore scénka. Spíše se mi to zdálo na silnější tři, herecké výkony jsou velmi dobré, byť JP mi lezl na nervy, páč trouby nemám rád, ale ten konec si čtvrtou zaslouží. On je sice na jednu stranu šťastný, ale na tu druhou....tam už sci-fi nezaúřadovalo. A to se počítá. Jako celek spíše sociální drama, mě ale bavilo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Politici melou pantem, melou maso s imigrantem.“ Varování! Komentář může obsahovat stopy ořechů, vajec, mexických brzlíků a SPOILERŮ! Film i stopy politické a společenské satiry. Co mě překvapilo? Že všechny hlavní postavy jsou cabrón illegales, čili osiny v zadku Strýčka Sama, přesto mi byli sympatičtí. Co překvapilo je?  Policejní šťára, která v americkém rybníce hojnosti provedla výlov plevelných rybek. Na imigračním jim pak byla učiněna „nabídka, která se neodmítá.“ GERONTO_OKÉNKO: [][] Citlivá dramata ze starobinců sleduji rád, abych věděl, co mě jednou čeká. Stane se i ze mne stará konzerva? Hovězího? Stanu se i já „lehce“ nevrlý jako němečtí staroušci?   Budu se svým chodítkem „závodit“ se sotva se ploužícími anglickými zombíky a hláškovat: „Proč jsou tak rychlí? A co moje kanadská pečovatelka, nabídne mi slevu na euthanazii? [][] Geronto wellness a Jenna Ortega jako žena dvou tváří zaujaly. Zpracovatelská linka, pohříchu bez pracovníků s dranžíráky a trapně tajtrlíkující Mengele křížený s Willym Wonkou už míň. Za to jedna michelinská hvězda dolů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Madridu (Španělsko). (BMW12)
  • Když JP (Jorge Lendeborg Jr.) ve 30. minutě předčítá důchodkyni z knihy „Proměna“ od Franze Kafky, první dvě věty jsou skutečně z této knihy. Když ho však důchodkyně krátce přeruší, plynule pokračuje dvěmi větami z úplně jiné Kafkovy knihy, a to „Dopisy Mileně“. (dj.patyzon)

Reklama

Reklama