Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (37)

plakát

Jeden život (2023) 

Tentokrát jsem si byla jistá,že tento film bude stát za to. Z kina jsem ale odcházela jaksi prázdná. Ne,že by to nebyl doják. Ale dojímavý je prostě ten příběh sám. Nicolas Winton si zaslouží víc. Rodiny dětí, co do vlaku nastoupily nebo nenastoupily, si zaslouží víc. Všechno mělo být víc. Ten film je pěkný, ale je to promarněná příležitost. Všem těm, kteří v něm nemají být zapomenuti, nesahá ani po kotníky.

plakát

Most (2011) (seriál) 

S každou další sérií jsem čekala nějaký propad....nepřišel. Po dokoukání všech řad musím říct, že mi bude Sága Norén policie Malmo chybět. Tenhle seriál nedá divákovi nic zadarmo. Po prvních pár dílech jsem vždycky očekávala to horší a vždycky mě závěr překvapil. K postavám (i těm záporným) člověk získá vztah a prožívá děj možná víc než by chtěl. Perfektně vyobrazené charaktery lidí a sociální problémy globálně jsou přimíchány ke zločinům s osobními motivy. To celé dává dohromady skvělou podívanou, od které se nemůžete odtrhnout. Skvělá režie, kamera a lokace vše jen vyzdvihnou. Třešničkou na dortu je pak pro mě až hypnotická píseň ve znělce, spolu s jednoduchou a nápaditou grafikou. Pokud mám nějakému seriálu dát 5*, je to tento.

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Za mě prostě dobrý.  Tak akorát vtipný,  tak akorát dlouhý, tak akorát zamotaný. No a teď trochu duchapřítomněji.....Hawkeye a jeho rodina konečně dostali tolik prostoru, kolik si zaslouží. Nová Kate Bishop je skvělá postava a obsazení Hailee Steinfeld byla trefa do černýho. Zapletka s Jelenou dodala ten správný emo náboj. Díky za další podařený dílek do MCU puzzle.

plakát

Barbie (2023) 

Poprvé napíšu velmi jednoznačnou a krátkou recenzi. Kdybych tenhle film neviděla,  vůbec nic by se nestalo.  Na deštivé odpoledne s dětmi na gauči pro jednou stačilo.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů,  jaké jsem kdy viděla. 3.a 4.série jsou tak super, že se vám pak ostatní zdají trochu slabší.  Ale i ten nejmíň povedený díl Peaky Blinders je daleko lepší,  než 80% jiných seriálů.  Za mě 10/10.

plakát

Gangy z Birminghamu - Epizoda 6 (2016) (epizoda) 

Poslední díl 3. série je prostě pecka. Tady na dobré konce nevěříte.  Všechno je možné a to stupňuje napětí. A závěr - famózní. Faking Píky Blájndrs faking gůd.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Těšila jsem se na zážitek z jednoho z nejlepších filmů tohoto roku. Bohužel. Skvělí herci,  výborná hudba, dobré dialogy, perfektní kamera, ale všechno to vychází naprázdno. Jakoby to bylo nějaké plytké, ztracené v davu postav. Žádná z nich vás ve finále vlastně ani nezajímá. Divák je bombardovaný podněty,  zvuky, obrazy, myšlenkami,  ale všechno to vyzní úplně do ztracena. Bylo to tak moc, až to bylo příliš. Za celek bych dala dokonce jen **.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Dávám 3*. Nebyl to vyloženě špatnej film, ale stačil by mi doma v obýváku. Po tolika superlativních hodnocení jsem čekala emotivní pecku s výbornýma záběrama z kokpitu letadel a příběhem jak řemen. Nestalo se. Top Gun je jakási nostalgická klasika. Top Gun Meverick je vzpomínkovej fajn film s trochou napětí. Samo, že jsem jim fandila. Ale slzička mi teda ani jednou neukápla. A že bych ho musela nutně vidět zas? Asi ne.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Má to mouchy. Respektive dalo by se lecos zlepšit, ale proč to brát takhle. Takže... skvělá hudba, krásné kostýmy a vůbec líčení herců, dialogy, co vtáhnou do děje, přiměřené efekty, děj, co nenudí, fajn herci, dobře vybrané lokace a moc se mi líbilo propojení s dávnými zvyky (např.svatba na konci, runy jako prostředek zaříkání apod.). Za poslední dobu trochu jiná pohádka, která cílí na mírně starší děti. Moc se povedla. Těším se na dvojku.

plakát

Zlatý podraz (2018) 

Takový potenciál a tak to zpackat. To by mohl být tak dobrý film, ale tam nebylo dobře snad nic kromě námětu.