Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (134)

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Skvělý vizuál, ztvárnění zombie a jejich hierarchie, soudobé zasazení děje s paralelami k některým dnešním společenským tématům a (na Netflix) trochu nekorektně komediální nádech (podle mě záměrně), soundtrack a samozřejmě zombie tygr, vytáhli tenhle film z úplné ostudy, kam jej dostali herci, dialogy, celkově scénář a některé další nesmysly. To není Zack Snyder, kterýho jsem znával.

plakát

Bláznivá dovolená (2015) 

Staré Griswoldy miluju, ale tady to prostě od začátku skřípe. Snaha vyrovnat se klasice je zachraňována hlavně příběhovou návazností na ní a Chevy Chasem na konci filmu, který vám dokáže i poletech vykouzlit ten úsměv a k tomu trochu nostalgie.

plakát

Dopis pro krále (2020) (seriál) 

Představte si, že je vám 15 (a to příběhovým dětem asi přidávam). Vyhlášení hrdlořezové vás táhnou nehostinnou zimní krajinou, pak se u jedné soutěsky zastaví a vám přikaží, abyste pokračovali dále do neznáma. Nevíte co vás tam čeká, ale když se otočíte nebo budete utíkat, hrdlořezové vás nejspíš zabijou. Co uděláte? Ano správně, začnete se koulovat. Na tohle fakt nemám.. jestli to tak je v knižní předloze to nevím, ale moc tomu nevěřím a je mi to vlastně celkem jedno. A to mi tady ani vůbec nevadila, jindy trapná korektnost. Musím si tu ulevit i za několik dalších seriálů, které jsem na Netflixu viděl. Podezírám režiséry nebo scenáristy, kteří pro ně dělaj, že prostě sežerou seriálový budget na první dvě epizody a ve chvíli kdy získají pozornost diváka, zbytek už "nějak doklepnou". Ok, všechno takové není a ta výprava, kamera i kostýmy jsou mnohdy fakt supr, ale u věci s takovým potenciálem jako je tahle, to prostě o to víc bolí.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Ani nevím kdy naposled jsem byl tak vděčný za konec filmu. A rozhodně ne proto, že by byl špatný. Quentin si to (je) vyloženě vychutnal.

plakát

matka! (2017) 

Boží!

plakát

At the Devil's Door (2014) 

Film připomínal spíš hru na honěnou, než horor.. Lekl jsem se asi dvakrát, když se v domě spustil alarm a když mi nečekaně vrzla židle.

plakát

jOBS (2013) 

Vcelku hezké shrnutí historie Applu, nikoliv však samotného pana Jobse.

plakát

Avengers (2012) 

Miluji Marvel a filmy podle komiksu, tak jsou pro mě Avengers tak trochu srdcovou záležitostí. Tolik superhrdinů po kupě není v žádném z filmů. Každý z nich má své vlastní charisma, schopnosti a jedinečný příběh, který se v určitém bodě kloubí dohromady. Ten bod je Avengers a jakmile všichni superhrdinové spojí svou vlastní show v jednu, nemůže z toho vyjít nic jiného než jedna obrovská show! Epická podívaná plná nápaditosti, důvtipu, akce a hlavně všemi známými superhrdiny. Dychtivě očekávám druhý díl.

plakát

Poslední výkřik (2012) 

Za první dvě mrtvé "hvězdičky" uděluji dvě hvězdičky. Byla to věru slastná podívaná..