Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 363)

plakát

Královská aféra (2012) 

Ále houby. Veleprůměrná záležitost. Když ji zmeškáte, o nic jste nepřišli.

plakát

Šach mat (1964) (TV film) 

Velmi originální. Neznám bohužel předlohu, a tak nevím, nač mířil Zweig, a kolik toho předělal Radok.

plakát

Domnělý únos (2019) (TV film) 

Jak epizoda průměrného detektivního seriálu.

plakát

Vrah ve mně (2010) 

Myslím, že knižní předloha je o něco lepší a že se filmu nepodařilo ji koherentně převyprávět. V každém případě, nic pro inteligentní lidi.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Slabý zástupce oblíbeného a veskrz pitomého subžánru mstitelských příběhů.

plakát

Hodinář (1988) (TV film) 

Docela dojemná připomínka, o kolik byl ještě docela nedávno život těžší, než je dnes. --- Můj děda se tenkrát živil jako švec. Když během krize lidi obraceli každou korunu a do obchodů přišly baťovky... Psí život. Neměl rád První republiku.

plakát

České nebe: Cimrmanův dramatický kšaft (2010) (divadelní záznam) 

Problémem tohoto díla je, že to není drama. Není to divadelní hra. Je to jen varietní pásmo gagů a hlášek, nezřídka silně infantilních. Pohromadě to drží nápad jakési Nebeské komise, ale nemá to úvod, zápletku, katarzi, očištění. Smoljak už musel být hodně slabý, že Svěrákovi takovou slátaninu nezatrhl.

plakát

Přísně tajné! (1984) 

Tak ano, párkrát jsem se pousmál. ... A vzápětí zapomněl.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Vícekrát jsem měl trapný pocit filmového neumětelství. Neumím přesně posoudit, nakolik se na tom podílela nepevná režie, afektované dialogy či nepříliš profesionální herecké výkony - nejspíš od všeho trochu. --- Balzerová je dobrá, ale Český lev? To ta cena moc velkou hodnotu nemá... --- Vejdělek nám předložil českou verzi allenovského hedonismu a mravní prázdnoty. Kdo s kým (tento víkend) - toť otázka! Splývá to v takovou notně trapnou chumelenici. --- A do toho, zčistajasna, láska! No jo, jenže allenovský kontext zůstává. Takže je to vzplanutí necivilizované, beznadějné, bez vyhlídek a nemůže skončit zase jinak, než bolestí a prázdnotou. --- Jenže Vejdělek románek uzavřel pohádkově, tedy bezbolestně. Evidentně neví nic o lásce a o ženách; která žena by vlezla do postele klukovi, který předtím oprašoval její matku? Fuj! Nesmysl! --- Ale možná je to jinak a mimo není Vejdělek, nýbrž já. Už nevím, jaké dnešní ženy jsou. Možná už opravdu nejde o vztahy, nýbrž o pouhou interakci kolíků a kund. Lidé a lidství chybějí. --- Ať už je to umělecká nemohoucnost, anebo reálný obraz reality, výsledek je stejný. Proto nepíšete a netočíte dramata, jenom ... pičoviny.

plakát

Dobrodruzi z velkoměsta (1991) odpad!

Samá klišé, a tak strašně pozitivní, až je to příliš. A to joztomijé tejátkóóóó...