Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (18)

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Těžký průměr bez náznaku atmosféry. Pocitově spíš výplň. Nutno pochválit kostýmy.

plakát

Odznak Vysočina - Zlobába (2022) (epizoda) 

Achjo. Kdyby to bylo alespoň trochu realistické, a nepřipomínalo to spíše vymyšlenou pohádku s hádankou na konci. Drama kde? Krimi kde? Tvůrce asi záměrně dělá, že nemá vůbec žádnou představu o tom, jak funguje kriminalistická práce, nebo mu nejspíš jako příprava stačilo vidět několik řad kriminálky LA, jinak si to nedovedu vysvětlit... Přitom některé postavy by mohly být opravdu zajímavé.

plakát

Pán času - Revolution of the Daleks (2021) (epizoda) 

Špatný casting herců opět podpořil opravdu "béčkový" scénář. Tuto kombinaci nezachrání ani John Barrowman. Občas mám ten pocit, že Chris Chibnall neviděl žádnou z předešlých sérií a prostě neví o čem Doctor opravdu je, a co představuje. Jodie hraje nevýraznou postavu, která neustále neví co dělat, je neustále poučována, a musí jí zachraňovat ostatní, tedy přesný opak "mého" Doktora.

plakát

Obr Dobr (2016) 

Nuda naložená několik dní do CGI ... obalená sladkým anglickým přízvukem...smažená dobrým marketingem, následně podávaná se slavným jménem .... je bohužel pořád jedna velká nuda :( Vizuálně propracované..oku lahodící........uspávací.

plakát

P.K. (2014) 

O indické kultuře toho moc nevím. Film působí jako směsice střídajících se "legračních" momentů s "wtf" momenty, jenž jsou zřejmě zapříčiněné neznalostí bollywoodské produkce. Každopádně po dvou hodinách docela dobřé satiry všech hlavních světových náboženství přichází půlhodinové "citově zaměřené" finále. ...Velice zdařilé jsou ve filmu pokládané logické otázky rozebírající náboženství ukazujíci jeho někdy až absurdní projevy rádobyvěřících lidí v dnešním světě, jenž víru spojující po staletí celé národy přetvořili na konzumní záležitost... Film doporučuji už jenom jako zajímavost ze světa, o kterém moc nevím.

plakát

Pasažéři (2016) 

Z části Sci-Fi, z části romantická komedie, z části drama. To vše různě prolínající mezi sebou spojované docela fungující dvojicí Jennifer s Chrisem, jejichž chemie docela zafungovala a pobavila. V pár ohledech toto dobře zvolené obsazení hlavních postav film tak trošku zachraňuje. Od tvůrců bych určitě rád viděl důmyslněji propracované prostředí komerční budoucnosti. Pro hobbyfilozofy se najde i pár zajímavých myšlenkových pochodů a hlavně dilemat pokud jde o problematiku samoty provázející náš život. Mě osobně až na konec, který bych si představoval trochu odlišně, se film líbil a na silvestrovské poledne i pobavil.

plakát

Underworld: Krvavé války (2016) 

Nastavené pokračování z nastaveného pokračování a tak dále. Bohužel úroveň celé série klesá s každým dílem k nule. Spoiler: Nedivím se Selene a jejímu rozhodnutí v rámci filmu vše vzdát a umřít.... a oni jí stejně nenechají, vykoupou ve studené vodě, zmumifikují, přidají trochu bílé barvy, a postaví do další, na dnešní dobu již bohužel značně trapné, přestřelky plné umělých zubů a 15 let staré CGI. Bohužel dokud bude u série pokračovat Kate, budu i já ;-)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Již delší dobu jsem z kina neodcházel tak nadšený jako po Rogue One. Možná mi k tomu dopomohlo shlédnutí "3ky a 4ky" předem, ale dovedu si představit, že podobné nadšení zažívali lidé při premiérách Nové naděje a spol. Po vlažném klasickém "star wars" začátku se film přehoupne do druhé půlky, aby mohl přejít do finální bitvy. Závěrečná scéna s Darth Vaderem nejde jinak než vynést do nebes :-) Filmu také pomohl fakt uzavřenosti. V podstatě ani jedna z hlavních postav nemusí přežít, tudíž divák nemusí předpokládat trapný happy end provázející 99% všech nabízených filmů, a s napětím může čekat kdy a za jakých okolností kdo umře. Za povšimnutí stojí určitě herecký výkon Donnieho Yena a Foresta Whitakera. Za mě paráda a jen víc spin-offu jako Rogue One.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Na jedné straně napadat originalitu a snahu vyčlenit se z nekonečných řad a zástupů servírovaných US filmů tvořených podle neustále se opakujících šablon a na straně druhé kritizovat nedostatek schopnosti zaujmout víc, než ostatní filmy, jenž jsou jeden jako druhý.... Good job ;-) Nebudu se tady snažit a nutit zkritizovat každou nedomyšlenou věc ve filmu (ve světě Star Treku) jen abych se mohl cítit víc jako rádobykritik. Tento svět vznikl a rozvinul se okolo jedné vesmírné lodi a její charismatické posádky. To je ten základní a neměnný kámen Star Treku. Když si tento fakt člověk uvědomí a teprve potom si film pustí uvidí ho z úplně jiného úhlu pohledu diváka. Nečekal jsem letní blockbuster, nečekal jsem nejlepší film roku, a už vůbec ne dokonalý film. Čekal jsem film o Enterprise, její posádce a problému do kterého se dostane, a přesně to jsem taky dostal :-) Velké plus dávám za nápad a přímé propojení epické scény s hudbou a ztvárnění Yorktownu.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Skvěle jsem se bavil. Kdo čeká od takového filmu víc než to je trubka.