Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (2 118)

plakát

Cenzorka (2021) 

Někdy si připadám jako z jiný planety a přemýšlím, jestli jsem neviděla jiný film, než ostatní. Censor pro mě byl prostě nějaký způsobem nekoukatelný, už jen to zpracování pro mě bylo strašně nesympatické, hlavní postava ve mně vyvolávala až znechucení a asi jsem prostě byla v tu chvíli na totálně jiný vlně. Britské horory většinou buď miluju nebo nesnáším a tohle je ten druhý případ. Už i ten příběh byl pro mě vlastně ve finále naprosto debilní. Nic mi to nedalo, uspávalo mě to, hororově to absolutně zklamalo a z toho závěru jsem taky nevěděla, co si mám odnést. Prostě, škoda, že jsem to vůbec viděla a kazím tomu hodnocení.

plakát

H2O: Stačí přidat vodu (2007) (TV film) 

Super seriál mého dětství, ke kterému se fakt ráda vracím a kdo to tady hází do odpadu jenom proto, že viděl jeden díl, je idiot. Protože ač je to seriál pro teenagery, námětem se první série dost drží mytologických motivů mořských panen a není to vůbec ničím stupidní. Postavy jsou skvělý, trable mořských panen je prostě zábava sledovat a to vše doprovází ještě atraktivní záběry pod vodou plus věrohodné ocasy. Druhá série je za mě nejlepší, protože obsahuje postavu Charlotte, která hýbe dějem o sto šest. Třetí série má ale silný úpadek, což uznám, jelikož odešla postava Emmy a přibylo spousty nových nesympatických jedinců. Jinak je to ale inteligentní zábava pro děti, kterou se těm svým nebojím v budoucnu pustit.

plakát

Příběh služebnice - Série 3 (2019) (série) 

3. série pro mě měla pár much a upřímně , když zavzpomínám, tolik se mi do paměti nevryla. Obsahuje totiž hlavně hodně flashbacků, prolínání děje se světem mimo Gileád a hodně osvětluje důsledky chování některých postav. Tato řada si ale nakročila na pořádnou revoluci a spíš nechala slušně otevřená vrátka další řadě. Některé epizody byly ale, troufám si říct slabší nebo nudné. Nicméně jsem stihla zatím při čekání na čtvrtou sérii přečíst i předlohu a můžu říct, že jí dal tento seriál fakt šmrnc a naprosto odzbrojující intenzitu, přesto, že obohatil děj  i postavy o sto padesát procent jinak, dělá to uctivě a kvalitně. Jen tak dál.

plakát

Příběh služebnice - Série 4 (2021) (série) 

4. série: K mému překvapení se děj nasměřoval úplně jinam, než bych čekala, když tvůrci nedávno zveřejnili článek, že by The Handmaid's Tale mohla mít klidně i deset řad. Deset už by bylo sakra moc, ale pokud by to skončilo pátou, myslím, že by to byla naprostá ideálka. Kvalitativně pro mě totiž tahle řada byla fakt nářez, absolutně nechápu, kde se v tom vzal ten šílenej drajv. Každý díl sune děj kupředu, mění prostředí a nabízí další a další šoky. Na konci série byl sice cítit lehounký pokles, už se začínalo pomalu moc tlačit na pilu a nevím, jestli ten závěr nebyl poněkud snový. První půlka měla ale neskutečný koule a proto ten konec dokážu ještě odpustit. Nepamatuju si, že bych se kdy takhle těšila na každý nový díl Handmaid's Tale a pustila si ho skoro vždy v den releasu. Dřív jsem na tenhle seriál musela mít náladu. Samozřejmě teď ale převládají spíš rozpaky, kam bude pokračovat další série.

plakát

Zpátky do práce - Série 5 (2021) (série) 

5. série: Tak sláva, jedeme dál. Ač to vypadalo, že Working Moms končí, naštěstí nám byla nadělena další série a pokud internet nelže, tak se dočkáme i šestky. V páté sérii jde možná trochu na škodu rodina a děti do ústraní a děj se točí tak nějak celkově kolem té profesní linie. Humor celkem funguje, ale jak říkám, taková ta osobitá komičnost se kvůli změnám prostředí a odpuštění od maminkovských trablů trošičku vytrácí. Je to ale pořád kvalitní záležitost a tohle je jeden z těch seriálů, který si neváhám pustit někdy znovu.

plakát

Zvrácená (2021) 

Celkem dobrý námět, jako by vypadl z článku z Enigmy a proto věřím, že tahle originalita bude u tohoto snímku oceněná asi úplně nejvíc. Jinak je to totiž dost tragédie a paradoxně to nejvíc kazí hlavně klíčové scény pro tento žánr, ty hororové. Tady byla snaha co se týče efektů fakt marná a lepší práci udělali i čeští grafici na nedávné pohádce Princezna zakletá v čase. Nemělo to ani žádné napětí a jsem ráda, že jsem ušetřila peníze za kino. Tyhle náměty volají po schopnějších režisérech.

plakát

Elita - Série 4 (2021) (série) 

4. série: Bála jsem se, že obnovení a osvěžení hlavních postav této sérii uškodí, jako to uškodilo sérii třetí. Naštěstí tomu tak není a to je důležité, protože na nových postavách stojí úplně celý příběh a hýbou tam tím o 360 stupňů a prospěly celému ději. Nicméně milovat je nebudete. Čtvrtá série Elite je už ale fakt silný guilty pleasure, protože jsem se občas sama za sebe styděla na co to koukám, vzhledem k tomu, že je to už brutální snobárna plná nahoty, sexu, peněz, intrik, odporných vlastností a špatných rozhodnutí. Byla bych ale pro kdyby už zůstalo jen u toho teenage dramatu a upustilo se od těch rádoby temných částí, které už zkrátka přestávají pro celý ten koncept seriálu fungovat a začínají komerčnět, překážet a jsou taky dost nezajímavé. Vím, že pro tyhle krimi účely původně tento seriál vznikl, ale tahle linka šla pro mě v téhle sérii úplně do ústraní a stejně pro děj nepřidala nic zajímavého. Finále bylo totální meeh a vyšumělo do prázdna. Jinak je to ale pořád natočené tak, že hltáte každý díl, protože se na ty nádherný lidi, domy, módu a účesy prostě nádherně kouká. Tři a půl zaokrouhleně.

plakát

Elitní povídky: Carla Samuel (2021) (seriál) 

Máme tady další soft porn v čele s Carlou a Samuelem a to je vlastně celá pointa této taktéž zbytečné série. Postavy v Elite mají častou tendenci být debilní a tady to není výjimka. Na druhou stranu, co se má vymýšlet za příběhy, když jsou tyhle díly po většinou natočené jenom za účelem rozloučení se s postavami. Každopádně nuda.

plakát

Elitní povídky: Omar Ander Alexis (2021) (seriál) 

Tato série hraje spíš na emocionální strunu a také na consciousness raising, čímž je vlastně celá Elite známá odjakživa co se týče i LGBT komunity. Je to tedy hodně komorní a spíš dojemné. Jako rozloučení s postavou Alexis to posloužilo.

plakát

Elitní povídky: Nadia Guzmán (2021) (seriál) 

Romantický vztah na dálku mezi Guzmánem a Nadiou už byl tak nějak předurčený k postupné záhubě a vzhledem k tomu, že se tato linie ještě objevuje ve čtvrté sérii, aby se postava Guzmána nějak využila, považuju tuhle sérii za nejzbytečnější. Bylo to mdlé, nudné a absolutně mě to nedojalo, protože se tu oba dva chovají jako idioti.