Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (2 118)

plakát

BONDING - Série 1 (2019) (série) 

1. série se v podstatě jen živí na tématu, které pravděpodobně přitáhne dostatek milleniálů na to, aby se z něj stal hajp na Netflixu. Začátek vypadal docela slibně. Hlavní herečka mi přijde sice docela toporná, ale ten její kamarád to tam tak nějak drží a on je asi důvod, kvůli kterému mě to celé baví. Jednotlivé díly jsou sice moc krátké na to, aby rozvíjely nějaký obsáhlejší děj, takže spíš jen sledujeme takové epizodické příhody a někdy se i ležérně zasměju. Podle mě ale tenhle seriál moc budoucnost nemá, takže uvidíme, kam se vrtne dál. Zatím velmi průměrná seriálová jednohubka.

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

Bly Manor bylo jako na houpačce. Každý díl mě bavil úplně jinak, takže celá tato série byla oproti Hill House dost nekonzistentní, což mě štvalo asi nejvíc. Vždycky mě nějaký díl hrozně bavil a z dalšího jsem měla zase rozpaky, ba dokonce jsem se nudila. Herecky to bylo ale super. Victoria Pedretti se mi vryla pod kůži a bylo skvělý hádat, co se s ní bude dál dít. To je další věc na téhle sérii, je strašně těžké jí předpovídat. Někdy jsem nevěděla pořádně, jestli jsem v obraze. Na druhou stranu je tam dost věcí, které si tak nějak zasloužily dovysvětlení, nebo aby se jim věnovalo více pozornosti. Přišlo mi, že se každou chvíli otevřela nějaká nová kapitolka, aniž by se dokončila ta předešlá. Tím se dostávám k tomu, že některé ty linie byly zdlouhavé a nezáživné. Hill House měl prostě asi větší spád a držel se tak nějak pořád na jedné koleji, za to Bly Manor neustále odbíhalo do různorodých koutů. Netvrdím, že to bylo špatně a byla jsem na to tak nějak nachystaná, protože Flanaganův rukopis už mám nastudovaný poměrně slušně a ne vždy ho dokážu řádně zkonzumovat. Režijně je to ale skvělý, exteriéry a interiéry byly radost, ale po hororové stránce bych asi ještě řádně přitlačila.

plakát

Follow Me (2020) 

Tak trochu kopírka Hostelu, Escape Room a Saw dohromady, akorát obohacený o youtuberský fénomen a "šokující" finále, které jsme taky neviděli poprvé. No jo no, co se má furt vymýšlet za náměty. Na tohle se dalo koukat a bylo to i docela napínavé. Ocenila bych ale kratší a méně zdlouhavý rozjezd a trochu toho gore. Ten závěr mě ale vlastně v kontextu překvapil, takže za to plusový bodík, jinak je to asi kompletně zapomenutelný snímek, jejž si můžu akorát odškrtnout ze seznamu hororů za rok 2020.

plakát

Budiž světlo (2019) 

Sociálně citlivé téma zobrazené slovenskou režií bylo zpracované vcelku zručné, avšak vyznění bylo až naivně povrchní a v podstatě to ve vás nezanechá moc dojmů. Na to, že to mělo ve Varech docela slušný hajp, čekala jsem, že se asi trochu víc zatlačí na pilu, nebo to nabídne něco, co diváky víc rozburcuje. Tohle bylo jen takové otírání se o nevyřčené. Přála bych si něco na polský způsob, abych na ten film hned druhý den nezapomněla. Ale snaha pěkná.

plakát

Forever 'B' (2017) 

Tenhle případ fakt nenapíše ani sám život. Jak tohle byli vůbec ty lidi schopný dovolit? Šílený, jak se člověk dokáže absolutně podmanit a nechat si vlézt do hlavy úplně pravý opak toho, co je oukej. Mistrovská manipulace myslí jedním inteligentním pedofilem, do kterýho se zbláznila celá rodina. Klidně bych ale formu brala trochu ostřejší, protože tohle je jen takové storytelling a těch emocí bylo málo.

plakát

Ratchedová (2020) (seriál) 

1. série: Tady se někdo snaží bejt stylovej, až to bolí. Extrémně vyfešákovaná série o ďábelské sestře jménem Ratchedová, která se se svým charakterem a ambicemi dostane daleko, ale která mi zhola nijak nepřipomíná postavu z Přeletu nad kukaččím hnízdem. Ale asi prostě bylo zajímavý jí tak pojmenovat a napsat jí naprosto jinak, než jakou bysme ji jako diváci čekali. Tak je to svině, není to svině? Díly mi přišly hrozně nevyvážené, rozprsklé, divné a některé i podstatně nudné. Celkově mě ten příběh hrozně vytáčel, nedávalo mi to moc celistvost a měla jsem co dělat dokoukat poslední tři díly. Zajímavá linie byla ta se Sharon Stone a jejím synem. Ve finále jsem si ale uvědomila, že mě štvala snad každá postava a Ratchedová nejvíc. Tohle hraní Paulson mi prostě nesedlo. Hodně budu přemýšlet, jestli koukat na druhou sérii.

plakát

Hubieho Halloween (2020) 

Tohle byla šílenost, které jsou schopni natočit fakt jenom Amíci. Ani nevím, proč jsem si to pustila, pravděpodobně jsem jednou chtěla dát šanci očividnému fiasku, ale trailer mě nějak lákal svojí čistě halloweenskou atmosférou. Párkrát jsem se zasmála, ale spíš s takovým tím trapnem záhy. Úplně do odpadu to neházím, ale asi bych se tomu spíš vyhnula.

plakát

Když ptáci tančí (2019) 

Tohle bych spíš doporučila třeba dětem nebo někomu, kdo na dokumenty moc nekouká, protože forma je to opravdu zábavná a zas tolik se toho nedozvíte. Úžasně barevná podívaná.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Nepopsatelný dokument o životě a jeho brutálně devastujících dopadech na planetu. V životě jsem se necítila víc provinile, než po zhlédnutí tohoto dokumentu, jak strašně naší Zemi lidstvo ubližuje. Přiznám se, že jsem měla asi největší prozření v životě a kvůli těm zvířatům brečela ještě asi hodinu.

plakát

Let It Snow (2020) 

Tenhle film mě vyloženě nenaštval, ale tři tomu dát asi nelze. Co potěší jsou rozhodně exteriéry (horory na sněhu jsou prostě cool) a snaha scénáristů. Není to úplně k zahození, ale žánrově vůbec nevím, kam zařadit. Není to ani pořádný survival, ani slasher a ani torture. Jen to tak nakousává různé možnosti a snaží se zmást diváka. Pokus o vypointovaný konec mě ale nějak hluboce nezasáhl, tudíž ani zapamatovatelné to příliš nebude.