Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (77)

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Čekal jsem excelentní sračku, u který odáchnu a zatim to byla nuda. Lítající žraloci byl trochu vyšší level, na kterej člověk potřebuje něco v žíle, jinak usne.

plakát

Magická hlubina (1988) 

Ten film jsem viděl dvakrát a musím říct, že takovou sračku, aby člověk pohledal. 85% dle mého hrubě neodpovídá. Velký podíl na tom hraje i hudba, kterou tu někdo velebil - nenechte se zmást tím, že je to ambient, protože je to zatraceně nudnej ambient, kterej navíc v některých momentech neodpovídá tomu, co se děje. Dvěma slovy: nezajímavá nuda.

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Tenhle film asi zasáhne všechny, kterým se v životě nedávno posral vztah - a, že nás takovejch je. Pocity beznaděje a ztráta cíle a smyslu života je v tom filmu hmatatelná a přenesla se i na mně. Po dlouhé době jsem viděl českej film, u kterýho jsem přestal vnímat čas a byl jsem vtažen do příběhu. Hodně oceňuju reálnost, protože znám docela dost lidí, kteří podobný život žijou. U mně dobrý.

plakát

Železná díra (2011) 

V první půlce filmu jsem si skoro až myslel, že tentokrát to Pavol Barabáš nedal. Trochu se to vleklo a ani aktéři mně tentokrát nijak nechytli. Ale druhá půlka všechno zlomila, přišel na řadu standardní Pavolův nářez. A když píšu standardní, tak tím myslím precizní dokument, který nás diváky velmi jednoduše vtáhne do filmu. Průchod koridorem na mne v jednu chvíli působil dost depresivně a skoro bych přísahal, že jsem tam cítil smrt. Pavol Barabáš natočil opět vysoce nadprůměrný dokument. Po Tatrách máme my Češi zase Slovákům koho závidět :)

plakát

Nejdivočejší sen (2010) 

Kdyby to bylo o půlku kratší, kdyby si autoři odpustili srdceryvné kecy o lásce a opuštění, kdyby to bylo méně "americké", kdyby to bylo akčnější..., tak by to snad bylo i dobrý, ale takhle jsem váhal mezi dvěma a třema hvězdama. Jeden z těch nejslabších filmů o horolezcích. Nezachrání to ani nádherné záběry Everestu.

plakát

The Tunnel (2011) 

První půlka filmu je strašná nuda, některé scény byly ryzí amatérismus (za všechny například výpověď bezdomovce) a takřka se na ně nedalo dívat. To se změnilo ve chvíli, kdy novináři zapluli do podzemí. Od té chvíle jsem byl napnutej jak trenky. Film má spoustu much, ale přesto je dobrý se na něj mrknout. Minimálně ten bubák stojí za to (ten mi připomněl postavu šíleného Derneta z komiksu Marko Čermáka Chata v Jezerní kotlině).

plakát

...a bude hůř (2007) 

Dobrej film, kterej ukazuje dobu komárů zase trochu jinak než všechny ty člověčinky, ze kterých by se člověku mohlo zdát, že to vlastně bylo všechno srandovní a hloupoučký. Pěkný hovno, byli lidi, který to odsrávali v plnej polní a nemuseli to bejt zrovna vždycky máničky. Líbí se mi civilní hraní herců a téměř dokumentární kamera. Velmi mně potěšilo vidět ve filmu opět, pro mne nejzajímavějšího českého básníka, Pavla Zajíčka. A tenhle komentář bych tak zakončil citací jeho slov: "... chceš-li mluvit vo čistotě, měl by ses nejdřív projít kanálama sraček, abys pak o ní mluvil míň nebo vůbec".

plakát

Centurion (2010) 

Lákávé téma o římské legii dobývající kus země v severní Británii se podařilo zpracovat velmi dobře. Film je nabušenej perfektně natočenými souboji, které jsou za prvé brutální a za druhé hódně krvavé. Krev cáká vážně všude a musím říct, že mě tyhle digitální krvavé orgie bavily. Moc se mi líbili všichni herci a obzvláště Olga Kurylenko je přesvědčivá. Neotravují vás ani očividné nesmysly nebo trapné scény, vše šlape jak cibule. Dlouho jsem už neviděl film, který by mne tak nadchl.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Všechno špatně. Téma které slibuje mnohé, ale v tomto podání zůstává jen u slibů. Kdybych měl být stručný napíšu : slátanina. Když bych to měl rozvést tak: špatně natočené, špatní herci (kteří nemají co hrát, a to ani dokonce můj oblíbenec Ron Perlman), špatné triky, špatně postavené souboje, málo napětí, trapná snaha o osvětu stran demagogie církve, mnoho nesmyslných momentů atd. Tvůrci se mohli poučit od filmu Solomon Kane, kterej Čarodějnice přejel rozdílem třídy.

plakát

Pururambo - prales, kde se zastavil čas (2005) 

Přiznávám se, že patřím k těm, co jsou dokumenty Pavola Barabáše ohromeni. Pururambo je od něj jeden z nejlepších a jakýkoli další komentář je zbytečný - tohle je nutno vidět. Nicméně pokud bych měl snímek nějak charakterizovat pak by to bylo větou, která v něm zazněla: "archeologové hledají vykopávky z doby kamenné, přitom ona ještě neskončila".