Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (12)

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Při focení leoparda by podle hledáčku při nasazeném 400mm objektivu muselo být zvíře vzdálené jen cca 80 m aby byl výřez fotografie stejný jako ve filmu.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Fotoaparát, který používá Lee Christmas (Jason Statham), je Canon 5D mark II. Nejdříve s objektivem Canon 50mm f/1.8, později s objektivem Canon 24-70mm f/2.8L USM.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Ve scéně, kdy přijede do města armáda, se ji Lee Christmas (Jason Statham) pokouší fotografovat, což se mu daří, přestože má přepínač fotoaparátu v poloze off.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Když Lee Christmas (Jason Statham) fotografuje armádu, vydává fotoaparát při zoomování jasné bzučení. Ovšem s objektivem Canon 24-70mm f/2.8L USM se zoomuje ručně, tudíž nemá motorek, který by mohl tento zvuk vydávat, a jelikož se jedná o objektiv s USM, nemůže tento zvuk vydávat ani ostření.

Agent bez minulosti

Agent bez minulosti (2002)

Jason Bourne (Matt Damon) a Marie (Franka Potente) se ukrývají na francouzském venkově. Statek Mariina nevlastního bratra Eamona (Tim Dutton) je Trojanův mlýn v Tichém údolí nedaleko Roztok u Prahy. Znám je rovněž jako statek v Chavignolles, zakoupený písařem Bouvardem (Jiří Sovák), aby tu s přítelem Pécuchetem (Miroslav Horníček) v seriálu Byli jednou dva písaři (od r. 1972) mohli rozvíjet své ušlechtilé zájmy. Další venkovské scény byly pořízeny na Kozích hřbetech v Praze-Suchdole.

Armageddon

Armageddon (1998)

Vozidla a skafandry na asteroidu mají trysky, které jim pomáhají udržet se na jeho povrchu. Trubky a vrtné soupravy se však při odhození chovají stejně jako na zemi.

Terminator Salvation

Terminator Salvation (2009)

Ve scéně, kde John Connor (Christian Bale) po boji s Terminátorem sahá po vysílačce, je v čelním skle zřícené helikoptéry vidět odraz kamerového jeřábu.

Terminátor 3: Vzpoura strojů

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)

V českém dabingu hlásí urychlovač částic že "Energie byla nastavena na 5,76 teravoltů". Ve skutečnosti se jednotka jmenuje elektronvolt.

Loupež po italsku

Loupež po italsku (2003)

Ve scéně, kdy se mluví o webové službě Napster, je v pozadí možné zahlédnout tričko s nápisem Metallica. Tato skupina podala v roce 2000 na službu žalobu, která přispěla ke konci Napsteru.

Reklama