Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 033)

plakát

Kam nikdo nesmí (1979) 

Není to špatná kriminálka, která je téměř celou dobu plně v rukou Eduarda Cupáka. Zajímavý námět, slušné herecké obsazení. Pro mě nádherný pohled na postavu Libuše Geprtové, krásná žena. Haničinec chvilkami svou roli dabingu Colomba převedl do hrané role v baloňáku a sirkou v puse.

plakát

Stíny v mlze - Poslední případ (2024) (epizoda) 

To nejlepší nakonec, zde opravdu platí. Ona celá druhá série je lepší té první. Seriál neztrácí nic na své zajímavosti a napětí, naopak graduje až k tomuto famóznímu závěru. Z tohoto by šlo vymačkat jeden celovečerní snímek, který by obstál v rámci celé evropské kinematografie.

plakát

Privet ot Kaťuši (2013) (seriál) 

Někde mezi 3 a 4 hvězdičky. Ruská propaganda druhé světové války na základě skutečné události. Speciálně vytvořená skupina čelí při své misi zabránit Němcům získat náklaďák s odpalovací rampou nového typu raket (kaťuša) nejen německým okupantům, ale také partizánsky působící skupince banditů. 4 díly jsou natočeny v krásných exteriérech s dobře natočenými bojovými scénami, ake to je u Rusů klasika. Příběh je zbytečně protahován a kratší stopáž by dodala lepší tempo. Náklaďák s raketami kaťuša se nakonec, za cenu sebeobětování se hlavních hrdinů, do rukou Němců nedostane.

plakát

Nepodepsaný knoflík (2003) (TV film) 

Kriminálka se slušnou atmosférou. Zadražil s Vlachem sympatická dvojice vyšetřovatelů.

plakát

Jak zničit vlastní mužstvo (1977) (TV film) 

Krátká stopáž a herecké obsazení pomáhají filmu od nudy. Jednoduchý příběh o dopingu ve fotbalovém ligovém klubu a vraždě jednoho z hráčů. Pokusy Štěpničky o žonglování s balónem mě opravdu pobavily, to věrohodnosti ligového klubu moc nenahrává. On i zbytek hráčů na tréninku je k pobavení. Jméno trenéra Vrby je v dnešní době další úsměvnou perličkou.

plakát

Zadanija osoboj važnosti: Operacija "Tajfun" (2013) (seriál) 

Viděno v originále s anglickými titulky. Typický válečný film, kdy si kapitán Suslov zaslouží rudou hvězdu za speciální akci. V pěti lidech se vydávají na nebezpečnou akci a nutno uznat, že ani nepřátel tu není mnoho. Suslov je jako správný hrdina neústupný a když už se dostane do zajetí, tak samozřejmě dokáže utéct. Žádné velké bojové scény tu nečekejte, je to spíš partizánský styl boje v lesích. A Rusové opět jako své hrdinky vybrali velmi pohledné herečky.

plakát

Muž v pralese (1971) (TV film) 

Televizní inscenace, která si vystačí s jedním studiem. Vše je postaveno na skvěle zahraných dialozích a monolozích. Už to herecké obsazení napovídalo, že po této stránce nebude co vytknout. Černobílé provedení se k dokreslení atmosféry tropické oblasti dobře hodí.

plakát

Akce Rys (1979) (TV film) 

Jsem rád, že CS Film pro nás "vyhrabal" tento poměrně neznámý snímek. Nostalgie a vzpomínka na dobu povinné vojenské služby. Rota průzkumáků rozdělená do tříčlenných družstvev se vydává na deseti denní akci. My sledujeme trojici hlavních hrdinů, kteří se kromě bojového úkolu musejí také vyrovnat se vztahy a problémy mezi sebou.

plakát

Brestská pevnost (2010) 

Jeden z dalších novodobějších filmů z 2. světové války, které se povedly zejména svou atmosférou, kamerou a realitou bojových scén.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Jak tady mnozí napsali a porovnali s Vlastníky, tak je to horší počin. Já ale musím tento snímek hodnotit velmi kladně. Ať byl scénář jakýkoliv, tak výsledek se povedl. Bavil jsem se po celou dobu a vtipných hlášek byl opravdu dostatek. Stačí jeden motoráček, pár bláznů a o srandu je postaráno.