Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Rocky

Rocky (1976)

Zaplať pánbůh,že si Sly prosadil obsazeni do hlavni role!! Mohl by ho hrát někdo jiný,ale nikdy by se z Rockyho nestalo to,čím je nyní.Americkou kultovkou, která se žene za svým snem hlava nehlava. Příběh jednoduchého, mladého, "levorukého" a nenadaného boxera, který to však umí doboxovat srdcem ukazuje lásku, touhu, americký sen, bolest a chuť dotáhnout to do konce za každou cenu. Skvělé výkony Pauliho , Mickyho a Apolla ve vedlejších rolích tomu dodávají šmak, který podtrhuje vynikající soundtrack a přál bych si,aby výkon Jižní Tlapy dokázal Stallone ještě někdy překonat!! Upozornění:Rockyho sledujte v originálu nebo s prvním (a to doporučuji) dabingem Pavla Rímského!!!! Kompletní sága Rockyho se v TV totiž objevila ve dvou verzích dabingu, které se zásadně liší a mohou tak velmi ovlivnit výsledný efekt, kdy druhá , pozdější verze Rockyho opravdu "sráží na kolena"

Rudé horko

Rudé horko (1988)

Na RUDÉ NÁMĚSTÍ a zpět vzal W.Hill svůj štáb a dokázal tak jako první natočit to, co se níkomu jinému doposud nepovedlo. Naštestí jeho ruka při obsazení hlavních postav padla na úrodnou půdu a šáhl po "rakouskům dubu" a sympaťákovi Belushim. Geniální dvojice, která se fantasticky doplňuje. Stejně tak, je nutné zmínit obsazení vedlejších rolí. Máme šancí vidět (jěště) hubeného Fishburna, záporáka Vidova a na pět vteřin i "Otíka" Jánose Bána (Vesničko má středisková), který na ruském policejním ústředí přináší depeši a hlásí "Amééérika". Skvělé dialogy a úchvatná hudba, která podtrhuje atmosféru srpu a kladiva zkombinovou s "mekáčem". Stejně jako špičkový výběr protikladů v podobě hlavních hrdinů je i chladné Rusko a třpitivé Chicago. UPOZORNĚNÍ: Film existuje se dvěma dabingy. Volte rozhodně ten první VULGÁRNÍ. Druhý dabing značně škodí a více než hodně, snižuje výsledný efekt!!!!!

Terminátor

Terminátor (1984)

"Are you Sarah Connor?" Arnold a veřejnost dostala pořádnou cyborg "nakládačku" v podobě revolučního filmu se sci-fi tématikou! Nejoriginálnější námět všech dob. Arnieho fyzická forma vyčnívající nad formou hereckou je vzácným příkladem, že když to dobře vypadá, je většinou jedno jak se to projevuje!.-) Hudba a ústřední melodie naprosto geniální!

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

První a zároveň nejlepší Rambo je ukázkou Rambovi síly a výjimečnosti! Rambo jednička je úžasný i hlavně tím, že dívak neví, co může od Stalloneho očekávat. John přichází do města se spacím pytlem přes rameno a legendárním rambo nožem za pasem, aby ukázal komplet policejní i vojenské jednotce, že ne vždycky je v jednotě síla!

Predátor

Predátor (1987)

"Když může krvácet, může i umřít"------------brilantně zachycená atmosféra "číhajícího" démona,lovícího lidské trofeje, gradující nervozita všech zúčastněných, perfektní akce plná zvratů a zákeřných momentů (př. pasáž se sítí), scénář, co má koule na svym místě a jeden z nejlepších soundtracků všech dob!!!!"kontaaaaaaaaaaaaaaaaaakt"

Brak

Brak (2002)

"Ty kopie opičí lebky, co se do toho vůbec pleteš?" Dle mého názoru velmi povedený český snímek obsazený výběrem českých hvězd (J.Korn, B.Štěpánová, Vrtulník M.V., V.Škutletý apod.) Bez hlubšího přemýšlení, bez očekávání a bez nároku na složitou zápletku dojde k uvolněné zábavě a potěšení jak zraku tak sluchu. Akci s kamarády v mládí když odjeli rodiče zažil snad každý a zde se děj opravdu přibližuje (samozřejmě s výjimkou exnutí P.Wild) realitě. To že režisér nechal převážně volnou ruku při dokreslování scén většíne herců hodnotím nadmíru pozitivně. Film působí uvolněně a hlášky kterých se dočkáme hlavně od Vrtulníka, třech hlavních hrdinů a Fabia v podaní M.Moravce skutečně pobaví. Doporučuji shlédnout včetně bonusového materiálu - film o filmu! "Co budeme dělat s tou kurvou? Co by necháme ho tam vykysat zmrda malýho! Ja myslel tu v koupelně"

Vítězové

Vítězové (1985)

"Tak jedem, jedem, nejsme tu na vejletě"!! Peklo západu! Splněný sen hobíka cyklisty! Pot, slzy, Eddie Merckx osobně a nádherné scenérie! to jsou vítězové.Nejen pro fanoušky cyklistiky. Vřele doporučuji. Dokreslené geniálním soundtrackem! "Já jsem Jerom, ty jsi Kanibal a šutry jsou tvrdý!!" Upozornění: Existují dvě verze cz dabingu. Vyvarujte se verzi Davea namluvenou Janem Čenským!!

Silverado

Silverado (1985)

"P.A.D.E.N."...Společně se Sedmi statečnými a Tenkrát na Západě můj neojblíbenější western. Skvěle obsazení plné charismatických hvězd. K. Costner měl vždy zůstat jen a jen u westernů, které mu dle mého názoru sednou nejlépe. Výnikajcí hudba, důmyslně natočené akční scény včetně závěrečného boje na kolty, vtipné, ale i vážné dialogy těhle desperádů ve mně zanechají rány na hodně dlouho!!

Harley Davidson a Marlboro Man

Harley Davidson a Marlboro Man (1991)

Tak tyhle dva chlápky mám fakt rád. Role šitá jako na míru Rourkovi. To ,že tuhle roli vzal Mickey z finanční nouze se mi snad nechce ani věřit. Zdálo by se, že jeho role mu byla šitá přímo na míru. Skvělé hlášky, akce a naprosto vynikající hudba!! Tohle je prostě vtipný akční nářez a tak to mám rád a že místo prachů převáží bankovní kára drogy?? A co , je mi to jedno. To , jak tahle western/biker parta vyřídila kevlarový koloušky za doprovodu hudby Bon Joviho mě prostě dostalo!! "Když bejk stárne, tvrdnou mu rohy" !!!!!

Železný Schwarzenegger

Železný Schwarzenegger (1977)

" sledování kulturistiky Vám příjde stejné, jako sledování formule v televizi" (pokud tomu rozumíte)!!! Že je bodybuilder Arnold sympaťák a ctižádostivý frajer ví každý, né-jen fanoušek kulturistiky a filmu. Dokument PUMPING IRON těmto dvěma pojmům však dává na výjimečnosti a důraznosti!!! Nejedná se pouze o pohled do zákulisý jedinečné soutěže (MRS v kulturistice) MR. OLYMPIA a MR. UNIVERSE, ale hlavně jde o odkrytí Arnoldovi duše,ctižádosti, inteligence (např. scéna, kdy psychicky vydeptá L.Ferrigna u snídaně) a tréninkového nasazení!!! IRON NEVER LIES! Arnold si občas zalže, ale ví přesně kdy a za jakým účelem. Za jediným cílem - STÁT NEJVÝŠ!! Přál bych si, aby tento dokument vidělo co nejvíce "nefanoušků" kulturistiky a změnilo tak názor na tenhle jedinečný sport plný dříny a potu! Ne, jen steroidů a prázdných mozků. Se zatnutým bicákem palec nahoru, hluboký úklon a dřep s naloženou olympijsou čínkou všem "hráčům železné hry" z roku 75.