Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Lepšie byť mŕtvy frajer ako živý srab." ___ To je nesmrteľná hláška definujúca tento pomník akčných a bezproblémových 80. rokov s nádherným obsadením, v ktorom (alebo ktorých) je frajerstvo hlavná hodnota, kde sú všetci chlapi drsní alebo slizkí, ženy mladé, krásne, odvážne a povoľné, kde vymyslíte plán na získanie 2,5 milióna dolárov počas jedného večera popíjania (frajerovania) pri bare (a všetko samozrejme elegantne vyjde), kde sa policajti zjavia iba ak ich chcete nájsť, teda ponaháňať sa na motorkách alebo ich pretiahnuť (ak sú ženského pohlavia), kde vyvraždenie všetkých kamarátov (kvôli nášmu nápadu) prebolí za večer (lebo však frajeri žijú tu a teraz a hlavné je ich vlastné ego). Podstatná je absolútna sloboda, nech to stojí čo chce a chlapské priateľstvo, ktoré jediné ju chápe (na rozdiel od žien). MARLBORO MAN A HARLEY DAVIDSON je film proste exemplárne hlúpy, nerealisticky akčný, psychologicky nepresvedčivý, neuveriteľne pohodový a hlavne - mimoriadne frajerský. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Akční klasika o dvou nezávislých drsňácích, jejichž život tvoří zaplivané bary, štětky a přerušovaná čára na nekonečných amerických silnicích, po které míří za svým osudem v jedné stopě. Ač je na začátku filmu velkými tučnými písmeny napsáno, že se nejedná o reklamu na žádný výrobek, se kterým by si kdejaký laik spletl název, celou dobu máte nutkavou potřebu si jednu zapálit, projet se na "Hárleji" do nějakého laciného baru, kde se kroutí u tyče nějaká prsatice, tam se zmrskat Kubou Danielsem a popřípadě ještě odprásknout "Dezert Íglem" nějakého pobudu, který se na vás nechtěně zašklebil. Celé to na mne působilo tak neskutečně drsně, až jsem si připadal jako totální trotl v zemi plné poserů, když chodím do hospody na dvanáctku skoro každý týden a nikdy jsem nikomu o hlavu nepřerazil tágo, dokonce tam nikdo ani jedinkrát neumřel na střelné či bodné zranění. Ačkoli je fakt, že indiánů z Odpadlíka po našich hospodách zas tak moc neběhá a já zřejmě nenavštěvuji ty správné lokály. Také mne dosti překvapila benevolence policejních orgánů, které za celý film ani nehnuly brvou, ačkoliv tam krev teče doslova proudem a jediným náznakem policejního zásahu je šukačka s jedním z představitelů hlavní role. Asi také začnu na policajtky ukazovat fakáče. Zkrátka a jednoduše je toto typické béčko, americká pohádka o národním snu a nevázané svobodě, kde se bezpráví řeší pěstmi a zbraněmi americké výroby. Jen těch vlajek s hvězdami a pruhy tam bylo povážlivě málo! 55% ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Béčko z roku 1991, které má ještě nádech 80. let. Hlavními hrdiny jsou dva drsňáci - Don Johnson a Mickey Rourke. Ti se protkloukají životem a žijí ze dne na den. Jsou nerozlučnými kamarády, kteří brázdí Kalifornii na chopperech. Těžko říct, jestli je nějaký film víc "chlapský" než tenhle. Samozřejmě nesmím zapomenout na komando s AUGy a černými plášti. Tohle je přesně ten film, který vás dostane svojí atmosférou. Mám rád Dona Johnsona. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parta buzerantů v neprůstřelnejch kabátech v čele s nagelovanym D. Baldwinem už byla trochu moc. Film by potřeboval trochu "normálnější" záporáky, abych to moh brát aspoň trochu vážně. Takhle mi to chvílema připadalo skoro až jako nějaká parodie. Jinak si myslim, že částečnou insipirací pro tenhle film byla Smrtonosná past. Mickey Rourke tady vypadá jako kopie Bruce Willise a právě snad jenom jeho postava mě bavila. Ostatní postavy mi byly více-méně ukradený. Určitá zábavnost se tomu upřít sice nedá, ale myslim, že za pár dní si na film ani nevzpomenu. 55% ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Jen 2 hvězděnky, protože by to bylo nespravedlivé vůči třeba Shausenku, nebo jiným vypalovačkám. Ale zase na druhou stranu mě děsně bavily hlášky Harleye a Marlbora... " můj táta, vždycky říkal...... ". Krásné stroje a fakt hezcí dva chlápci v ústřední roli. Komando igeliťáku bylo totálně k smíchu a raději to beru jako parodii, protože ten jejich jednotný krok a igelitové šusťáky... to teda bylo dílko :-) ale jinak.... pro pobavení dost dobré :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Na bundě Mickeyho Rourkea můžeme zahlédnout nápis SRV a římské číslice. Znamenají letopočet narození a úmrtí kytaristy Stevieho Raye Vaughana (spolupracoval například s Davidem Bowiem). (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama