Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Kings (2009) (seriál) 

Půlí intrikánská hra o trůny, půlí telenovelní romance Davida a princezny Michelle. Působivě natočená, chytlavá a s naprosto úžasným a charismatickým králem Ianem McShanem. Škoda, že nikdy nebyla šance na víc než jednu sezónu. I tak - díkybohu za ni.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Bezmezně nadšená jsem nebyla, dobrou zábavu ale Matthew Vaughn natočit umí. Výborná parodie na bondovky, která naprosto přehodnotila můj postoj k ohňostrojům. Při pohledu na zacvičování Tarona Egertona jsem jsem si chvílemi říkala, jak super by mohla být pořádná adaptace Alexe Ridera, kterého v roce 2006 pohřbil nemastný neslaný první díl. Nemůžu říct, že by Kingsman neměl žádná hluchá místa, ale za vymazlenou akci a eleganci staré dobré Anglie (COLIN!) si v nadprůměru být zaslouží.

plakát

Klapzubova XI. (1938) 

Na filmovou adaptaci knihy o fotbalu tam bylo sakra málo fotbalu a spousta milostných a společenských motivů. Chyběly tam silné osobnosti, opakovaly se repliky a vtipy a co se týče zápasu na Kladnu, tak to jsem měla chuť Marvanovi napařit červenou kartu. Navíc z snímku místy trčely technické nedokonalosti, hlavně nesynchronní obraz a zvuk a naprostá absence zvuku při snímání velkých celků. Závěrečná militarizace sportovců mi vzhledem k premiéře na začátku září 1938 přišla neskutečně smutná.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

S Bratry Grimmovými je to těžké. Nejsou určeni pro děti a nezalíbí se asi ani mnohým dospělým. Já jim dala ještě jednu šanci a atmosféra bizardního světa Terryho Gilliama mě pohltila jako onen kůň malé děvče v jedné zvlášť chuťové scéně. Vykutálené bratrské duo Grimmů si střihli známí herci, kteří však vypadají poměrně nepovědomě. Francouzský generál J. Pryce naopak vypadá velmi povědomě. (Ne?)Pohádkový příěh místy skřípe, jak nehty staré čarodějnice, ale pokud vás chytne atmosféra kouzelného lesa, zalíbí se vám zvrhlá scéna s koťátkem a ustojíte podivný závěr, téměř jistě si vás Gilliam získal. U mě bodoval sice až napodruhé, ale o to je to pro mě sladší.

plakát

Kletba Měsíčního údolí (2008) 

Jednoznačné zklamání - od Gabora Csupa jsem po Terabithii čekala velké věci - rozhodně však ne sterilní pohádku, která ze všeho nejvíc připomíná černou tradici českých televizáren - zmatená, nudná, bez atmosféry.

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

Zajímavý, zvláštní film. Fórky občas dost ubohé, ale sál se otřásal smíchy, jen to finále typu: Všechno to byl jen sen... No fuj... I tak jsem se pobavila:)

plakát

Klub rváčů (1999) 

Netušila jsem o co jde... Nejprve jsem koukala, protože nebylo co dělat, potom se zvráceným zájmem a nakonec s otevřenou pusou... Nezažila jsem, aby mi někdo pointu filmu jakoby mimochodem prozradil půl hodiny před koncem a pak dotáhl film do takového závěru... Ovšem, nejsem si jistá, že právě nesním... Takže mě vlastně omlubvt+ě za bludy, co píšu...

plakát

Kněžna Libuše (2008) 

ATYPický FILM. Distribuční společnost mluví za vše. Nejúchvatnějším komponentem filmu byl střih, v patách se mu držel Pavel Kříž a jeho "I am sorry Kaziiiii", Vašutovo "Yeah", tisíc a jeden záběr na měsíc v úplňku a následné soulože / Přemyslovo vzlykání nad Libušiným šátkem, Přemyslův orál a... No vlastně ono se jedná o soubor dokonale nudných WTF scén. Podtím však hrála obstojná hudba.

plakát

Kniha džunglí (1967) 

Film, který se u mě naprosto minul účinkem... Zbytečně rozjuchané, nedrží to na žádné dějové kostře, chyběly mi chytlavé písničky. BTW: Pousmála jsem se, když jsem viděla, že animátoři ve snaze ušetřit čas použili stejné záběry 2x :-D