Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (287)

plakát

Zabij mě znovu (1989) 

Nečekal jsem vlastně nic a dostal jsem slušný thriller klasického střihu. A ty mám rád. Pošťák naštěstí zvoní znovu a znovu.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Pro mne nejlepší film od Tarantina. Kromě vynikajícího obsazení od hlavních po ty nejmenší role je skvělý vizuálně, a pak i tím, jak promyšleně buduje charaktery a jak účelně pracuje s násilím, které mi u Tarantina někdy až nepřekonatelně vadí. To, jak si krvavým happyendem woodyallenovsky "vyřizuje účty" a prostřednictvím svých postav napravuje nespravedlnost minulosti, působí nečekaně mile. Neřekl bych, že Once Upon a Time in Hollywood je až tak o lásce k filmu, jak se leckde říká. Spíš je o lásce k Hollywoodu. Se všemi jeho archetypy, kteří tu žijí pospolu v bizarních vztazích, v absurdně kontrastních podmínkách a přitom mají tolik společného. Kus komedianství, touhu po slávě, touhu po uznání, ale i touhu něco dobrého vytvořit. Především pak dychtivost být u toho, i když každý svým vlastním způsobem. Tarantino je odhaluje, karikuje, ale činí tak s vlídností rodiče, který vypráví o svých dětech, co všechno vyvádějí, jak jsou někdy nemožné a jak zlobí.

plakát

Přelud (1965) 

První půlka filmu mne velmi bavila. Inteligentní dialogy, mysteriózní atmosféra. Akční scény jak z televizní inscenace v dalším průběhu filmu to narušily a rozuzlení mi svým divadelním provedením zkazilo celkový dojem.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Co mne tu opravdu zaujalo, je Mercuryho vyznání otci: "Konáme svou povinnost pro hladovějící děti v Africe. A všichní úúúplně zadarmo!" Nedlouho poté, co se před kapelou a manažerem emotivně přiznával k frustraci z představy, že by při hvězdné, prestižní a sledované akci chyběl.

plakát

Než přišla bouře (2018) 

Chyběl mi větší spád, nějaký morální přesah a především sepětí s hlavními, a vlastně jedinými, hrdiny. Na závěr jste ubezpečeni, že to může potkat i vás, jen to vždycky není tak vtipné či dojemné a musíte být pořádně praštění. Na okraj bych vyzdvihl kreativitu toho, kdo si tak nápaditě pohrál s překladem názvu, jakož i autora Obsahu, který v jediné větě stačil učinit z druhé největší bouřky roku 1983 v oblasti Pacifiku monstrózní kataklizma, jehož katastrofální dopad (jeden utopený lehkovážný mladík) otřásl základy civilizace.

plakát

Most špiónů (2015) 

Steven Spielberg opět ukázal, že umí téma opravdu uchopit. Svou lidskostí a láskou k člověku by měl být příkladem většině lidí své branže. Tom Hanks na mě dělá dojem, že jemu toho není zapotřebí.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Mimořádně nevyrovnané. Bizar, komedie, drama, (parodie na) thriller, crazy komedie, zase drama... Občas jakoby tvůrci nevěděli, co vlastně chtějí natočit. Značnou část druhého a celý sedmý díl bych "spláchl" do odpadu. Martin Hofmann hraje stále jen v jedné, pro mne nepřesvědčivé poloze, přestože jeho postava je plná inspirativních rozporů a dobře napsaná. Nadhodnocení seriálu bych přisuzoval obecně a dlouhodobě bídné úrovni české televizní tvorby. Po výčtu negativ pak zbývá mnoho dobrých dojmů, které oslavují všechny ostatní komentáře více, než dost.