Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (317)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Velká vlna (2022) (epizoda) 

Galadriel je příšerná, Isildur jí dýchá na záda. Numenor je tragickej. Trpaslíci a linka s Gandalfem není špatná. Nechápu jak se z Chluponohů stali Hobiti, protože je to taky tragická evoluční větev Středozemě (dle tvůrcu seriálu). Elfové když spolu mluví, působí to jako dialog z gay porno filmu těsně předtím, než po sobě skočí.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Adar (2022) (epizoda) 

Díly 3 - 5 mi hrozně splývají, protože jsou všechny stejně nezáživné a plytké. Sem tam, jedna dvě scény na epizodu, které stojí za to a divák vždycky zpozorní max. když se cituje lore, jinak je to fakt bída.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Na moři (2022) (epizoda) 

Druhý díl je mnohem lepší než první a takhle měl vypadat ten první. Tady se něco dělo, načrtly se nějaké zápletky apod. Absolutně nechápu, proč ten první byl tak špatnej.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Moje první setkání s Woody Allenem. A je to ta správná filmařina! Jelikož s ženou ležíme doma s covidem, tak jsme potřebovali něco lehkého, příjemného a zároveň zaručeně dobrého. Já měl navíc v horečkách každou noc živé sny na základě toho, na co jsme koukali předchozí den a když se mi zdálo při teplotě 38 stupňů o Prstenech moci, tak to byla noční můra. Po tomhle se spinkalo dobře. Film má krásnou fantasy zápletku, potěšující každého kulturně, nebo historicky, možná literárně, či umělecky založeného člověka, má jasně čitelnou, ale silnou myšlenku o tom, zda je člověk spokojenej s tím, co má nebo by měl vzhlížet jinam a režije / scénář jsou super. Takhle má vypadat zkrátka film. Je to autorský, je to osobitý a to je fajn. Takže určitě budu s Woody Allenem pokračovat.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) odpad!

Zlatý Hobit! Tak to ne, takhle :-D Hele, já chápu, že Silmarillion je dost těžká knížka, sám jsem měl problém udržet krok se všema těma rodokmenama Findorfinů a Finalínů, ale tvůrci by si za ty prachy přece jen hlavičku trochu namáhat mohli. Ale ono to prznění loru je jedna věc, samotné provedení je pak úplně jiná tragédie. Já chápu, proč tomu lidi dávají čtyři a pět hvězd. Kdybych byl konzumentem seriálů, potažmo streamovacích služeb a držel krok se současnou seriálovou tvorbou, třeba bych tohle viděl jako něco nadstandardního, ale já fakt neviděl Zaklínače, Hru o trůny a všechno tohle. Nejsem běžný mainstreamový divák, na co se podívám si vybírám pečlivě z celé filmové historie, ačkoliv mi soustu novinek taky neuteče. Ovšem třeba takový Sandman, to je panečku městská fantasy citlivá k předloze, krásně natočená a ještě splňující všechny parametry moderní doby. Co ale nechápu, je proč jednohvězdičkáři a dvouhvězdičkáři nejdou do odpadu. To, že tam jsou pěkný scenérie by měla bejt jako samozřejmost u nejdražšího seriálu o Pánu prstenů a je vidět, jak lidem stačí povrchní pozlátko. Tady je všechno špatně. Aniž bych shrnoval všechny zdejší komentáře o nudě, plytkém ději a otravných hlavních postavách, tak to samozřejmě všechno vypadá jako rumunská pohádka s telenovelovými herci. Jako vážně. S manželkou jsme vyprskli smíchy, když se poprvé objevil elfí velekrál. Prostě vypadá tak debilně, že je to k smíchu. Galadriel? Škoda mluvit. Čekal bych, že pilot najede na nějakou "bombastickou" vlnu, aby vzbudil řádný wow efekt a ono nic. Co to jako bylo? Už po půl hodině to byla nuda k uzoufání. Kostýmy a makeup vypadají tragicky, herci jsou žalostní. A jako fakt jsem se snažil tomu dát šanci a nedat na negativní ohlasy, manželka mi říkala, že to třeba bude dobrý, ať to nehejtuju ze startu. Ale pak i sama uznala, že je to velký špatný. Jako zkusíme ještě díl, ale nedovedu si představit, že tohohle vzniknou ještě desítky hodin materiálu.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Nový Dr. Strange je narvaný až k prasknutí. Ten film toho má v sobě tolik, že je těžké to všechno rozmotat a řádně strávit. Vypadá to spíš jako vtěsnaná dvojka a trojka dohromady s přesahem do Marveláckého univerza jako takového. Samotný Strange přitvrdil a je hodně okultní a temný. K tomu se hodí Raimiho režie, která je mimochodem ÚCHVATNÁ a je vidět, že už se takové filmy netočí, že Sam Raimi je člověk, co umí řemeslo ze staré školy. A to je opravdu osvěžující vidět v kině. Práce s kamerou, hudbou, gradací, střihem, všechno ťip ťop. Velice potěšil Bruce Campbell s cameem. Co se týče navázání na předchozí film, tam jsem upřímně úplně zapomněl, že měl Strange nějaký vztah a tomu se tady věnuje dost času. Proč ne. Ovšem navázání na Strangův příběh mě vlastně ani tak nebral. Co se mi jako komiksovému fandovi líbilo bylo jak Marvel dupe na plyn a v podstatě tu máme nyní rozjetý Hickmanův run, jehož velkolepost a epičnost hravě strčí jakékoliv Kameny nekonečna a hrátky s nima, do kapsy. A z toho jsem nadšený. Inkluze, zjevení Iluminátů, multiversmír, America Chavez.. Všechno směřuje ke komiksové látce, kde už potom vlastně není kam moc šlapat. Zjevil se krátce i můj oblíbený Living Tribunal. Po něm je v hierarchii už jen One-Above-All jako bůh Marvelu. Objeví se i samotný bůh v příštích Avengerech? Je to možný. Máme tu Celestialy, karty jsou rozehraný opravdu perfektně. Pokud to zvládnou jako zvládli první krůčky multiversem, bude to na jedničku. Samozřejmě nároky na diváka se stupňují natolik, že i mí rodiče přestávají Marvelovky sledovat. Nutné znalosti seriálů a dalších věcí dramaticky stoupají a v tomhle Marvel diváky nešetří. Ale to je dobře, ono i čtení komiksů je náročné na sledování, není to úplně naservírované na zlatém podnose pro blbečky a chce to se tím prodírat a výsledek je po tom o to lepší. Zkrátka těším se na další věci, na které mě Strange navnadil a samotný příběh okolo Strange je zde doopravdy vedlejší, alespoň pro mě.

plakát

Jedině ona (2010) 

Mám rád Commona a Queen Latifah hlavně díky jejich hudebním kariérám, které sleduju. A tak mi byli sympatičtí i ve filmu, který je jako příjemný vlastně svojí pozitivitou a neskrývanou naivitou. Nicméně je to chvílema taková mexická telenovela a tedy trochu nuda. Ovšem, když je chuť na romanťárnu na vypnutí, nebo i něco černošského, ale ne moc, tak je to v klidu. Dá se to.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Já teda čekal mnohem horší film, než jsem dostal. Upřímně mě zklamal Ragnarok v době, kdy z něj všichni byli nadšení a od tohohle jsem čekal teda větší průser. Možná to je důvod, proč mě film i vcelku zabavil. Kdyby po hodině neztratil brutálně tempo a neupadl do čiré průměrnosti, bylo by to fajne. Vtípky mě zase tak neotravovali, párkrát jsem se slušně zasmál a ty trapné vtípky se daly přehlédnout. Co mě bavilo, tak to byla počáteční stylizace do 80s heavy metalu. Takle to mělo zůstat klidně celou dobu, to bylo cool. Aj to hezky kopírovalo Star Wars, které jsou teď pod jedněmi křídlemi. Bavil mě Bale a linka s bohy. Jsem strašně rád, že se objevila Eternity, protože to je to, co vyhlížím celou dobu v této fázi (čtvrté?). Kosmické entity se tu zjevují jak na běžícím páse a já jsem nadšený, protože tady se nám odhaluje celá škála toho, co přijde. Komiksoví fanoušci moc dobře vědí, čeho všeho je to předzvěst a tak je to takový spiklenecký pocit, když se jen tak zjeví Eternity a normies netuší, o co jde, přitom to bude mít magnifikální podíl na rozuzlení těchto fází. No, ale zase způsob jakým se zjevila je meh, já kejvu jen na to, že tam vůbec je. Mohlo to být epičtější. No.. takže suma sumárům silná trojčička, oproti Ragnaroku, což byla slabší trojčička. Zklamán nejsem, protože jsem nic nečekal. Vlastně mi přišlo fajn, že se Thor opět někam posouvá, ať už citově, tak i fyzickým upgradem a dovedu si představit, že se na konci Secret Wars stane Runovým králem, nebo podobně silnou mocnou entitou. Jestli bude vykreslen ve filmech stejně jako u Hickmana před Secret Wars, čili jako jednoruký jednooký vůdce multiverzních Avengers, tak to bude skvostný a myslím, že tady se ten posun již ukazuje.

plakát

Ikarie XB 1 (1963) 

No, tak tuhle klasiku jsem odkládal dlouho. Samozřejmě je to na tu dobu naprostý klenot. Dost možná nejlepší český film a jedno z nejlepších sci-fi z 60. let. V době, kdy se ještě v 50s točili Robot Monstři, Plan 9 a podobné vyloženě obskurnosti tu asi tolik prostoru pro vážné a chtré sci-fi nebylo. Mnohé věci jsou dneska samozřejmě k pousmání, ale celkově má film spoustu solidních sci-fi momentů, ale aj takřka horrorových. Zkrátka atmosféra toho, že jsou kdesi v hlubinách vesmíru tu je. Máme tu všechny důležité atributy správného sci-fíčka. V podstatě je zde nastavená šablona, kterou potom převzalo i 2001, Vetřelec a vlastně všechny sci-fi flicks až do současnosti. Roboti, mimozemšťani, průzkum cizího ve vesmíru, nákaza atd. atd. Což je naprosto fascinující, že tyto dnešní klišé se tehdy podařilo takto natočit v Československu. A je ostuda, že dnes se točí taková hovna. Lidé si tehdy představovali, že v dnešní době budeme mít běžně k dispozici roboty a budeme cestovat na Alfa Centauri a místo toho nejsme ani schopni natočit lepší filmy, než byly v 60. No, co by se dalo vytknout, tak je to nuda. Sestříhat by tomu bodlo, anebo prostě to napěchovat víc a dát tomu směrodatnou linku. Ovšem je to fakt rok 1963 v Československu, kdy se tyhle dnešní šablony na které jsme zvyklí, zase tolik nenosili. Vidět to v kině v té době, nenudil bych se, dneska trochu jo.

plakát

Agáta Jaromíra Soukupa (2022) (pořad) 

Hele, takhle.. Pustili jsme si to s manželkou pro pobavení z bizárků, protože to i na papíře je totál bizár. A ano, splňuej to všechno. První díl byl chvílema slušný cringe, nasmáli jsme se a druhý už byl nudnější. Nicméně pod vší tou bizarností mě napadá, že je to dost ojedinělý pořad. My jako doma nemáme televizi, takže tyhle pořady si najdeme jen na YouTube. Každopádně nevím, jestli existuje pořad, kde pár spolu volně freestyluje a hovoří jen tak o různých tématech. Agáta je z toho očividně nervózní a Jaromír zase ve své kůži, je vidět, že nejedou podle scénáře, je to prostě puštěná kamera a pochybuju, že je štáb přítomen, ten podle mě mezitím točí Soudkyně a tohlencto. Každopádně tím vzniká velmi autentická reality show, kde na sebe pár prozrazuje nejen to, o čem mluví (a kolikrát jim naprosto chybí filtr), tak se dá povšimnou ti různých detailů z jejich začínajícího vztahu. Což je fascinující televizní experiment a vlastně je to dost real. Jakože když zahlídnu v televizi v práci nebo na návštěvě nějaké kvízy celebrit, kde se všichni chlámou od ucha uchu, cejtím z toho faleš na sto honů, tady je to prostě doopravdy Agáta a Jaromír, co se vykecávaj. Svým způsobem je to solidní guilty pleasure, proto fakt nemůžu dát odpad.