Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

První akční film, který jsem ve svém životě viděl (a pamatuji si to). Asi už navždy bude i mým nejoblíbenějším... Pozor ale na dabing, jsou totiž dvě verze. V jedné si Bruce jadrně ulevuje v každé druhé větě a v té druhé je slušnější než osmileté dítě. Příklad: Ve scéně, kdy šéfík policajtů nadává McClaneovi, že jsou jeho lidi zasypáni sklem, odvětí John: Zasranej nevděčník / Blbá nevděčnost. Doporučuji tu první :)

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002)

Jedinečná záležitost. Chabat zde použil svůj osobitý humor, ale udržel ho v mezích narozdíl od Rrrrr! Jakmile se člověk pustí do citování hlášek, může z toho být pěkně dlouhý večer. Komolení jmen nebylo nikdy dokonalejší a Monice Bellucci to nikde neslušelo víc...

Cesta do hlubin študákovy duše

Cesta do hlubin študákovy duše (1939)

O třidu lepší než Škola, základ života. Dostávat nedostatečné od "pouhého franštináře" by mi dělalo stejnou radost, jako kdybych se pod lavicí hodinu po hodině "proháněl po Sahaře" se Žlutým ďáblem. Jedna věc tu ale stále zůstává neodhalena. Podařilo se Ahmedovi uniknouti?

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Sedm statečných je můj nejoblíbenější western, bez diskuze. Plešoun, sukničkář, snílek, srabík, nerozvážné ucho, rodinný typ a povaleč s rychlou rybičkou, z nich si musí vybrat každý. Scény, kdy si McQueen žmoulá cíp šátku při pohledu na vesnické pradleny a když hraje ruletu, jsou zkrátka úžasné. Mačkej!

Zelený svět

Zelený svět (1996)

Sedí Costnerovi role arogantního povaleče? Ano! Je Russo ta pravá hezká a nervozní psycholožka? Jistě!! Zelený svět je film, na který mám náladu kdykoliv. Pokaždé mě naštve, když Costnerovi "fouknou bozi proti" a pokaždé dojme, když vytahuje míček z jamky a hází ho k ostatním do vody. Korunu všemu dává skvělý Cheech Marin. "Jsem jedinečnej? Dodej golfovej a potom jsem já, Romeo, tvá Julie... :) "

Mizerové II

Mizerové II (2003)

Jedna z mála minisérií, kde můžu říct, že se mi dvojka líbila víc než jednička. Bay tady přidal snad na všem o třídu víc a u mě uspěl. Dostal jsem od tohoto filmu přesně to, co jsem očekával - akce, hláška, akce, hláška, hláška a tak pořád dokola. Zkrátka další film, kde Michael Bay rozhodně rakovinu neléčí... :)

96 hodin

96 hodin (2008)

Aspirace na titul - Rodič roku. Liam se tu vypořádává s albánskou náplavou s prstem v nose a heslem: No mercy. Nějak se v poslední době začínají množit filmy z Paříže s albánskými a arabskými lumpy. Náhoda?

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Přehodnocuji ze čtyř na pět. Neskutečná smršť nápadů, psiny a ujetosti. Má verze trvala celé dvě hodiny, protože jsem několikrát vracel scény jako Bob Saint-Clare u bazénu, Bob Saint-Clare s cigaretou, Merlinův běh za Kristýnou a Bob Saint-Clare jako bukvič. Obrovská pecka, Belmondovi se ta parodie na své vlastní role mimořádně zdařila.

Noční hra

Noční hra (2018)

Takhle jsem se u komedie nebavil roky. Perfektní jízda, správně zvolená stopáž, výběr herců, všechno. Fajn jsou i odkazy na jiné filmy.