Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Skvěle technicky zpracováno. Byl jsem překvapen, jak pouhé použití černé, bílé a šedé škály, dokáže v kombinaci s "rozpohybovaným komiksem", vytvořit skvělou vizuální podívanou. Ale tím chvála končí. Ten film prostě postrádá pointu. Příběh hlavního hrdiny, který by měl být "ten hlavní", je naprosto podřadný a vedlejší. A u vedlejší linky naopak. Jenže z ní jsou tam pouze útržky a závěr sekundární linie je, jak jinak než na konci. Obě linky jsou propojeny slabou vazbou, což vede k otázce "K čemu tam ten hlavní hrdina vlastně je?". Navíc to vše zabalené do protahovaných záběrů a zbytečných scén. V podstatě to nejhlavnější z filmu by se dalo zkrátit přibližně do 30 minut (možná méně). A tak by vznikl skvělý krátkometrážní film. Takhle se opět vyhodilo spousty peněz, udělal se velký povyk a po "vypuštění" tohoto filmu do kin, po něm neštěkl ani pes.

plakát

Amorův úlet (2006) 

Jak udělat parodii na romantické filmy s ujetým humorem a bez zbytečných fekálností? Zde je důkaz, že to jde! Tento film obsahuje typický scénář romantického filmu, který tvůrci překopali do takové komedie, která dokazuje, že není potřeba film přeplácat úchylnostmi a fekálnostmi, aby mohl být vtipný. Vřele doporučuji.

plakát

Avengers (2012) 

Musím se přiznat, že jsem od filmu neměl žádná velká očekávání. Avšak Joss Whedon si se vším poradil skvěle. Nejen vizuální efekty, které ve mě vyvolávali pocit blaženosti, ale také humor, jež nenechal moji bránici v klidu. Trochu jsem měl strach z obsazením doktora Bannera Markem Ruffalem. Jenže mé obavy byly zbytečné. Zatím nejlépe zahraný Banner ze všech. Vyvážení příběhových linií mezi všemi hlavními postavami bylo parádní. Teď už je jen hlavní, aby Joss Whedon nezpychl a udržel si takovou úroveň.

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

Tak. Přežil jsem to. V podstatě chci celou "trilogii" rozepsat tady. |--| První díl poměrně ujde. V podstatě nám nabízí pohled do určité problematiky. Líbí se mi jakýsi alternativní pohled učitele na výchovu a vzdělávání (teda když pominu motiv pomsty a vraždění). Kriminální zápletka je nic moc. Jedná se jen o vraždění z pomsty a policie prakticky nic nedělá. Hlavní roli Tomáš Magnusek, který nám ukazuje, jak neumí hrát. Nakonec je vše "uzavřeno" velmi naivně. |--| Druhý díl se snaží o jakousi mafiánskou zápletku. Opět hlavní je zde pomsta. Tentokrát se však mstí "mafiánská" rodina, která celý příběh nic nedělá a vše (samozřejmě) rozjede až na konci. Jinak je to samá omáčka. Více vulgarismu a téměř žádný inteligentní dialog. Trochu to zde zachraňují slavní čeští herci (např. R. Brzobohatý). I když nechápu, jak se k tomuhle nechali přemluvit. Avšak jsou zde i "herci" v čele s Tomášem Magnuskem, kterým bych nevěřil ani nos mezi očima. |--| Ani ve třetím díle se nedočkáme zlepšením kvality. Právě naopak. Zde už to šlo do pořádných ... hlubin. Tomáš Magnusek zde opět předvádí svůj (ne)herecký výkon. A co hůř. Rozhodl se udělat jak scénář, tak vše zrežírovat. Opět nechápu, jak přemluvil některé dobré herce, aby se tohoto humusu účastnili. Tohle je plné omáčky, ještě k tomu vařené z vody a zahuštěné naprosto nelogickou návazností, jak na předchozí díly, tak na vlastní linii. |--| Shrnutí. Nechápu svou motivaci. Takový komentář nemám k žádnému filmu. Ale tohle muselo ven. První díl doporučuji hlavně pedagogům (tedy když překousnout nesprávnou pedagogickou terminologii). Další jsou ztráta času. A ten vám nikdo nevynahradí. Obětoval jsem se za vás.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Film rozhodně bavil od začátku do konce. Avšak stále jsem očekával nějaký překvapivý zvrat, který se bohužel nedostavil. V závěru se můj názor ocitl v pozici "dobrý akční film pro relaxaci".

plakát

Buřtcajk (2012) (pořad) 

Některé rekonstrukce vtipů ujdou. Ale zbytek stojí za prd. Nejvíce mě rozčilují scény, kde mluví rádoby vtipně. A ještě to podporuje umělým smíchem, aby lidi vůbec věděli, kdy se mají smát.

plakát

Drákuloviny (1995) 

Když jsem tento film viděl poprvé, musel jsem se pevně držet, abych nespadl smíchy. Při dalším shlédnutí už to nebylo ono, jelikož jsem víc sledoval celkovou kvalitu. Fanoušci Leslie Nielsena museli být však zklamáni. Tato parodie na Drákulu není až tak kvalitní, jako jiné parodie s tímto hercem (Připoutejte se, prosím nebo Bláznivá střela). V podstatě uvidíte to, co už jste nejspíše viděli v předchozích parodiích. Ale stejně si tento film uchovává svoje kouzlo. Lidem, kteří ještě neviděli, velmi doporučuji.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Tak vidíte, že to jde. Gratuluji. Moc pěkná pohádka (tedy i přesto, jak moc zavání Mrazíkem). Pohádka bavila a místy jsem skoro padl smíchy z křesla. Navíc se ji tvůrci snažili upravit tak, aby vyhovovala pohádce pro dnešní dobu. Navíc měsíčci zahráni perfektně. |--|Trochu si dovolím zkritizovat i ostatní hodnotící. 3* hvězdy ještě chápu. Ale jak může někdo dát méně? Lidičky vzpamatujte se. Sami musíte uznat, že české pohádky značně upadají v posledních letech (např. z loňska Micimutr. Sice tato pohádka není "originál", jak by jste si to asi představovali, ale stále je to perlička, která patří do truhly "Krasné české pohádky".

plakát

Expresní zásilka (2012) 

Velmi povedený akční film. Akorát škoda, že sklouzne k typickému klišé. Ale jinak jsem si film hodně užil.