Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

kristina.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace skvělá, moc pěkně se na to kouká.  Hned na začátku nám vypravěč vysvětlí o co tady půjde: What If? Co kdyby?  Super vojákem se místo Steva stane Peggy, takže se díváme na to jaké by to bylo kdyby ona byla Captain. Má to jen půl hodiny takže tam není velký prostor na hluboký příběh, ale myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem z toho pocit jakoby se otevřel komiks a postavy se začali hýbat.  No určitě jsem zvědavá na další díly. Tomuhle dílu  dám 3* a těším se na další What if…? ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu tím, že délka 30 minut je naprosto nedostačující a epizoda tím ohromně utrpěla. Působí extrémně uspěchaně a útržkovitě. Že půjde o genderově obráceného Prvního Avengera bylo celkem jasné už z trailerů, nicméně ty byly podávány o poznání záživnější formou a tak jsem doufal, že nepůjde jen o prázdnou vykrádačku nápadů z prvního Capa, naopak že se půjde inovativní cestou. To se však neděje. Celý díl se veze na stejné vlně až do samého konce, kde alespoň povzbudivě vykoukne starý záporák. Captain Carter jsem nikdy nepovažoval za primární lákadlo What If, ale i tak jsem zklamaný. A teď bych prosil třetí řadu Agent Carter, ať si můžu spravit chuť. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Parádní epizoda věnovaná Peggy Carter v roli Captaina Americy. Pro čtenáře takových komiksů, jako jsou například Exiles, ta myšlenka není nová, ale je skvělé být u toho, když se i nadále rozvíjí. Nový animák od Marvelu byl risk, protože animovaný Marvel dobrou reputaci nemá, ale situace se příznivě mění. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tuhle grafiku, mám rád kosení nácků ve velkom (páč si to zasloužej) a mám rád alternativní pohled na věc, pilot byl dobrej, nechápu nízký hodnocení, snad to trpí tím, že "politicky korektní agitka", silná ženská hlavní postava a bla bla bla, jady jady dá, tyhle kecy kolem, známe všichni dneska.. Jasný, je to teď hodně slyšet, a možná proto to někomu nejde pod čumák, ale já se u toho bavil! Prostě si užijte zajímavou grafiku, alternativní historii a neremcejte pořád, s váma musí bejt na party fakt zábava, suchaři.. Je to zajímavá odbočka MCU filmů a seriálů, taková jednohubka, co pobaví na dlouhej večír, když nemůžeš v noci usnout.. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

What If i have plné zuby tohto nového MCU smerovania...alebo mám povedať M-She-U ? Nedá za tomu uprieť kreativita a kopec talentovaných mozgov, ktoré sa tým istotne stoja.. ALE bohužiaľ sa tu deje presne to, čo sa dialo v SW filmoch. Sympatické, staré-dobré-obľúbené postavy sú nahradzované (respektíve poženštené, poafričtené :D) novými postavami, ktoré ma až tak nezaujímajú (a to sa týka všetkých Marvel seriálov). Taká Peggy, ktorú som si obľúbil ako krásnu, nezávislú ženu a lásku Steve Rogersa, tu zmenili na Captain America dva (dokonca aj telo ma ako chlap) len hlava patrí Peggy :D....nie nie, toto už nie je to MCU. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Starověká ilustrace Tesseractu obsahuje přepis ve starém futharku (nejstarší forma runové abecedy). Po rozluštění run zjistíme, že je tam napsané „Spacestone“. (Kubaaa97)
  • Red Skull se v tomto díle snaží přivést s pomocí Tesseractu na Zemi bytost z jiného světa. V komiksech se tato bytost jmenuje Hive. Je experimentem, který měl představovat fyzické ztělesnění Hydry. Variace na toto monstrum se objevila ve třetí sérii seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). V tomto seriál byl Hive (původně se jmenoval Alveus) parazitický Inhuman, jehož následovníci založili tajnou společnost, ze které se později vyvinula HYDRA. (Frca)
  • Buckyho věta po záchránění Carterovou před pádem z vlaku: „Hej, málem jsi mi utrhla ruku“ je odkazem na hlavní vesmír MCU, kde se Bucky stal Winter Soldierem. (UncleMorty)

Reklama

Reklama