Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (574)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Neuvěřitelná slátanina pouze pro efekt. Berkmambetov si pravděpodobně toužil vyzkoušet natáčení 3D technologii, což se dá pochopit, ale že půjde do takové bezduché blbosti, no nevím. Efekty jsou, řekněme, dobré i když hloupé, příběh stupidní, herci fádně nicneříkající. I když většinou u takových filmů rád relaxuji, tentokrát jsem se těšil na konec a spíše kroutil hlavou.

plakát

Advokát (2010) 

Nic, co by nebylo již mnohem lépe někdy natočeno. Celé to působí laciným dojmem, i když potenciál zde jistě byl.

plakát

Agora (2009) 

Agora je ohromující příběh. Kamera i režie mě ohromovaly a výkony herců včetně vykreslení postav je také skvělé. Celkové téma je hodně odvážné a v době kdy pozvolna upadá víra v křesťanství jde o další nálož na křesťanské bolavějící záda. Faktem je, že já ( čímž nikomu nevnucuji svůj názor ) považuji víru, at už křesťanskou, muslimskou čí modrozelenou jednu ze dvou hlavních elementů světových či globálních konfliktů ( druhá je mocenská touha ). Podíváte li se do historie, nepřineslo křestěnství nic dobrého, mimo víru v něco mystického stěží dokazatelného či vyvratitelného. A tolika nesmyslným vyvraždováním, donucováním, křižáckým výpravám, kladivům na čarodějnice, ATD a to vše ve jménu Boha, který, pokud by existoval nezakročil a pouze přihlížel a tím pádem souhlasil, se vyrovná už jen druhá světová válka. Což je fakt podložený čísly a historickými doklady ( je třeba brát v úvahu, že dříve neměly pušky a děla ). A v tomto snímku je poukázáno, byt možná trochu s nadsázkou, na jakých základech je křesťanství vybudováno. Napadá mě tady otázka, proč není křesťanství zakázáno, stejně jako nacismus? Tak jako tak, snímek je pěkný, povedený, a názor, ten si tak jako tak uděláme každý svůj. Každopádně doporučuji!

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

4* jen za klesající "úroveň" od 4 řady. První 3 řady slušná záležitost. Pomlsáničko.

plakát

Albatros (2011) 

Příjemný anglický humor, střeštěně okouzlující pokojská (J.B.Findlay) a příběh vyhořelé rodiny s dospívající dcerou.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Mám rád tyhle postapokalyptické sci-fi. A i přes ne přílišná očekávání, mě Alita náramně bavila.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Spiderman mě nikdy nějak zvlášť nezajímal. Proč? Nevím. Tohle byl vlastně první, kterého jsem si pustil a, kupodivu, bavil jsem se. Některé scény byly spíše víc komické, než by jim sedělo, ale jako výplach to ušlo. Tedy, pokud je předešlá série o tolik lepší, pravděpodobně se na ní vrhnu a pak možná přehodnotím své hodnocení.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Je to neuvěřitelně podmanivé, intenzivní, trhlé, fenomenálně rozkošné (Auderey Tautou alias Amélie), hravé a tak bych mohl pokračovat donekonečna. Nemarněte tady čas čtením, dívejte se. Soundtrack je absolutní rozkoš!

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Prozatím je brzo na hodnocení, ale AHS slibuje zajímavou, neokoukanou a psychedelickou podívanou. Po pilotu jsem nadšen a natěšen. Uvidíme.......///Tenhle počin je opravdu úleťárna. Jen stěží se dá něco vytýkat, i když by toho byla fůra, pokud bych očekával nějaké zažité postupy. To co dělá AHS vyjímečným, je právě ta konceptuální odlišnost.

plakát

Americký zločin (2007) 

S pohledu rodiče, se ve mně, při sledování tohoto filmu, vařila krev. Lidé, co toto dokážou udělat, nejsou v pořádku. Malé děti snadno ovlivnitelné a když jim řeknete, že to je správné, věří že to je správné. Možná ale ještě horší je ten nezájem okolí. Pokud si nebudeme všímat okolí a maličkostí, bude se to dít pořád. Hodně silný emocionální zážitek. Děti jsou bezbranné a ten, kdo jim dokáže takto ubližovat, si nezaslouží slitování!!!