Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Tak tohle je snad to nejabsurdnější, nejúchylnější, nejujetější a nejvtipnější, co jsem kdy viděla. Je až neuvěřitelný, kolik áčkových herců se dobrovolně podílelo na takovém filmu, v čele se skvělou Kate a iskoulemanakrkupřitažlivým Hughem. Nejlepší příběhy: Koule na krku, první menstruace, kouřím ptáky za zlaťáky, Halle Berry atd..., vlastně by se dalo říct, že všechny části mají něco do sebe a jsou koukatelné. Celkově super, ale rozhodně né pro každého.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Po delší době tu opět máme útok na mou křehkou ženskou duši - a že se vydařil. Britská inteligentní romantika, kombinace, které nejde odolat. Obzvláště v podání dvou tak sympatických a vzájemně sladěných herců. Obzvláště s tak skvělým soundtracekm. Obzvláště s tak originální zápletkou. Jediné, co mě mrzí je nereálnost - protože když si vybavím svoje spolužáky z gymplu, jedná se spíš o sci-fi :D.

plakát

Lepší teď než nikdy (2014) 

Nevím proč, ale tyto zazenitové komedie mě vcelku baví. U Lepší teď než nikdy jsem byla mírně skeptická už předem, protože nemám ráda vykrádání jiných filmů už v názvu. Pak jsem ale zjistila, že se o to postarali naši čeští překladatelé a né samotní tvůrci filmu. Zklamaná jsem nakonec byla i tak. Ačkoli Diane Keaton i Michael Douglas patří mezi mé oblíbence, dohromady jim to moc nešlo. Zřejmě má Michael lepší plastické chirurgy, ale věkově mi ti dva nějak neseděli. Charaktery rolí byly také dost žalostně napsané a vlastně nesympatické (což je v romantické komedii celkem chyba). Navíc tam té "srandy" bylo až žalostně málo - jestli vůbec nějaká. Celkově zklamání a zapomenutí.

plakát

Cesta ven (2014) 

Bylo to fakt zlý. Herecky až tragický. Český lev? Nechápu nic...

plakát

Interstellar (2014) 

Těžko, těžko hodnotit. Další velkolepá podívaná s typickým rukopisem Christophera Nolana. Opět mírně zamotané, jemně nelogické, ale i tak nezapomenutelné a bravurně podané. Je vždycky super, když je sci-fi alespoň trochu zasazené do reality, protože se příběh stává uvěřitelnějším a reálnějším. I tak to bude chtít podívat se ještě jednou a dopochopit pár věcí.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Nevím, proč má většina lidí s 50 odstíny takové problémy, když to vlastně ani taková tragédie není. Tedy tuším - je to děsně IN. Jelikož jsem četla knihu a uznávám, že ta stojí za prd, film alespoň pěkně odsýpá. Výběr hlavních postav je taky ok, ba co víc - oba jsou sympatičtí. Samozřejmě se nejedná o žádný filmový zážitek, ale za sebe mohu říct, že jsem si večer v kině s holkama užila a že se už teď těším na další díl. A radši se budu považovat za holku, která se pobavila u vyloženě holčičího filmu, než abych se stala drsňákem, který je už před začátkem filmu přesvědčen o ohodnocení "odpad".

plakát

2012 (2009) 

Bylo celkem chytré, představit film 2012 už v roce 2009. Člověk měl tehdy dostatek času podívat se, co ho vlastně čeká a jak moc bude ta smrt bolet. Zajímavé ovšem je, že dojmy z filmu mám stejné i v roce 2015. Tedy špatné. Nemůžu se totiž zbavit pocitu, že celý film je založen na náskoku jedné vteřiny (i méně) před jistou smrtí. Jasný, napětí je třeba, ale tenhle útěk před osudem na poslední chvíli je v 2012 opravdu přehnaný. Trikově fajn podívaná, ale jinak nereálné a přehnané...

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Hrozně pěkně se na to kouká. Triky, kostýmy a všechny postavičky jsou děsně roztomilé. Navíc mám ráda jakékoli filmy (knihy), kde se tvoří nová slova - klobouk dolů před překladateli! Problém mám jen s tím dějem. Alenka pro mě není hezká pohádka, je to spíš takový dětský horor. Jinak ale dobrý - Nádherňajs forever!

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše. Mužský jsou prasáci, ženský zas blbky. Přesně tak na mě tenhle film zapůsobil. Ačkoli mám Gerarda Butlera ráda a na Chirurzích s Katherine jsem prakticky vyrostla, tentokrát na mě tato kombinace nijak nezapůsobila. Film zapomenu a komentář píšu vlastně jen proto, abych si příště, až budu mít zase melancholickou náladu vzpomněla, že už jsem to vlastně viděla.

plakát

Don Jon (2013) 

Čekala jsem klasickou romantickou komedii plnou lásky, něžností, bla bla bla - co taky jiného, když jste doma sám na Valentýna. Po chvíli mi došlo, že to asi úplná klasika nebude. Scarlett Johansson zvládla roli psanou na míru perfektně! Dost jsem jí celý film nesnášela, což je asi správně. Josepha Gordon-Levitta miluju už od dob 10 důvodů proč tě nenávidím. Kdo byl ale opravdu skvělý, byla Julianne Moore. Nějak se mi ta ženská líbí až ve zralém věku. Celkově zdařilá režisérská prvotina.