Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (937)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Clint natočil výborný thriller s originálním scénařem, výbornými herci a dobrou hudbou. Pár chybiček se ovšem najde. Ale 57% u tohoto kousku se mi přesto zdá málo....

plakát

Absolvent (1967) 

Nikoliv Rain Man, ale Absolvent je tím filmem, který pro mě osobně objevil herecké kouzelnictví Dustina Hoffmana.

plakát

Absurdistán (2006) 

Pár dobrých nápadů nemůže zachránit tuto jinak dost podprůměrnou a nudnou komedii.

plakát

AC/DC - koncert v Doningtonu (1992) (koncert) 

AC/DC je moje krevní skupina....Po vydání druhého Brianova alba For Those About To Rock zažila kapela to, čemu se říká pád. Zpět na hardrockové výsluní se vrátila právě až v Doningtonu, kde si legendární koncert pod širým nebem nenechalo ujít přes sto tisíc diváků.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Takhle by měl vypadat špionážní film. Přiměřeně realistické akce, dobré herecké výkony, svižná kamera. Hned první Bourne se nadmíru vydařil.

plakát

Agent Palmer: Případ Ipcress (1965) 

Nebojím se říci, že jde o jeden z nejpovedenějších špionážních filmů. Věčně ironický Harry Palmer nezapře inspiraci Jamesem Bondem, i když je jen velice malá. Palmer je zdánlivě prostý obyvatel Londýna, co bydlí v East Endu a sám si vaří a nakupuje. Bond se ubytovává v nejlepších hotelech, kde si většinou vybírá prezidentská apartmá s plným komfortem. Ale zpátky k filmu. The Ipcress File je syrový špionážní film se zajímavou zápletkou a strhujícím tempem. Věřte mi, že ani to pověstné "kecání", kterého ve filmu zase tak moc není, vás nebude nudit. Nedá mi to a musím zmínit také výbornou kameru (která nezapře šedesátá léta), hutnou atmosféru Londýna (ne, není to smog) a již tradičně skvělého Michaela Caina v hlavní roli. Pro mě, spolu s Goldfingerem, nejlepší film o špionech všech dob.

plakát

Agentura Jasno (2006) (seriál) 

Nevím jestli to je jen tím dabingem, ale je to neskutečně trapné. Roday má ksicht na ránu.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Další vynikající kousek z dílny Grahama Linehana.

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

Disneyova Alenka je bezesporu krásnou animovanou pohádkou pro všechny generace, která až na pár hluchých míst nemá chybu. Teď jsem jenom zvědavý na Burtona :)

plakát

Alfie (1966) 

Tragikomedie o tvářeměnícím Casanovovi, jemuž život postupně uštědří nejeden pohlavek a kopanec. On vůbec celý film má hodně co říci i dnes, a i proto ho lze jedině doporučit. I Michael se zde opravdu předvedl v tom nejlepším možném světle (samozřejmě jako herec, ne jako postava Alfieho, která rozhodně není prototypem Mirka Dušína) a způsob, jakým se vždycky podívá do kamery a promluví k divákům je nezapomenutelný. Snímkem se navíc nese příjemná atmosféra 60s, která jakoby ještě umocňovala celkový, téměř dokonalý dojem.