Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Sedm bylo mé první setkání s D.Fincherem.Naši mi to zakazovali sledovat pokaždé co to bylo v televizi a proto když jsem tenhle film viděl poprvé byl jsem plný očekávání.To co mi tenhle film dal a vzal bylo nečekanné.Dal mi tu nejlepší filmovou kriminálku kterou jsem kdy viděl a vzal iluze o happyendu.Tenhle film je prostě perla.Film se zdá , že má pomalý spád na první pohled,ale přitom plynne a řítí se do svého šíleného konce.Dlouho mi tento film nedal spát.Viděl jsem ho 1000x a stejně si ho pustím po 1001x.Herecké výkony jsou skvělé a nedokážu si představit jinčí představitele.Režije je naprosto dokonalá,klidná a přesto neskutečně depresivní.Je to neustálým deštěm,ponurými filtry , které tak Fincher rád využívá a hlavně ponurostí celého příběhu.Škoda jen , že se takovýchto filmů netočí víc.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Jako blesk z čistého nebe,ke mně přišel tento krásný film o lidskosti. Veškeré problémy šli stranou a já se nechal nést na vlně úžasného příběhu, u kterého jsem se musel smát a brečet zároveň. Ústřední dvojce to zahrála naprosto skvěle,kamera přesně tak jak měla být, hudební doprovod je u francouzských filmů jistotou skvělého zážitku,film si na nic nehraje,žádný patos,jen výborná vlna uvolnění a zážitek,jaký tady již dlouhou dobu nebyl. Musel jsem kvůli tomuhle nenápadnému filmu přehodnotit TOP10. Díval jsem se na něj 2x po sobě a pořád mně bavil. Naprostá dokonalost. Jsem moc rád za to, že se ještě umí točit tak krásné filmy.

Stud

Stud (2011)

Při sledování tohoto snímku na mém notebooku, jsem zažíval stejné pocity, jako při sledování Drive v kině. Co to znamená ? Nebylo to dáno tím, že zde hrála Carey Mulligan stejně jako v Drive, bylo to tím, že stejný pocit blaženosti z filmu jsem zažil naposledy u Drive. Tak čím je tak Shame geniální ? Ihned po shlédnutí jsem si říkal, tak jsem to konečně viděl, stáhnu si soundtrack, ale po poslechu první písničky, jsem nepřestal na film myslet a musel si ho pustit znovu! Neskutečně geniální práce s obrazem, skvělé herectví Fassbendera, který je dle mne, momentálně nejlepší herec v Hollywoodu. Když se neviděsíte až pornografického zvtárnění nahoty a sexu, dostanete nevšední a epický filmový zážitek o osamělosti, ztráty vlastní osoby, utopii a všech skrytých významů. Tento film není pro široké publikum, tento film je pro lidi, co chtějí skvělý a nevšední zážitek z herectví a filmového poselství. Nevím ani jak pořádně vyjádřit to, co mi tento film dal i vzal. Přehodnocuji svou TOP 10 a přidávám mezi ně SHAME ! 90%

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Temný rytíř je skvělé akční krimi se zloduchem a dobrákem v převlecích.Nejde brát jako komiksový film.Nolan se nechal inspirovat Heatem(Nelítostný Souboj) a jde to znát.V Nelítostném souboji byla nezapomenutelná jedna akční a jedna kecací scéna.To samé platí i u Temného rytíře.Ikdyž akčních momentů je zde více nejlepším momentem je převoz H.Denta a Jokerův atak na něj.Další nezapomenutelnou scénou byl výslech Jokera od Batmana.Připomíná to sezení Al Pacina s De Nirem v kavárně v Heatu.Musím říct,že Dark Knight se mi líbil více než Heat.ALe nechci pořád srovnávat tyhle dva filmy.Nolan má potíže s akčními sekvencemi co se týče kamery.Některé záběry jsou ultrarychlé,nepřehledné ale je to jen malá kaňka na netopýřím eposu,kterým rozhodně Temný rytíř je.Ch.Bale si odehrává s Freemanem i Cainem své.Ale H.Leadger představuje něco co se dlouho nevidělo.Když jsem slyšel že Jokera bude hrát on,myslel jsem že to bude průser,ale nebyl.Role ho vesměs stála život ale byl to opravdu životní výkon.J.Nicholson byl taky dobrý a nechci ho srovnávat s Leadgerem bylo to jinčí postavy dle filmu.Joker byl skvělý do prostředí které mu Nolan přichystal.Zahranej byl skvěle,nebyl vůbec přehranej.Věřili jste mu každé Cha Cha a šel z něho strach.Ostatně vidět na tržbách to bylo,na Oscarech taky ,jak moc dobrý film je to.Doufám,že Nolan udrží laťku vysoko i u dalšího příběhu netopýra.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Co dodat o filmu který je na mnoho filmových stránkách označen jak nejlepší film všech dob.Adaptace S.Kinga od Darabonta jsou jistotou,že to aspoň jednou za čas někdo nezk...Četl jsem i originál(ano je lepší,ale ostatně která kniha oproti filmu není)ale film je úžasnej.Tim Robbins s M.Freemanem jsou úžasní,i bachař i ředitel.Neskutečný film o síle k životu,o síle kamarádství,naděje i utrpení.Škoda slov,kdo neviděl nepochopí.Přidávám se k většině a souhlasím s označením jako nejlepší film všech dob.Zaslouží si to,škoda jen že ho Akademie neuměla ocenit.Tenhle film je prostě jako celek jedinečnej.Nedá se mu vytknout ani sekunda,nic.Vše je tak jak má být.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

David Fincher je prostě skvělý režisér. O tomhle filmu nelze pochybovat. Musí se vidět. Skvěle natočený snímek s úžasnou atmosférou. Celé pojetí filmu je něco nevídaného. Norton a Pitt si své role vyloženě vychutnali a Helena Bonham Carter může hrát v čím chce, získat Oscarů kolik chce,pro mně bude už navždy Marlou. Jako chlapovi se mi moc nelíbí, ale v tomhle filmu je prostě sexy. Závěrečné rozuzlení asi nikdy nepřestane překvapovat. Při každém shlédnutí si vždy! najdu novou věc, střípek, který zapadá do téhle skvělé, nabušené skládanky.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Nejšílenější a zároveň nejhezčí film, který jsem doposud viděl. Jim Carrey dokázal, že umí opravdu skvěle hrát, a není potřeba jeho ''připitomnělých'' gegů. Kate Winslet odehrála svůj klasický nadstandart, nemůžu si vybavit, kdy hrála špatně. Menší role Dunst,Wilkinsona,Ruffala a Wooda byly také velmi dobře zahrány. Největším pozitivem je ale scénář Kaufmana a režie Gondryho. Film hodnotím po 3. shlédnutí a nemůžu jinak než plným počtem. Ojedinělý zážitek, který si své místo v mé TOP10 rozhodně zaslouží. Nemám co vytknout!

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Co dodat k evropskému filmovému klenotu, který nemá snad soupeře. Nejkrásněji natočený film, který jsem kdy viděl. Milá atmosféra s ještě hezčí a milejší Audrey Tautou pod režijní taktovkou Jeana-Piera Jeuneta s dokonalým hudebním doprovodem od Yanna Tiersena. Myslím si, že film si těžko hledá své odpůrce. Ve snímku je řada geniálních scén, které Vám utkví v paměti a neomrzí Vás ani po několikátém shlédnutí. Film, který je balzámem na duši a vyčaruje úsměv i tomu největšímu pesimistovi.

Antikrist

Antikrist (2009)

Lars Von Trier je Ďábel osobně.Vizuální,hudební stránka filmu je neskutečná.Black and White prolog je naprosto úchvatný.Za vší tou depresí a násilím se skrývá tolik spoilerů až je to neuvěřitelné.Po několika shlédnutí musím hodnotit plným počtem tento vynikající snímek.Film je těžko čitelný pro běžného diváka a proto si našel film i tolik odpůrců.Tento snímek je vážně klenot,který ne každý bude obdivovat.Mně si film dostal a získal na plné čáře.[9,5/10]

Psycho

Psycho (1960)

Klasika mezi horory.Vyústění filmu,pointa musela v 60.letech šokovat neuvěřitelným způsobem.Lepší název filmu si nedovedu představit.Když jsem film viděl poprvé byl jsem nadšen i šokován.Jak je jen možné že tenhle film je tak starej a pořád tak dobrej.Athony Perkins vypadal šíleně už na začátku.Jeho postava podivína a psychopata byla snad největším plusem celého filmu.Černobílé pojetí je strašidelné,všechny stíny a náhledy na dům vyvolávají děs který podtrhuje skvělá hudba.Slavná scéna z koupelny by nebyla tak děsivá nebýt té písklavé hudby.Film je bezchybně natočen a jako celek je naprosto bezkokurenční.