Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (692)

plakát

Rytíř v černém (2023) (seriál) 

Je fakt, že má Rytíř tradiční schéma a ničím moc nepřekvapí. Navíc jsem čekala něco trochu jiného. Všechno už tu bylo, ale kupodivu mě to i tak bavilo. Možná na tom měli podíl herci, kteří to celé táhli. Takže ty čtyři jsou za mě akorát a umím si představit, že si to ještě někdy pustím.

plakát

Gumihodyeon (2020) (seriál) 

Přemýšlím, co napsat. Ze začátku to bylo fajn, vlastně celé to bylo fajn, ale... Tradiční bolest korejských seriálů. Roztahanost. Jako zaseklá deska, pořád dokola to samé. Ne, že by mě to nebavilo, ale něco tomu chybělo. Možná chemie mezi hlavními postavami. Možná lepší hlavní hrdinka, protože to, co předváděla Jo Bo-ah, bylo zoufalství. Herečka, která neumí zahrát jiné než kladné emoc a rozplakat se, není herečka. Tu "mužskou" a zlou stránku jsem jí nevěřila ani zdálky. Možná absence nadupaného posledního dílu, který byl delší než ostatní a vyplněný prakticky jenom vatou. Nevím. Nicméně jsem zvědavá na novou sérii, kde hraje Kim So-yeon a to je jiná liga než zmíněná Jo Bo-ah. České titulky.

plakát

Písně lásky (2022) (seriál) 

Nádherný civilně odvyprávěný příběh, kterému se dá věřit od první do poslední minuty. Údajně inspirovaný písničkou, za mě spíš filmem Hanamizuki. Těch paralel je tu opravdu hodně, ale to mu nic neubírá na přitažlivosti a z konce osmého dílu mám zimomriavky ještě teď. Repríza je prakticky jistá.

plakát

Cheongchunwoldam (2023) (seriál) 

Po dlouhé době seriál, který jsem sledovala jedním dechem společně s jeho překladatelkou. Bavil mě opravdu hodně, i když místy měl podobné rysy jako Boody Heart, tak byl svůj a jiný. Neměnila bych na něm vůbec nic, chvilku vážný, chvilku dojemný, chvilku vtipný, skoro pořád napínavý a doplněný skvostnou kamerou a přesným soundtrackem. České titulky.

plakát

Aillaendeu - Season 1 (2022) (série) 

Tak k tomuhle nemám moc co napsat. Bavilo mě to od začátku do konce. Ty Nam-gilovy přesuny jsou sice hodně nedokonalé, ale nějak je mi to úplně šumák. Zajímá mě děj a ten mě baví, nepřestává překvapovat a už teď se nemůžu dočkat druhé série. Možná to víc zhodnotím po ní. Zatím jsme vlastně teprve v polovině. České titulky.

plakát

Aillaendeu - Season 2 (2023) (série) 

Pro druhou část seriálu platí to samé, co pro první. Teď nezbývá než doufat, že se Amazon rozhoupe a zafinancuje i natočení druhé série webtoonu, podle které byl Island natočený. České titulky.

plakát

Oasiseu - Episode 1 (2023) (epizoda) 

Po prvním díle těžko nějak soudit. Nicméně příběh zaujal a skvělá kamera mu dala nádech patiny. České titulky.

plakát

Vlčí lov (2022) 

Dlouho jsem váhala mezi třemi a čtyřmi hvězdami, protože té krve tam je opravdu moc. A vůbec nesouhlasím s Lacikem, že film nemá logiku ani pointu. Pro mě ten film pointu má. Je celkem jednoduchá, bohužel zahalená do příliš rudého hávu, ale prostě poukazuje na fakt, že mnohé zvíře v sobě má víc lidskosti než ten, kdo je nazýván člověkem.  České titulky.

plakát

Aillaendeu - Episode 1 (2023) (epizoda) 

Za mě pořád stejná jízda jako v první půlce. Navíc vážně dokonalá kamera, kerá je na konci úplně geniální a závěrečná šedá scéna s hlavní hrdinkou v bílých šatech vyjadřuje víc než tisíc slov . České titulky tam, co posledně. :^)

plakát

Beobdaero Saranghara (2022) (seriál) 

Milý seriál s úžasnou hlavní dvojicí a plejádou neméně sympatických (výjimka se samozřejmě najde) vedlejších postav. Odlehčené, až lehce parodické, části se střídají s vážnými tématy jako je šikana, odfláknuté stavby, sexuální harašení na pracovišti, aby dospěly k dramatickému finále. Tradičně dobrá kamera a trochu slabší OST, i když možná jsem na vině já, ale už dlouho mě muzika v seriálech nechytla tak, jako tomu bylo dřív.  České titulky.