Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (692)

plakát

Gimyohan gajok (2019) 

Kdyby šlo tu hvězdu rozpůlit. U mě to není ani za tři, ale ani za čtyři. Začátek byl luxusní, po hodině a něco to zklouzlo někam, kam jsem to nečekala, aby to skončilo honem, honem, jdeme na večeři. Velké plus jsou herci. Ti byli naprosto úžasní a bylo vidět, že si svoje role vážně užívají, protože jsou pro ně netypické. Velké plus filmu, na kterém se ale nepodíleli tvůrci jsou i české titulky, které mu daly tu správnou šťávu.

plakát

Geombeobnamnyeo - Season 2 (2019) (série) 

Jednička byla skvělá, ale dvojka byla na skvělá na entou. Skvělé zápletky, záporák na zabití a jestli odpískají třetí řadu, tak mě pěkně nakrknou. Herecké obsazení mělo jedinou chybu Jeong Yoo-mi. Její stále stejný a ustaraný výraz mě dost iritoval. Naštěstí tady měla spíš okrajovou úlohu a v centru pozornosti byli tři mužští hrdinové z nichž naprosto vyčníval No Min-woo, který tady ukázal jak velký herecký talent se v něm skrývá. České titulky.

plakát

Aillaendeu (2022) (seriál) 

Ten, kdo čekal nekonečné souboje s monstry, musel být zklamaný, protože do popředí se dostal příběh. Ten byl navíc doplněný vizuální pastvou pro oči, krásnou hudbou a dobrými hereckými výkony všech zúčastněných. Ovšem hlavní mužská dvojice (Van a Gungtan) vynikala nad všemi, pánové prostě umí. A já si umím představit internetové diskuze na téma další řady. Osobně bych byla pro, protože - jak jsem se dozvěděla - tohle byla první série webtoonu a příběh ještě zdaleka neskončil. Kim Nam-gil mi podruhé v krátké době zabrnkal na city a už teď se těším na Song Of the Bandits, který se má vysílat v létě. České titulky.   

plakát

Papírový dům: Korea (2022) (seriál) 

Vidět originál, nekoukám na Koreu. A protože jsem viděla Koreu, nepotřebuju vidět originál. Bavilo mě to od začátku do konce. Pravděpodobně si to někdy i zopakuju.

plakát

Zabiják v pláštěnce: Past na korejského predátora (2021) (seriál) 

Myslím, že tomu, kdo viděl seriál Through the Darkness, dá dokument mnohem víc. Pro aktéry vůbec nebylo jednoduché se k případu vrátit a to hned dvakrát v průběhu dvou let. Tím spíš, že dneska jsou už úplně jinde. Ono tady ani tak nejde o neschopnost policie jako spíš o nezkušenost. Profilování bylo v té době v Koreji v plínkách a těžko se prosazovalo. S masovými vrahy neměli vůbec žádné zkušenosti a vlastně se učili za pochodu. Ale chápu, že klasický divák tohle neví a dokument se mu může zdát nudný. Pro mě nebyl a bylo zvláštní se "setkat" s předobrazy postav, které znám ze seriálu a navíc mě překvapilo, jak věrný realitě hraný seriál byl.

plakát

Bloody Heart (2022) (seriál) 

Bloody Heart se mi bude těžko hodnotit nějak objektivně, protože jsem nadšená a za mě má seriál čistých pět hvězd. Jedna je za originální děj. Korejští králové bývají vykreslováni jako slaboši, tak trochu je tomu i tady, ale tentokrát má král vedle sebe opravdu silnou ženu. A pozor jako jeden z jeho protivníků vystupuje další velmi silná hrdinka. Obě dvě strčily své herecké kolegy do kapsy s velkou grácií. Druhou hvězdu má ode mě Kang Han-na. Její královská choť je hrdinka, jakou jsem už hodně dlouho neviděla, jestli vůbec někdy. Chytrá, majestátní a neubulená. A ona ji zvládla s takovou noblesou, že té roli dala přidanou hodnotu navíc. Třetí hvězda je pro Jang Hyuka. Jeho ledové oči a práce s hlasem, to je prostě radost sledovat. A klobouk dolů, že si nehraje na věčného mladíka a vybírá si role úměrné jeho věku. Čtvrtou musím dát Lee Joonovi, i když mi ze začátku hodně lezl na nervy. Jeho král byl prostě korejský. Bázlivý, neprůbojný a i když se později pochlapil, pořád to byl král, který by nebyl nikým, kdyby vedle sebe neměl tak silnou ženu a silného rádce. Psychouš svou, pro něho tak netypickou, roli zahrál parádně. Pátá hvězda je za všechno ostatní, hudbou počínaje a skvostnou kamerou konče. Jo a šestá je za dokonalý konec, protože pikle na královském dvoře jsou nesmrtelné. Titulky.

plakát

Narkosvětci (2022) (seriál) 

Zase jiná Korea. Asi proto, že to Korea tak úplně nebyla, ale přesto (nebo právě proto) mě hodně bavila. Žádná vata, každý díl mě strhnul tak, že jsem zapomínala na čas a exotická lokace, kterou vzhledem ke svému "postižení" zase tak často nevídám. Za mě paráda, která je hodna opakování.

plakát

Bisangseongeon (2021) 

Když od filmu zase tolik nečekáte, protože vám sice žánrově sedí, ale je tak nabušený hvězdami, že to zavání docela průserem, tak můžete být i mile překvapeni. A přesně to se mi s Emergency Declaration stalo. Všichni byli výborní! Nikdo nepřehrával a přesně zapadal do obrazu své postavy. Je mi jasné, že věční kritici se vyřádí, ale vzhledem k tomu, že mě děj chvílemi tak pohltil, že jsem v podstatě nevnímala, že při tom cvakám do klávesnice a pak jenom zírala, kolik jsem udělala řádků, nemůžu jinak, než to zase jednou napálit. Bavilo mě to hodně, finále mě strhlo a úplný konec byl jenom třešničkou na dortu. Titulky. P.S. Jako obvykle je tu ten obsah poněkud mimo. Detektiv do letadla opravdu nenastoupí, fóbii má někdo úplně jiný a ministr Sook Hee je ženská...

plakát

Městečko na pobřeží (2021) (seriál) 

Příjemná letní romantika, občas střižená něčím vážnějším. Nicméně v mém případě svůj účel splnila a to je pro mě hlavní. Baví mě zdejší povzdechy týkající se uřvaných Korejců. Což od lidí, kteří na Koreu koukají docela často, překvapuje, protože Korejci (a vesničané obzvlášť) takoví prostě jsou a mně právě tenhle fakt baví. Vždycky jsem ráda, když překládám něco "maloměstského".🙃Titulky.