Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Megamysl (2010) 

V době vzniku tohoto filmu vznikl mimo jiné také film "Já, padouch", a doposud se mezi filmovými fanoušky spekuluje o tom, který je lepší nebo horší. Je to žabomyší válka, opravdu nemá smysl poukazovat na to, zda tento film měl to či ono, tomu filmu chybělo tamto apod. Já se u obou animáků bavil stejně dobře, oba mají své klady a zápory, ale ani na jednom jsem nepostřehl zásadní nedostatky a jednoznačně převládají kladné reakce. Musím tedy konstatovat, že Megamysl je skvěle natočený animovaný film pro celou rodinu. Může se pochlubit skvělou animací, vtipnými situacemi, bojem dobra a zla a hlavně uchu lahodícím hudebním doprovodem spolu rockovými hitovkami.

plakát

Vetřelci (1986) 

James Cameron nám naservíroval velmi ctihodné pokračování filmu „Vetřelec". Oproti jedničce Ridleyho Scotta jsou zde mariňáci (s mým oblíbeným a panikařícím vojínem Hudsonem) a nekončící zástupy vetřelců, tudíž i více střílení a tím pádem mnohem více akce. Existuje spousta filmových pokračování svých prvních dílů, nicméně mnoho z nich se nemůže pochlubit faktem, že jsou stejně dobré nebo dokonce lepší než jejich předchůdci. Vetřelcům se to povedlo. První díl i jeho pokračování kladu na stejnou úroveň, nemohu tedy říci, že ten či onen je lepší nebo horší, jsou založeny na něčem jiném. Oba mají perfektní atmosféru, jsou napínavé, ale akce je mi v tomto případě přece jen o chloupek bližší.

plakát

Chůva v akci (2010) 

Bob Ho (Jackie Chan), tajný agent CIA, se shodou okolností stane chůvou tří děti své přítelkyně. O dobrodružství a nebezpečné situace je tak postaráno. A rozhodně to nemá jednoduché. Kromě svých tajných misí musí zvládnout i tři rozmrzelé děti a získat si jejich náklonnost. Jackieho filmy mám moc rád, nicméně tento patří spíše k průměru. I zde opět předvádí své skvělé bojové umění s mnoha kopy, výskoky, salty a hlavně s jemu tak vlastní notnou dávkou humoru, nicméně k lepšímu hodnocení to nestačí.

plakát

Méďa Béďa (2010) 

Nejedná se o žádný propadák a překvapivě se mi vynalézavý medvěd s jeho malým kamarádem líbil, nicméně musím přiznat, že jsem před nějakým časem odcházel z kina s rozpaky. Proč? Ačkoliv si pár momentů užije i dospělý divák a zasměje se, jedná se především o animovanou komedii pro dětské, resp. mladší publikum. Ti se zajisté u filmu pobaví. Kladně hodnotím 3D zpracování, které bylo na slušné úrovni. Film občas disponuje nudnými scénami, s odstupem času jej však mohu doporučit jako ideální rodinný film na jedno víkendové odpoledne.

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Velmi povedené skloubení dvou žánrů - komedie a sci-fi, v tomto případě to tvůrcům opravdu vyšlo. U tohoto filmu jsem se skvěle bavil a nejednou se s chutí zasmál. Skvělé situace, dobrý humor, výborný Alan Rickman i Tony Shalhoub, bezchybný Sam Rockwell jako "bezejmenný" člen posádky číslo 6. Palec nahoru.

plakát

Jeskyně (2005) 

Máme tu průměrný, nicméně celkem zajímavý film o honičce mezi speleology a ozubenými monstry v neprozkoumaném jeskynním komplexu hluboko pod zemí. Nejedná se o žádný megafilm, jde o béčko, povedené béčko. Film mě docela mile překvapil, má napínavá místa, nicméně i slabiny. Do jisté míry sice kopíruje podobně zaměřené filmy s příšerami, tudíž zde o originalitě nelze až tak hovořit, přesto kladně hodnotím několik originálních nápadů a fakt, že film udržuje diváka v napětí. Rozhodně nelze označit film nálepkou propadáku.

plakát

Ztraceni ve vesmíru (1998) 

Tento sci-fi snímek není žádná bomba, ale ani neurazí. Jedná se spíše o docela slušnou rodinnou sci-fi oddychovku na víkendové odpoledne, kterou ale nelze brát zase tak vážně. Dobré vizuální triky, zajímavý nápad, solidní zpracování, slušné herecké obsazení - nejlépe hodnotím Garyho Oldmana, mile mě překvapil i Matt LeBlanc. Ačkoliv by se našla místa, ke kterým bych měl menší výhrady, hodnotím tento film vcelku kladně.

plakát

Avatar (2009) 

Mezi filmovými fanoušky snad není nikdo, kdo by tento film neviděl a nehodnotil kladně. Také já bych rád o filmu Avatar napsal, že je dobrý. Bohužel, to nemohu, jelikož bych se dopustil lži. Avatar je totiž vynikající, doslova mě pohltil. Nechť důkazem je fakt, že jsem nikdy pro jeden film nenavštívil kino dvakrát. První a zatím jedinou výjimkou je právě Avatar. Svět Avataru mě prostě dostal. Velký podíl na tom má zajisté skutečnost, že film spadá do žánru sci-fi a ten já prostě můžu. Přestože jsem na velkém plátně kina a ve 3D film vnímal trochu jinak než na televizní obrazovce, stále jsem prostředím Avataru unesen. Ve filmovém světě je Avatar revoluční, dechberoucí, dokonalý, prostě něco nového a jiného. Ačkoliv se z filozofického hlediska nejedná o žádnou bombu a příběh je do jisté míry jednoduchý, vše vynahrazuje a přivádí k dokonalosti naprosto skvěle propracovaný, nový a úžasný svět plný fantastických i podivných tvorů. Filmy Jamese Camerona mi prostě sedí.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Velmi hezký a povedený animovaný příběh, který mě donutil pustit si jej doma na DVD několikrát. Pixar vždy tvořil úspěšné filmy, nicméně tento se přece jen v něčem odlišuje. Má silný příběh k zamyšlení. Už jen prvních deset minut by uspělo jako krátkometrážní snímek. Právě tyto úvodní minuty jsou velmi silné. Zbytek filmu se nese ve stejném duchu. Filmu nechybí nápaditost, vtip, akce i emoční situace. Všechny tyto aspekty spolu s nádhernou animací dělá z filmu neopakovatelný zážitek. Děti určitě ocení vtip a akci, pro dospělé zde je navíc zmiňovaný příběh. Nenechte si ujít.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Tak u tohoto filmu jsem vyrůstal. Hodiny jsem sedával u naší televize a často si film přehrával neustále dokola, tehdy natočený na VHS kazetu z "poláků" s jejich jednohlasým monotónním dabingem. Imperiální vojáci Stormtroopers, Luke Skywalker, Han Solo, Millennium Falcon, laserové zbraně, světelné meče, vesmírné lodě, "May the Force be with you" - naprosto dokonalé, úchvatné, bombastické, revoluční. Pro milovníky žánru nutností a povinností vidět, pro ostatní pouze povinností. Již v době vzniku se film vyznačoval úchvatnými vizuálními efekty, nicméně doposud neztratil nic ze svého lesku. Starý kabát mu prostě sluší, přesto se jej George Lucas rozhodl před nějakým časem vyvětrat od naftalínu a úspěšně oprášil. Epizodu IV, stejně jako V a VI, hodnotím kladněji než nejnovější epizody I, II a III.