Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 490)

plakát

Stalingrad (2013) 

Už asi vím, jak se cítí pes, když kouká na televizi: "něco se tam pohnulo, teď zase, včíl něco říkají, teď tam někdo běží ...". Spousta postaviček a pohybu bez žádného smyslu ani cíle. No prostě - udělal bych mnohem líp, kdybych si ty dvě hodiny raději olizoval kulky. Haf.

plakát

Robocop (2014) 

Viz J*A*S*M. Zázrak se nekonal i když slibných prvků bylo mnoho - film sice vznikal z poloviny na počítači, ale všechny zvláštní efekty vypadají přirozeně a uvěřitelně, Padilha skvěle zvládá akční scény a je to inteligentní chlapík, takže nová inkarnace Robopoldy neskončila ani jako puberťácka kravina, ani jako ztuhlá, sentimentální poklona někdejšímu kultu. Celé je to ale jaksi bez jiskry - teoreticky bych se měl bavit, ale nebavil jsem se, jedna třetina dialogů mohla klidně zmizet, mdlý pocit dovršil rozpačitý konec. Jak znám ty hollywoodské vyčůránky, tak nás dvojka stejně nemine - tož uvidíme.

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Nejlepší Indiana a - bohužel - klasický Spielberg. Connery exceluje, strhující akční scény si užívám stejně jako v době, kdy mi bylo dvanáct, dnes si už ale všímám i typických stupidit, kterými Steven infikoval Hollywood a kterými je celý film zamořen od začátku až do konce. Příšerně přehrávající herci (hlavně vedlejší postavy - viz skupinka vykrádačů jeskyní v úvodu), debilní hlášky ("Nazis, I hate these guys"), chyby v Matrixu (objevující se a zase mizící předměty - X na podlaze, pás Indyho brašny na tankovém kanonu etc.). Chápu, že u dobrodružných blockbusterů nemůžu očekávat nějakou výraznější logiku děje a chování postav, ale tohle už je čistá nedbalost a fušeřina. Zkrátka - jeden z dětských zážitků, který neprošel zkouškou času.

plakát

Cesta (1971) 

"Walkabout" je průsečíkem několika mých úchylek, k nimž se zcela nepokrytě a hrdé hlásím - drsného půvabu Austrálie, experimentálních vizuálních postupů, přírodních motivů a sedmdesátkové atmosféry. Chrochtám blahem.

plakát

Venuše v kožichu (2013) 

Trochu nechápu smysl takových adaptací. Suché, ukecané, bez jakékoliv přidané hodnoty oproti divadelní předloze. Proč, Romane?

plakát

Honba za diamantem (1984) 

Podíval jsem se na to asi po 15-leté pauze a ... sorry, tady nepomůže ani nostalgie.

plakát

Vášeň v srdci (2003) 

Mám rád filmy, které se nepářou se škatulkami - "Japanese Story" můžete nazvat romantickým filmem nebo road movie, ale není to ani jedno, ani druhé. Je to komorní milostné drama pro tři herce - ženu, muže a bezbřehý kontinent.

plakát

Způsob zabíjení (2012) 

Bohužel jsem se díval na režisérskou verzi, která je prostě nestravitelná a utahaná jako důlní kůň. Líbila se mi koncepce i surreální atmosféra, dozvěděl jsem se spoustu věcí, ale v polovině jsem už měl sto chutí vytasit knížku. Klidně i telefonní seznam. Nesmyslně promarněná příležitost.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Graham Linehan je génius, který byl - na rozdíl od amerických tvůrců sitcomů - obdařen vzácnou schopností introspekce, díky níž včas pozná, kdy původní nápad začíná ztrácet barvy. Tři řady "Black Books" jsem zhlédl během dvou večerů a zanechaly ve mně hřejivý pocit nenasycení. Abstraktní, politicky nekorektní, černohumorná jízda na horské dráze. Špička.

plakát

Žoldnéř (1968) 

Blbůstka je to rozkošná, ale já mám raději Corbucciho vážnější polohu - pitvoření, dobrodružné scénky a třeskuté gagy spaghetti westernu moc nesluší. Za tři.