Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (146)

plakát

Tamara Drewe (2010) odpad!

Ani se mi nechce plýtvat slovy. Mně se to prostě nelíbilo, humor jsem asi nepochopila, děj utekl radši přes malebné kopečky z díry Ewedownu pryč, přišlo mi to celé jaksi úchylné. Prostě nenajdu nic, co bych mohla pochválit. Škoda, pontenciál by tu byl.

plakát

On je fakt boží! (2008) 

Asi už jsem tomuhle žánru odrostla. Překvapilo mě, jak teenage comedy může být tak podovně oplzlá (viz sebeosahávání v parku) a tak dějově řídká jako bramoboračka ve školní jídelně tuhého komunismu (dobře, to je blbost - může mít komedie pro dívky věku -náct nějaký jiný děj než "vyrobily jsme stupnici líbání!" a "ááá, ten je tak sexy!"?). Místy se mi tváří mihnul úsměv, ale ten většinou zapalšila krev hrnoucí se mi do tváří (ano, skutečně jsem se červenala, pro všechnu tu stupiditu). Totálně to zabil happyend sladší než Georgiin narozeninový dort. P.S. Celou dobu mi v hlavě znělo: "hrabě Vronskij, hrabě Vronskij" :-). Edit: Přidávám * za dobrý soundratck (aspoň něco se opravud povedlo).

plakát

Mňága - Happy End (1996) 

Parádní! Obdivuju výborný smysl pro humor všech zúčastněných a taky práci režiséra, který dokázal pro svůj film "zlanařit" tolik známých tváří. Třešnička se smetanou. :-)

plakát

Karamazovi (2008) 

Moc zajímavé, dost složité, ale sama jsem byla překvapená, jak se mi snímek líbil. jen mi strašně vadilo, že jsem na to musela koukat s anglickými titulky, takže jsem pak moc nerozumněla Polákům (slyším to v polštině, čtu v angličtině a překládám do češtiny) a některé věci mi úplně tak neodcházely. Těším se, že se na film znovu podívám.

plakát

Můj vysvlečenej deník (2012) odpad!

Morálka: odpad!, herecké výkony: odpad!, děj: odpad!, propagace: odpad!.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Absolutní nadšení! Hltám knížky o malém Mikuláši už nejméně 10 let, takže jsem se filmového zpracování trošku bála, ale jak se ukázalo, tak naštěstí zbytečně. Už úvodní titulky se povedly skvěle a celý zbytek filmu pokračoval v nastavené úrovni. Velmi velmi oceňuji věrnost knihám a tu správnou francozsko-mikulášovskou komičnost. A zbožňuju filmového Kryšpína! :-) (Dobře, Miuláš byl taky kouzelný, samozřejmě! :-) Jedním slovem: BEZVA!

plakát

Jak jsem balil učitelku (1998) 

Promiňte, ale tohle tohle byla skutečně ŠÍLENÁ slátanina. Neměla jsem zrovna velká očekávání, ale myslela jsem, že se jedná o potrhlou komedii ze zářivých devadesátek. Nicméně dostalo se mi jen velmi nudného absurdně-nesmyslného a pošmourného filmu, jehož rozplizlý happyend se prohnal kolem diváka během 10 (i tak neuvěřitelně dlouhých) minut. Někdy mi absurdita nevadí, ale bohužel v tomhle dílku mi nějak nesedla a nespasilo to ani pár (žalostně málo) vtipných scén, spjatých s panem Blumem. P.S. Co za monstrum je Max Fisher?

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Jupí! Přiznám se, že jsem od filmu s hlavičkou "Sci-Fi / Thriller / Akční / Krimi" zrovna moc nečekala a chtěla jsem ho vidět spíš kvůli hereckému obsazení. Ale teď jsem nadšená, protože jsem konečně narazila na snímek, kde i sci-fi futuristická zápletka funguje bez velkých nesmyslů/nedostatků, kterých si všimne i průměrná divačka. Navíc se mi moc líbilo i zmíněné obsazení (s pár výtkami, jakože třeba "policajt" na dvacet pět rozhodně nevypadal) a barvitost charakterů, protože žádná z postav (možná až na Willa) nebyla vyloženě černobílá. Neobjevil se tady kromě něj žádný 100% klaďas, ale ani záporák. Takových filmů víc.

plakát

Nezapomeň na lásku (2013) (TV film) 

Rozhodně příjemné překvapení. Přiznám se, že jsem se bála, jak se autoři vypořádali s takovouhle zákeřnou nemocí (?), ale nakonec jsem byla spokojená. Na film se moc hezky koukalo, příjemně plynul a nebyl zbytečně přeslazený ani zahořklý. Taky jsem ráda, že na konci nečekal na diváka superšťastný happyend, ale takhle to zase skončit nemuselo. Některém jednání postav sice jaksi chyběl smysl (např. Molly byla neuvěřitelně (!) vlezlá), ale v celkovém dojmu se takové věci lehce ztratí.

plakát

Kouzlo přítomného okamžiku (2013) 

Takové obyčejné povídání o obyčejných teenagerech, kteří spolu začali chodit. Vážně, řekla bych, že se ve filmu vlastně nic nestalo, až na to, že se hlavní hrdinové snažili propít k smrti. Ocenila jsem, že hlavní hrdinové skutečně působili "obyčejně", že je pro jednou nehráli Barbie a Ken. Jejich jednání mi ale občas přišlo trošku postavené na hlavu (např. Aimee musela tupě souhlasit se vším co Sutter řekne a udělá, celá se změní k jeho obrazu). Možná obraz dnešní mládeže, možná jen sled divných událostí slepených do jednoho příběhu.