Reklama

Reklama

Tamara Drewe

  • Česko Neodolatelná Tamara (více)
Trailer

Tamara Drewe se vrátí do svého rodného městečka Dorset, její matka zemřela a ona chce prodat domek, který zdědila. Tamaru zde dříve přezdívali nosáč, po plastické operaci však vypadá neodolatelně. Vedle jejího domku se nachází dům spisovatelů, který vlastní manželé Hardimentovi. Nicholas Hardiment je úspěšným spisovatelem a jeho manželka Beth se stará o celý statek, ve kterém žijí různí spisovatelé čerpající zde inspiraci pro své knihy. Tamara je novinářkou, ale hodlá napsat svůj první román o svém životě. Dívka požádá pohledného Andyho, který pracuje na statku Hardimentových o pomoc s renovací domu, aby ho mohla prodat za více peněz. Beth zjistí, že ji její manžel Nicholas podvádí s mladší ženou, která vystupuje v jedné z jeho knih. Beth zuří, ale když se jí Nicholas omluví, tak je šťastná, že zůstanou spolu. Do městečka přijede skupina SWIPE a Tamara chce udělat rozhovor s bubeníkem Benem, vezme ho k sobě, kde se spolu vyspí a začnou spolu žít. Ben po nějaké době požádá Tamaru o ruku a ona souhlasí. Andy před lety s Tamarou spával a teď po ní touží ještě víc a na Bena žárlí. Dvě místní puberťačky Jody a Casey platonicky milují Bena a často ho sledují. Ben se v městečku nudí, a tak přesvědčí Tamaru, aby se spolu vrátili do Londýna. Jody a Casey chodí do opuštěného domu, který Andy rekonstruuje a sní zde o Benovi. Na Valentýna dívky odešlou z Tamařina počítače Benovi, Andymu i Nicholasovi pozvánku na žhavý sex. Ben zuří, a tak se Tamara vrátí domů. Když uvidí Andyho, jak se líbá s jinou ženou, tak je z toho smutná. Pak k ní přijde Nicholas, který po ní vždycky toužil, a začnou spolu mít milenecký poměr. Beth si myslí, že Nicholas jezdí pravidelně do Londýna kvůli své další knize, ale on zůstává naproti v domě u Tamary. Jody a Casey je uvidí, jak se líbají a jejich fotografii pošlou Beth... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem tedy čekala něco úplně jiného, a musím říct, že jsem čekala něco víc. Trailer byl barevný a veselý, kdežto tenhle celý film byl spíš takový ponurý, i když si říká komedie. Moc jsem se tedy nezasmála, abych pravdu řekla. Miluju Británii a anglický venkov je opravdu krásný, ale ve finále je to to jediné, co si z tohohle filmu budete pamatovat. Zápletka byla nezajímavá a vlastně nedořešená, to se jen tak dali prostě dohromady, schluss? Gemma Arterton je nesympatická, nebýt tam skvělé Tamsin Greig, která to zachránila, asi bych to snad ani nedokoukala. Potěšil mě Dominic Cooper ve, co se týče vizuální podoby, neobvyklé roli, ale zhýčkané frajírka mu uvěřím kdykoli. Už to předvedl v An Education a v Mamma mia. Luke Evans má u mě plusové body též, byl to první film, který jsem s ním viděla, a zaujal mě. Bonus bod za ty dvě puberťačky, hned bych jim jednu flákla. ()

pabab 

všechny recenze uživatele

Frears ma svojom vyprávaním o anglickom vidieku nesklamal.Skôr žáner - komédia, mi nepripadá úplne priliehavý. Slušné herecké výkony, nádherná Gemma a dve skvelé zahrané 15-stky, ktoré v mojich očiach ten film posúvajú nadpriemer. Odpustiť sa dá aj predvídaľný koniec. Jemne nadhodnocujem, lebo 56 % sa mi zdá na tento film veľmi málo. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Proč se to jmenuje "Tamara Drewe", když je tam tolik kaše a tolik postav kolem ? Tenhle film je jako výtvor pejska a kočičky, najdete tam zkrátka ode všeho něco.. Nezvládnutá psychologie postav ruku v ruce s nezvládnutým a překombinovaným příběhem netvoří moc dobrý celek. Gemma Arterton je výborná herečka s nezaměnitelným hlasem, ale tady hrála děv.. do které se divák jen těžko vcítí, její úmysly vlastně nešlo ani moc prohlédnout díky tomu, že tam bylo tolik vedlejších postav a příběhů. Paradoxně nejzábavnější zápletkou byla asi ta s potřeštěnou fanynkou (kvůli tomu by se na film měly dívát náctileté puberťačky, které brečí u filmů Pattisona a videoklipů Biebera, že je milují, aby pochopily, jak směšně působí..) - přestože byla vrcholně nesympatická (ale to vlastně všechny postavy tady). A další klady? Příjemné prostředí prosluněného anglického venkova a originální nápad s útočištěm spisovatelů.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh podle grafické novely Posy Simmondsové. Tamara Drewe ( Gemma Arterton ) přijíždí na venkov, do baráku své zesnulé matky. Chce ho zrekonstruovat a prodat, ale...... přinese to spoustu otázek, srandy a komplikací. CITÁT - Nemám rád krávy. Vyzařuje z nich hovězí nenávist.......... Ve filmu uvidíme i rozpad skupiny Swape a nesmí chybět ani bubenická šaráda Bobyho Sergeanta ( Dominic Cooper ), tentokráte bubnuje na kuchyňské vybavení. Humorný příběh z venkovského prostředí plný spisovatelských dialogů, nepřináší žádné akční scény ( jen snad stádo splašených krav ), zato je tu spousta lásky, ale pozor, někdy se nedá poznat kdo miluje koho. Ve filmu zazní skupina Swape a to dvěma songy - 1, This is a low 2, Where are you now. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

12.2.2011 ~ Tak tuhle "komedii" jsem už teda nepobral vůbec. Je mi až do pláče z toho, co je dneska schopen někdo za komedii vydávat. Největším zdrojem úsměvu tak má asi být fakt, že na buranskou vesnici přijede voražená hezká holka a vojede každýho, kdo se jí připlete do cesty. ~ Anglická vesnice, prdel světa. V jednom baráku se tu schází a sjíždí čerpat inspiraci zkrachovalí spisovatelé a spisovatelky. Majitelem tohohle útočiště je poměrně úspěšný pisálek, který má ale tendence manželce zahýbat. Ta mu vaří, slouží, snáší jeho xicht, ale... však víte co. A pak je tu také mužný zahradník, kterému kdysi patřil dům a pozemek, ale nějak to nevyšlo a odkoupila je od nich rodina Tamary. Voražené bohatší děvče s orlím frňákem, které zdrhlo do města a barák je tak prázdný. ~ Tamara ale ve městě nezahálela, nechala si frňák upravit a navíc píše pro nějaký novinový plátek. A chce se zbavit baráku. Přijíždí tedy do vesnice, nechává za sebou chlapy slintat, nabrnkne si u interview nějakou rockovou hvězdu-debila a vzápětí ho vojede, načež si ho chce brát. Nutno podotknout, že když byla ještě mladší a žila v tomhle zapadákově, měla se co k čemu i s oním dnešním zahradníkem, kterého v kůlně taky vojížděla. Nějak jsem se v tom pak začal ztrácet (zřejmě díky tomu, že mě to začalo nudit a nezajímat), takže už pak jenom vím, že zahradník vojížděl místní barmanku, ačkoliv stojí o Tamaru a ta nějak o něj, ubozí pisálci řeší krize identit a vyhoření, Tamara vojíždí onoho úspěšného namyšleného spisovatele (už si nevzpomínám, jestli vojela ještě někoho nebo to jen vystřihly z filmu, protože fronta na "kdo chce být vojet Tamarou" byla už moc dlouhá), pak se to tam pomlátí, pomře, Tamara přijde o frňák, jsou titulky, já to vypínám, mažu a připisuji další dvě hodiny ke ztracenému času. Fakt ultimátní komedie, až jsem se za žaludeční vředy popadal. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • Film vychází ze stripů Posy Simmondsové vydávaných novinami Guardian. (ČSFD)

Reklama

Reklama