Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (146)

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Jedna trošku lepší avengerovka s výborným obsazením, ale zase pro mě tak nějak bez příběhu. Spousta rádoby vědeckých informací, ale jen takové podivné slátání do něčeho, co nakonec vyustí v bitku, která zničí půl jakéhosi města. Pro mě tenhle film asi natočený nebyl. :)

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Tak mě si Kapitán, jakožto film, rozhodně nezískal. Hrdina byl fajn právě díky svému životu před hrdinou. Ale jinak šlo jen o bitkování bez velkého příběhu. Nejvíc mě iritovalo zasazení do 2. sv. války (což není chyba filmu, ale předlohy, ano, uznávám). Ale vím, že si to už nezopáknu.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Kéž by všechny současné pohádky byly tak správně vtipné, měly šmrnc a tak excelentní obsazení. Snad jediná výtka je, že Karel mohl mít o pár let míň, ale vlastně i to se dá tady skousnout. Plus palec nahoru za suprové kostýmy!

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Těžko hodnotit. Atmosféra filmu byla strašně ponurá, ale perfektně to sedělo. Rory byl spávně NEčernobílý, Michael rezignovaný. Absolutně obdivuju herecké výkony (samozřejmě hlavně Stevena Robertsona). Trochu jako nesmysl mi přišlo, když Siobhan přijala novou práci (a nakonec ji obstojně zvládala) - musela jsem se usmívat, když nikde nebyl záběr třeba na to, jak Roryho dostala do zvdáku na postel. Ale jinak jsem byla obecně dost příjemně překvapená.

plakát

Jsem číslo čtyři (2011) 

Hodnotit tohle je těžké. Přiznám se totiž, že jsem na film koukala jen kvůli Callanovi. :-) Ale jinak - co to mělo znamenat? Vždyť to nemělo pořádně žádný děj! Jen náhodný sled různých setkání a bitek s fantaskními zbraněmi. Povedlo se alespoň vytvořit pořádně děsivé Mogy a vybrat herce, na něž se dá koukat. Za ně ony 2*.

plakát

Tady hlídám já (2012) 

Brrr! To jsem si zase jednou dala. Všechny charaktery mi byly nesympatické až tak, že jsem celý film brblala něco o tom, že jestli se takhle chovají všechny dnešní děti... Zkrátka a dobře, tohle tedy ne-e.

plakát

Blbec k večeři (1998) 

Trochu chloupé, trochu drsné, ale hodně vtipné.

plakát

Králova přízeň (2008) 

Hutné. Občas mi přecházel mráz pozádech, občas se zvedal žaludek. Chvíli jsem stála na straně Anny, chvíli na straně Mary a chvílemi dokonce na straně Jindřicha VIII. Někdy mě napadalo, že Mary musí být slaboduchá (to kvůli věčnému tupému(?) zírání s pootevřenou pusou), nebo že král je snad sympaťák. O to doufám tvůrcům šlo. Aby postavy nebyly až tak černobílé, jak se učíme v dějepisu. A to se jim, podle mě, dost povedlo. Po filmu jsem se cítila zvláště a zajímalo mě, jak to bylo ve skutečnosti (protože si myslím, že takhle úplně ne...). Sice se na to znova asi nepodívám, ale každopádně se mi moc líbil způsob, jakým je film natočen a taky skvělý výběr herců a hereček. A tady je trochu jiný pohled na Jindřicha VIII. http://www.videacesky.cz/skece/desive-dejiny-zeny-jindricha-viii :-)

plakát

Pleasantville: Městečko zázraků (1998) 

Tak začátek byl fajn, ale čím dál pokračoval film, tím víc mě to přestávalo bavit. Navíc mi často přišlo, že síš než aby film nabádal k osvobození se od stereotypu (což byl asi záměr), vyzývá mládež (pro kteroužto byl asi snímek určen) k miliskování se u rybníčku, rozbíjení výloh a pohrdání autoritami (zde byly naštěstí autority dost "zaprděné"). Asi to mělo působit opačně, právě k rozbourání všednodennosti, ale dle mého se to nějak nepovedlo. Úplně nejvíc mě zklamal konec, ten jsem vůbec nepochopila, bohužel. Jinak se mi líbily narážky na problémy rasismu v Americe, chlapík od oprav televize (ten byl geniální!) a nezvyklý dabing Táni Vilhelmové (přestože se k Reese jinak vůbec nehodí).

plakát

Pokání (2007) 

Bohužel jsem měla veliká očekávání. Námět byl skvělý, obsazení (povětšinou) taky. Ale s něčím jsem se nedokázala srovnat. Záběry na detail by byly příjemným oživením, kdyby jich nebylo tolik. Skoky v čase mi zase až moc rozhodily děj. Taky chvíli trvalo, než jsem se do filmu "dostala", začátek byl pro mě až příliš rozvleklý. Naopak se mi moc líbil soundtrack (obzvláště využití psacího stroje), děsivá tíživost a trošku i surovost filmu. Přeci jen nutí člověka trochu přemýšlet. Zařadila bych snímek spíš k průměrným, ale pro mě ho o něco výš vytahuje účast Jamese McAvoye. :)