Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (23)

plakát

Nové bydlení (2007) (pořad) odpad!

Tak toto se opravdu nedá! Když jsem nadávala na českou verzi tohoto pořadu, nevěděla jsem, jak může být hůř. Ale po shlédnutí jedné slovenské epizody si jdu vypláchnout oči savem. Vlado Voštinár se jen směje a mluví nesmysly, ale ten "dizajnér" (nebo jak se to píše po slovensky) to je teprve primitiv! To, že měl na sobě celý pořad tepláky, bych snad nezmiňovala, kdyby odvedl nějakou práci. Ale co on tam zprasil! Rozřezat plastové dinosaury a vyrobit z nich háčky? Toto zní jako špatné DIY z Pinterestu, ale tam jsem alespoň viděla, že na nich něco visí. Jak chce tento muž v teplácích pověsit cokoli na to, co tam vyrobil, je mi vážně záhadou. A už ani nemám sílu psát o tom, že designér by měl vědět něco o barevné škále a o tom, které barvy k sobě prostě nepatří a že není řešením nasrat na zeď 5 odstínů, když nevím, co s tím...

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Jeden z nejlepších animovaných seiálu,který kdy byl byl natočen,spíš nejlepší.akorát právě vysílaná dvacátá serie už není ono,co to bývalo.

plakát

Maratónec (1976) 

výborný thriller se skvělýmii herci. Nevím koho bych měl vyzdvihnout víc.Dustin Hoffman,Olivier a william devane jsou výborný,jen Roy Scheider mohl v tomto filmu dostat větší úlohu než jen sprominutím pár minutovou. Pakliže bych měl vyzdvihnout a napsat,které scény v tomto filmu jsou nezapomenutelné tak jsou to především tyto dvě: především scéna vrtání zubů,nebo spíše mučení s vrtačkou.tato scéna si myslím že je jednou z nejlepších scéna jaká kdy byla natočena jak s Hoffmanem tak i vůbec. druhá scéna,která patří k těm nezapomenutelným je,když Hofmann běží polohaný v noci po ulicí a pronásleduje ho william devane. To si myslím,že pakliže někdy mohl zapomenout o čem tento film byl,tak tyhlety dvě scény nikdy nezapomenu. jinak je to výborně natočený thriller.

plakát

Rodinné spiknutí (1976) 

rozloučení s filmem Alfred Hitchcock natočil film s hvězdným obsazením,a to že je to krimi komedie,která postrádá nějakou slavnou scénu,jako ostatní mistrovy filmy,je úplně jedno. Jo,jeedna scéna je k zapamatování a to ta,kdy hlavní hrdinové jedou serpentinami bez brz.

plakát

Zahrajte mi "MISTY" (1971) 

Tenhle film se musí hodnot a mít přitom na mysli,že je to režisérský debut clinta estwooda a že i když od premiéry uběhlo víc než třicet let,pořád se na to dá koukat, i když souhlasím s několika lidmi,že pár scén z dnešního pohledu připadá trapné a už zastaralé. Dona Mills,která hraje Tobie,k níchž se chce Eastwood vrátit, za pár let potom-konkrétně v letech 1980-1989 a potom v posledním díle seriálu z roku 1993,-hrála v seriálu Knots Landing,kde představovala Abby,mrchu,která jde přes mrtvoly. a i tady v tomto filmu z roku 1971 podala přesvědčivý výkon. Jesica Walter v roli psychopatky popdala z mého hlediska jeden z nejlepších výkon ve své kariéře. A co se týče Eastooda,jaklo herce. Snaží se.Samozřejmě že ještě své režijní vrcholy měl před sebou-jako nesmiřitelný,Million Baby,Tajemná řeka,Dopisy z Iwo Jimy-ale i přesto tento film předznamenává to co všichni už víme. Že je výborný režisér.

plakát

Sběratel kostí (1999) 

vůbec nechápu jak někdo může považovat tenhle thriler za dobrý nebo aspoň průměrný.Film by možná mohl být dobrý, kdyby: 1.ho natočil jiný režisér.,2.kdyby nebyl podle slavné knihy,. 1.Phillip Noyce už není režisér,kterého jsme obdivovali za vysokou hru patriotů a jiné filmy,které natočil,než sklouzl do béčkového zařezení. 2.Kniha Jefferyho Deavera je o hodně jiná než je film.Má mnohem víc záplatek.Vůbec nechápu proč zfilmovali první díl série s Lincolnem Rhyhem.Podle mě kdyby chtěli natočit skutečnou bombu s velkým B,tak by zfilmovali Kamennou opici nebo Iluzi-to je čtvrtý a pátý díl v knižní podobě s Rhymem. 3.Kouzlo mezi hlavními představiteli trochu je,jenže mě to trochu připadá až vynucené a Washington nehraje vůbec nic.Než hrál tuto roli měl do důsletků prostudovat a pořádně jak hrál jimmy Stewart ochrnutého ve filmu okno do dvora.

plakát

Norimberský proces (1961) 

Jeden z nejlepších soudních filmů,které kdy byli natočeny.plus k tomu s nejlepšími herci té doby nezapomenutelný zážitek.Každý koho zajímá co se dělo po 2.světové válce,by měl tento film povinně vidětvůbec si nedovedu představit,jak pro publikum reagovalo na realistické ukázky a fotky z koncentračních táborů,který jsou ve filmu ukazovány.kdyby film netrval 178minut,ale trval jen ,,necelé dvě hodiny,, tak by to nebyl takový zážitek,plus si k tomu je nutno připočíst paar excelent českých herců,kteří nadabovali tento film-Záhorský,adamíra,voska,adamová,vinklář-tak dospějete k výsledku= s Anatomíí vraždy nejlepší soudní film jaký kdy vznikl. a víc než desetiminutová záverečná řeč Spencara Tracy o ,,principech právních vztahů ,, patří již k legendárním,zvlášť s hlasem panem Záhorského. super.Nic vím k tomu nelze dodat.

plakát

Ratatouille (2007) 

Jeden z nejlepších filmů od studia Pixar a myslím že i vůbec nejlepší animovaný film za několik desetiletí. A musím pochválit i náš český dabing a když jsem viděl všechny ty jídla co remy připravuje během filmů,tak jsem dostal hlad. super,super a ještě jednou super.

plakát

Soukromá válka pana Wilsona (2007) 

Nejlepší na tomto fimu jsou nejen herecké výkony(hankse,Hoffmana,toho především),ale to že tato politická fraška je natočená podle skutečné události. Výborný humor,sprostý jazyk agenta CIA v podáni Philipa Seymour Hoffmana,Hanks,který nedá skleničku whisky z ruky po celý film,taky překvapí svojí atypickou rolí. Je škoda,že tento snímek neměl v USA takový úspěch,jako by zasloužil.tak doufám,že Hoffman asopoň toho Oscara za vedlejší roli zaslouženě dostane.

plakát

Hrdinové a zbabělci (2007) 

další mistrovský film redforda.Film měl jedinou vadu a to tu,že byl moc krátký.