Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (352)

plakát

Agent (2022) (pořad) 

Jestli v USA dali pilotní licenci někomu tak upřímně hloupému, pak se 11. září nedivím. Reality jako taková je ale velmi zábavná. Bingnuto během vylehávání kocoviny.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Sjel jsem Spajdyho podruhé, protože se mi trochu zastýskalo a vzhledem k tomu, že 2 je v kinech, chtěl jsem si osvětlit děj a celkově uchopení (dle mě určitě nééé vydařeného) rebootu. Za klady definitivně považuji lepší nastínění Peterovy osobnosti...je to hravější a správně směšné (ridiculous). Co se týče jeho "sexuálního života" xD, tak na to jde s většíma koulema než Tobey... noooo a tím to končí. Když došlo na akci nebo snad jen pohupování mezi NY mrakodrapy, tak to nemělo šťávu a na vině byly obě podstatné složky. Dynamika pohybů a akce byla na mě moc pomalá a hudba byla pořádná uspávačka. Do řitě, u Raimiho Spidermana mi skoro hučelo v kládě když se šlo na akci a hrál do toho OST. Snížil jsem na 2* což mě mrzí, na druhou stranu mě dvojka může už jen překvapit.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

A já říkám, že to je snad i o 2 chlupy lepší než jednička. Tváří se to tak nějak dospěleji, tmavěji (temněji? who cares) a pokrokověji. Protože zatímco jednička upadala v mnoha místech do nekonečného zoufalství, Webb dostál svému jménu a Spidey dostal pořádný boost, tedy co se akce týče, která už nebyla směšná a příjemně přehledná...mimo motherfucker bitku v letadle, kde kameramanovi asi pořádně hučelo v kládě. Jenže, tempo pomaličku klesalo a definitvní kudlou do zad byly scény s hrdličkami, které nefungovaly jak bych si představoval. Na světě bude hrstka vyvolených, co je neumí zprasit...suma sumárum, táhlo to na 4*, ale 3,5* tady prostě není. PS: A neberte to, kino za pade :D

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Tenhle takzvaný "sherlock" žánr mi jde po chuti, protože pokud se mu plně oddáte a vypnete mozek, tak vás alespoň na moment vtáhne do světa plného hádanek, z prstu vycucaných teorií a tuny vyvrácených faktů. Horší je když tomu pak člověk i uvěří, což jsem fakt zažil. No a tady? Je to do jisté míry zábavné, snad to hraje i na vážnou strunu, dobře obsazené - hůře využité, ale co je kurva TOP, tak to jsou ty policejní auta, za které bych tam jebnul i 6*!!! More lidi, ALFA ROMEO 159!!! ..... Klid synku, hodnotíš jenom film :((((

plakát

Argo (2012) 

Takže jsem opět začal se shlédnutím všech filmů nominovaných na Oscara za nejlepší film. Upřímně, začátek, tedy asi prvních 25 minut mě nudilo. Nebyl jsem z oné situace vyděšený, přišlo mi to nezajímavé. Ale když už se děj přesunul k Argu, začal jsem se i bavit a to nejen kvůli přítomnosti vtipných scének, ale i postupným budováním plánu na záchranu. A v Íránu, to už jsem sedmici fandil každým coulem. Záběr za záběrem jen hrotili situaci do maxima a na letišti jsem si jen okousával nehty napětím. Co říct víc? Doufám, že Affleck se bude věnovat více režírování než hraní, protože má šanci, aby se z něj stala režisérská špica. [FILM VIDĚN DÍKY ČSFD]

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Nejsnesitelnější seriál stanice....pf sorry nevím jak se jmenuje. A to bude hlavně tím, že je pro mě prvním v celé té TV show mánii Flashe, Gothamu a dalších. Mimochodem, na Flashe sem radši ani nekoukal a Gotham je více než tragický. Nuže, potenciál slibný, kopnut do koulí opravdu směšnou teenage romancí, u které se mi doslova varlata vracejí zpět do těla. Ano, v posledních epizodách už to stačilo eskalovat do těchto výšin. Plusem je celkem sympatické obsazení a hlavní záporáci, kteří mají koule tam kde já ne. Při vší smůle to ale tak nějak pokulhává ve všech aspektech jakožto klišé scénář, směšní epizodní nepřátelé, soundtrack, shyby bez trika. No však to znáte, ale i tak je to pořád lehký nadprůměr.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Hlavním tahákem her je hraní za assassina a až pak příběh v realitě. Jenže to si filmaři asi zapomněli zjistit, takže se nešťastně velká část filmu táhne v přítomnosti a skoky do vzpomínek tak uvidíme pouze třikrát. Vždyť je to taky škoda, když byla akce mnohem záživnější než docela nudná část v Abstergu, kde scénář rozhodně nepomáhal. A nesmím zapomenout na zcela zbytečné kamerové nálety nebo téměř čtyřhodinové záběry orla. Když nad tím tak přemýšlím, tak mohla kamera zabírat scény přesně naopak, prostě to nebylo dobře nasnímané. Ne pro účely Assassin's Creed. Hudba obstojná, herci také, nápad s pohyblivým animem se mi líbil. Dvojku radši nezkurvěte.

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Jak už tady více lidí psalo, je to přeplácané počítačovou technologií. Jasně ja to chápu, má to být uvozovací "filmík" na Asassin´s Creed II, ale mohli to udělat líp. Co se týče podoby herců kontra postav z AC, tak se povedla, avšak zbytek ani náhodou nemusel být počítačový. Je to jediná velká vada, no ale ještě mi tu chybí lepší příběh, já chápu že jako "před příběh" to je možná akorát, ale nemá to ani na 3 hvězdy.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Shittonic cunt: Bez náboje. Takhle se film měl jmenovat. Hlavní protagonistka byla arogantní protivná a nesympatická píča, film měl všehovšudy jednu skvělou bojovou scénu (mělo jich být víc), soundtrack byl rádoby cool, ale v poslední době je to spíš otravné, snažit se používat starší písničky a v poslední řadě ta debilní sprejová grafika. Jaký to mělo jako význam? Jakože rebelství? Meh, ale co, každý film přece nemůže být perfektní a tohle nemohl zachránit ani James McAvoy.

plakát

Avatar (2009) 

Na filmovém poli se objevil milník pojící dobrodružství pro celou rodinu, nevídaný svět a blockbuster s jistou vypovídající hodnotou. Mnohým se to nelíbí a mnohým zase jo, ale takhle už to s filmy chodí, vlastně se vším. Já se s klidem nechal unést florou a faunou Pandory a nacpal se tou krásou do syta. Taky by byla kokotina, aby takový - a tady se ten pojem opravdu hodí - megafilm měl běžnou stopáž. Cameron chtěl, abychom se zamilovali do děje, postav, jejich pocitů, abychom fakt věřili, že Omatiněco jsou skuteční. Já se do něj sice nezamiloval, ale mám ho rád, je to film s velkým F. A abych tu zas tak nestříkal blahem, ty zoomy byly v mnoha případech osinou v zadku a rozšířená verze taky moc nepřidala, spíš byla zbytečná.