Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (264)

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

Film je po všech stranách originální. Má skvělou muziku, zajímavý scénář a především dobrou kameru. Navíc skvěle zachycena idea a myšlení oné generace v postavě kapitána Ameriky. No a ještě když se přidal Jack Nicholson, film získal dvakrát víc na vtipu. Bezstarostná jízda je velmi dobrá a chválihodná podívaná.

plakát

O.C. (2003) (seriál) 

A to dvě hvězdy pro Adama Brodyho a jedna pro Rachel Bilson, jinak nic.

plakát

Podraz (1973) 

Vynikající...nevím jak to nazvat....kamuflážní? špiónské? drama, zároveň drzá a rafinovaná komedie. Robert Redford v roli nepřekonatelného hejska je naprosto skvělý a P. Newman jako jeho mentor jakbysmet. Celková akce a celý průběh filmu mě naprosto šokoval.

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Pokud jste viděli první díl a trochu vás zaujal, je jeho pokračování vaší povinností. Pokud jste jedničku neviděli, o nic nepřijdete....Od filmu jsem čekal víc akčních scén, jak nám sliboval trailer, ale snaha kompenzovat to drsným humorem "Rudocha" jak je originálně přeložen do titulků, se také neztratila. Dá se říct že film je úspěšně navazující pokračování. Jen se rozhodnout, které bylo lepší?

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Nádherně zpracovaný příběh a neuvěřitelně famózní M. Freeman. Vedle R. Williamse ve Společnosti mrtvých básníků je to již druhý podle mě velmi neprávem neoceněný herec. 3koda jen, že (na můj vkus) je v ději veliké časové rozpětí, zhruba dvacet let....jinak je to vynikající film, zvlášť výrazně podtržený hudbou Hanse Zimmera.

plakát

Next (2007) 

Ač nejsem nějaký velký zastánce herectví N. Cage, v tomto snímku se mi líbil. Když si někdo chce hrát jó hodně na hodnocení, tak se dá poukázat na někdy (možná absurdně?) vypadající situace spojené s Chrisovým předvídáním, anebo se můžete pousmát když N. Cage hraje rozpaky nebo bolest. Ale když pominete tyhle (zdůrazňuji) drobné detaily, můžete se těšit na napínavou a akční sci-fi, která je originální, nápaditá a nemáte nejmenší potuchy jak to skončí.

plakát

Stalo se (2008) 

Dvě věci k dobru. Ještě jsem neviděl katastrofický film, který by všechnu zkázu a hlavní problém vychrlil na diváka hned od začátku. Za druhé, nevím zda úmyslně, ale M. Wahlberg mi sem tam za pomoci scénáře vykouzlil úsměv na rtu. Mimo tyto dvě věci je film jen hluchá plejáda nejrůznějších sebevražd. Nic moc.

plakát

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder (2001) 

Film se jen tak lehce nese v duchu Smithových ideí. Nyní odložil veškerý inteligentní scénář stranou a popustil uzdu svému smyslu pro humor. Nebojí se veřejně si utahovat z hollywoodu a některých osobností, tak jako v dogmě se nebál utahovat si z církve nebo v clerks II z lidí na vozíčku. Taky kdo před tím neviděl Smithovy snímky nemůže dost dobře pochopit některé návaznosti ve filmu, poněvadž příběh odkazuje na prakticky všechny čtyři filmy natočené před tím (Clerks, Mallrats, Chasing Amy a Dogma). Neznám film kde by se víc hodilo označení "ztřeštěná komedie" než je tenhle. Především díky J. Mewesovi a Willu Ferrellovi.

plakát

Sedm (1995) 

Stejně jako u Klubu rváčů mě D. Fincher překvapil až nakonec. Film byl zajímavý a dobře režírovaný. Ale rozhovory detektivů o důchodu a penzi atd.....a těch tam nebylo málo, mi přišly jako hluchá místa. Ovšem konec je hodný poklony.

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Tak nějak začínám "Jablese" vnímat jako už i muzikanta a ne jenom herce..... Film má supr písničky, a je to příběh dvou bláznů do rocku, kteří jdou za svým cílem. To že je jeden z nich Black tomu navíc velmi nahrává. Film je super.