Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královna Alžběta předvolá lorda Edmunda Černouzmiji, aby nahradil zesnulého popravčího. Jeho první zakázka čítá rovnou několik stovek katolíků. Za Černouzmijí přichází lady Farrowová a prosí o poslední rozloučení s manželem. Pokud jí však Černázmije nevyhoví, má lady povolení vydírat lorda jeho vlastním příkazem k popravě od samotné královny. Naneštěstí byl lord Farrow již popraven. Jak se bezcitný Černázmije vykroutí z této bídné situace? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S první sérií odešel i Brian Blessed, který mi sice v seriálu citelně chybí, ale alespoň částečně mi ho nahrazuje Miranda Richardson, jež si roli Alžběty viditelně užívá. Druhá epizoda dokonale popírá známé rčení: Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek." Někdy se přece jen vyplatí počkat. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl, kdy jdu s hodnocením na plný počet, a tenhle si to opravdu zaslouží, hlavně za ty scény v žaláři, kdy se jede jedna hláška za druhou ("Já vím, co se mi nezdálo: Byl mnohem vyšší, než vy, a měl mnohem hlubší hlas... a neměl ruku" - "Chudák, jakoby nestačil ten hrb, vada řeči a to, že nemá nohu"). Edmund si chtěl přidat den volna, a tak byl po zásluze potrestán. Stephen Fry sice nemá tolik prostoru, ale i na tom co má, dokáže vždy pobavit ("Kandidáti na mistra popravčího... Edmund Černá zmije, a to je vše") ()

Reklama

Reklama