Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor
  • Drama

Recenze (24)

plakát

REC (2007) 

Za 77% u hororu jsem čekal něco víc a upřímně, nebýt poslední půl hodiny, stál by celý snímek za málo a neobstál by ani proti amatérským filmům. Poslední část je ale naplněná akcí, nějakým tím bubákem na půdě a využívá možnosti spočívající v reálném pohledu, což nakonec nenáročného diváka uspokojí a zanechá to pocit, že viděl něco docela povedeného. Za čtyři

plakát

Jára Cimrman ležící, spící (1983) odpad!

Vezmu hromadu zajíců, obléknu je do kostýmů a pak je rozstřílím na sračky. Co z toho? Výplňková scéna do "kultovního" filmu. Jdu zvracet..

plakát

Ospalá díra (2013) (seriál) 

Po čtyřech dílech dávám zatím 4*. Seriál je svižný, napínavý, tak akorát tajemný a konec každého dílu vás zláká ke sledování dalšího. Postavy vesměs charakterní a obecně se seriálu dá vytknout jen málo. Co se ale týká pokračování, jsem na pochybách, jak to tvůrci uchopí. Zápletka, která bude probíhat pravděpodobně po celou dobu (7 sérií ?), je na můj vkus příliš monstrózní - pár lidí bojuje proti "veškerému zlu, co může pohltit celý svět", což nesedí do jinak relativně komorního pojetí. Podaří-li se alespoň po zbytek série udržet kvalitní atmosféru s řadou překvapení a akce, rád hodnocení zvýším. Každopádně můžu první díly doporučit.

plakát

Stmívání (2008) odpad!

Asi není nejlepší hodnotit poté, co jsem z filmu viděl sotva půl hodinu, ale já se vážně nemohl dívat dál. Celé je to strašně narcistické, snad deset minut trvá jen to, jak se kamera samolibě projíždí po R. Pattinsonovi, až se z toho chudák celý třpytí... (A o to tam mimochodem šlo.) Normálně mě tahleta tématika baví, ale to jen dokazuje, že i dobré téma může skončit v odpadu, když se film zoufale snaží být něčím, čím není.

plakát

Johnny English (2003) 

Kombinace "suchého anglického", "ztřeštěného francouzkého" a "mr. bean" humoru. Na mě to zafungovalo skvěle. Bof (či jak se to píše) je asistent bez chyby, Johnny je klasa, jenom možná Malkovich jako intrikánský frantík dvakrát nepůsobí.. Celé je to víc než jen parodie na Bonda, jedná se o vtipnou, svižnou, občas i napínavou akční komedii, která zabaví.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Chválím snahu vystihnout svět v té fázi, ve které většina zombie filmů končí: až poté - lidstvo jako takové války se zombie prohráli, zbývají hrstky, které žijí ze dne na den a stále musí být ve střehu... První série s každým dílem graduje, začátek mě nijak neoslovil, ale konec jsem doslova zhltnul. Druhá série si uchovala pozitiva té první, přišla hromada nových postav, odkryla se tajemství, zatímco vznikla nová... Zlom přišel v sérii třetí, k novým postavám se vztah buduje jen těžko, "normální" lidi už jsou asi všichni pokousaní a v post-apokalyptické Americe se to jen hemží šerify s halucinacemi nebo sadistickými guvernéry... Snad přijde v pořadí již čtvrtá série s něčím zajímavějším, intenzivnějším a méně "sci-fi" .

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

Jednička byla akční, dvojka vtipná a trojka? Děsně složitá! Člověk se musel hodně snažit, aby zůstal celou dobu v obraze, ale pokud to zvládnul, nenudil se. Verbinski velkolepě zakončuje, co o čtyři roky dříve začal a myslím, že to zvládá s přehledem. Ve svém megalomanství dělá film narážky dokonce sám na sebe (na předchozí díly), využívá snad vše, co se dá a nebýt té výše zmíněné komplikovanosti a zdlouhavosti (hlavně na začátku - záchrana Jacka), bylo by to za 5*.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Slabší než předchozí díly, to určitě. Nebýt jich, možná by tento film samostatně získal nějakou tu pozornost, nadšení či snad obdiv za originalitu, ale nic takového se nekoná. Snímek zůstává ve stínu předchozích tří dílů a to tak, že hodně. Jsou tady highlighty - vtípky, napětí, akce, ale kvalitě zejména černé perly je to na hony vzdáleno. Přesto má kapitán Jack osobité kouzlo a celé je to víc než ucházející. 4*

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Slovo, které mně jako první vyběhne na mysl při názvu tohoto filmu je: divný. Tak nějak by se dalo popsat celých těch 106 minut, co sedíte u obrazovky, vnímáte ty kouzelné barvy, prapodivné předměty a stvoření, posloucháte šílené písničky trpajzlíků a komentáře překvapivě málo sympatického Johnnyho Deppa. Stejně jako většina novějších počinů Tima Burtona je i tenhle plný barev a naivity a zajisté je v tom nějaká umělecká hodnota, ale pro mě je to film, ve kterém jsem si neoblíbil žádnou postavu, nenadchla mě žádná hláška a dvakrát jsem se nepobavil. 3*

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Ale jo, je to super! I když už si nějakou dobu říkám, že by bylo lepší, aby měl tento sitcom radši důstojný konec než nekonečné natahování, tak se devátá série ukazuje v zatím hodně dobrém světle a How I met your mother je zaslouženě "legendárním" seriálem. Máloco dokáže tak vcucnout do děje a zároveň pobavit a za to patří tvůrcům dík. Je fakt, že ne každá série si těch 5* zaslouží, obzvláště ty příliš vážné "zamilované" pasáže jsou docela nuda, ale v celku je to pořád jeden z nejlepších sitcomů, jaké máme.