Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (518)

plakát

Doktorka Quinnová - Série 1 (1993) (série) 

Ale tak já přece vím, že je to jen pohádka s lehce feministickým podtónem, ale stejně se mi to líbí, skoro jako při prvním sledování před mnoha lety. Nedávno jsem u jednoho svého komentáře psala, že nesleduju nekonečné seriály a už vůbec ne z lékařského prostředí. To jsem ale na tento zapomněla. I když přiznejme si, že z lékařského prostředí nám seriál ukazuje jen to, o co přišel svět tím, že tuhle geniální ženskou nepřijal mezi špičkové lékaře, ale většinou to, oč by přišla ona, kdyby se tak stalo a zůstala na civilizovaném Východě (USA). A je to sice velice romantické a občas (hm) dost nepravděpodobné, asi tak jako, když v okresní nemocnici v Rubavě na urgentu prováděli dva před minulostí se ukrývající géniové operace srdce a mozku jako na běžícím pásu, tak tady v polních podmínkách sice geniální ale nikoliv neurochirurg žena provádí totéž na milovaném synovi ( že je adoptivní to spíše stěžuje) a ještě ji k tomu asistují holič a provozovatelka kavárny. A i když tam takových věcí lze najít spoustu, za Sullyho, Hanka a i ostatní figurky z města si to ty čtyři hvězdičky, které mi v průměru vyšly, rozhodně zaslouží.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Po mnoha nekoukatelných svátečních pohádkách natočených pro (a ve spolupráci s ČT) se tato zase konečně dala. Princeznu si zahrála moje oblíbená Evička Josefíková (a její maminku Veronika Freimanová, jak jinak, že), Marek Eben se velmi snažil a ostatní nic nepokazili. Jen, když jsem poté sledovala pohádku Anděl Páně 2, uvědomila jsem si, že téhle přece jen něco chybělo...

plakát

Čertí brko (2018) 

Mně tato pohádka moc nenadchla. Vlastně, kromě úsměvu Judit Bárdos, vůbec. Nepoetické, bez humoru a celkově bez hlavy a paty.

plakát

Zlatý podraz (2018) 

Mám moc ráda sport. V posledních letech bohužel spíše na dívání, zejména atletiku, tenis a basketbal. Takže jsem si tohle nemohla nechat ujít. Odcházela jsem dojatá a smutná. To ano, ale hlavně díky vlastní představivosti a solidnímu příběhu, při němž jsem si vzpomněla na hokejisty nebo na Olgu Fikotovou... Nevyužitý potenciál charismatického Standy Majera a i dalších, vždyť příběh samotný byl zajistil pohnutí a nespavost až do rána. To se ale bohužel (nebo bohudík) nestalo. Plus nejen za odvahu tohle zpracovat, ale také již za zmiňované bývalé basketbalisty v dresech soupeřů. Možná dobře, že to nenatočili opravdu pořádně, i tak se mi to zapsalo do srdce i přes hromadu výtek, níže už zde někde zmíněných.

plakát

Temný Kraj - Démoni - 2. část (2019) (epizoda) 

Oč zajímavěji byl případ ohledně vědy a grantů zpracován v případech prvního oddělení. Hvězda navíc za chlastající a odkvétající leč stále ucházející Mahulenu...

plakát

Temný Kraj - Husičky - 2. část (2019) (epizoda) 

Po dílech jedna, dva ze druhé série jsem myslela, že to fakt nedám. Lolita byla o něco lepší, tak to zatím dostalo šanci.

plakát

Temný Wales - Ďáblův most (2013) (epizoda) 

O dost lepší než Temný kraj... I když pro britskou kriminálku taková věta není zrovna pochvala. Nemohla jsem se nějak ztotožnit s hlavním hrdinou (něco jako s literárními postavami Juraje Červenáka) a ty další byly jen tak (hala-bala) načrtnuty, takže jsem musela počkat až do příběhu welšského Romea a Julie, abych to vzala na milost. Konec zajímavý, kruh se opravdu uzavřel, až mi nakonec bylo líto, že už to nemá kam pokračovat.

plakát

Modrý kód - Jasné slovo (2019) (epizoda) odpad!

No scénáristé se zase nerozhodli, jak by scénář měl vlastně správně pokračovat (zase už podléhají psychotropní látce???). A herec Gránský už by se taky konečně mohl rozhodnout, jestli jo anebo ne. A já se definitivně rozhoduji pro tenis portál - Roger Federer, Rafael Nadal, Danill Medveděv, Dominic Thiem et alii quam plures. Oběma svým statečným kolegům (níže či výše dle seřazení komentářů) spolukomentátorům přeji při komentování hodně sil a odvahy...

plakát

Vraždy podle Agathy Christie - Čas přílivu (2011) (epizoda) 

A mně se tenhle díl docela líbil, už jen proto, že jsem zjistila, že si Alice Avrilová (Blandine Bellavior) přišla v čase obhlédnout předchozí díly, než se rozhodla připojit se ke Swanu Laurencovi v dalších sériích, což bylo seriálu rozhodně ku prospěchu.

plakát

Vraždy podle Agathy Christie - Perlivý kyanid (2013) (epizoda) 

Překvapivě věrné zpracování příběhu Cyankáli v šampaňském, mého oblíbeného od královny detektivek, asi proto, že trošku připomíná pohádku (a taky dobře končí). Jak už je pravidlem pozměnili jména a u postavy Anthonyho Browna (zde není ani Anthony ani Brown), opomněli docela významný detail, a proto zůstává Žlutý Iris nejlepším zpracováním tohoto románu a adaptaci s půvabnou Avrilovou a šovinistickým komisařem Laurencem tři hvězdičky.