Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (79)

plakát

Once (2007) 

Snímek natočený levnejší digitální kamerou bez stativu a obsazený dvěma neherci, který svou přirozeností a působivostí strčí do kapsy leckterou holywoodskou romanci. Z ústředního dua vyčnívá hlavně Glen Hansard, který ze sebe na plátne dokáže vydat všechno, ať už v hudebních číslech (scéna na vylidněné noční ulici je ÚŽASNÁ) nebo v emocionálně vypjatých scénách. Na Markétě bohužel i nezkušený divák pozná, že s filmováním má zkušenosti poprvé, avšak její výkon (i chvílemi nesrozumitelný český akcent) vzhledem k civilnosti celého filmu ani nepůsobí rušivě a muzikantka je to samozřejmě výborná. Samostatnou kategorií je pak pochopitelně úžasný soundtrack, který chvílemi fascinoval i mně, i když jsem zaměřený na úplně jinou hudbu. Nenápadný klenot, který z hlavy navzdory jeho "obyčejnosti" dlouho nedostanete.

plakát

Mrakodrap (1996) odpad!

Drama! Akce! Romantika! Sedmičky!! Co chtít víc?

plakát

Expres foto (2002) 

Brilantně natočená a zahraná psychologická one-man show, která selhává jen chvílemi díky nelogickým motivacím hlavní postavy. Robin Williams dokázal opět překvapit svým hereckým rejstříkem a roli komplikovaného magora vystřihl přímo hypnoticky.

plakát

Superbad (2007) 

Trefnější než jakýkoli díl American Pie, ztřeštěnější než úchylárny od Kevina Smithe a zároveň výborná teenagerská komedie. Spolu s Knocked Up velké překvapení tohoto roku.

plakát

Všechno nejlepší! (2006) 

Ach jo. Kotík je neskutečné dřevo - neumí pracovat s dynamikou ani dialogy, obsazuje moderátory do dementních cameí a spolehlivě ztrapňuje polovinu starší herecké generace. Ještě tak pět pokusů, pane režisére, pak možná vypustíte něco koukatelného...

plakát

Má kamera a já (2002) 

Forma bez obsahu, bezduchý experiment tvářící se jako existenciální art. Pan režisér má ve svých padesáti letech rozhodně odvahu pouštět se do takových experimentů, ale moc mu to nevyšlo...

plakát

Mr. Brooks (2007) 

Osobně jsem si to přebral jako podivně nekonzistentní, nevyvážené a nepůsobící pseudodrama které téma dvojí identity totálně neřeší, postavu Williama Hurta bere jen jako občasný vstup do děje a o psychické rozpoložení hlavní postavy se většinou jen tak otírá. Režii ani hereckým výkonům se toho moc vytknout nedá, jenže scénář je až příliš "divný" na to, aby se z nějakého úhlu pohledu dal považovat za fungující. Je fajn že je tu zas jeden (ne)holywoodský počin který se vyhýbá škatulkování a klišé, ale za jakou cenu?

plakát

Pokoj 1408 (2007) 

Největší problém bude ve scénáři. Cusack neurazí, rozjezd působí dobře a Håfström místy opravdu výborně pracuje s napětím (scéna se zrcadlením v okně mně osobně zaujala snad nejvíc), ale na tom nesmyslném, otravném a nudném kupení gradací v poslední půlhodině by si vylámal zuby i jinačí machr. Mezi hnojem typu nových Sawů a Hostelů však působí tenhle mírně nadprůměrný pokus jako perla...

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Taková normální historka o jednom transsexuálovi - jinými slovy ultimátní šílenost, u které můžete od první minuty přejít do mozkové hibernace a zůstat tak až do konce titulků. Napoprvé toho na mně bylo příliš :)

plakát

Sicko (2007) 

Stačí pár minut k tomu, aby každému došlo, že pan Moore je pěkně vykutálený demagog a ví na jaké struny brnkat, aby si získal většinu Ameriky. Když ale pominu na evropského diváka až příliš okatou vykalkulovanost a hraní na city, vychází z toho slušně zvládnutý dokument, který dokáže být zároveň vtipný, vážný i dobře srozumitelný.