Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 863)

plakát

Čínský bufet (2011) 

Kráva. Když ono je to podle skutečné události! Absurdní příběh a celkem vtipná... kráva. Neurazí, pobaví... nemusí usazovat, to zvládneme sami.

plakát

SuperClásico (2011) 

Dánská komedie podle mého gusta. Když se dánové potí v Buenos Aires, řeší svým osobitým humorem rodinné problémy a hlavní herečka se jmenuje Paprika, tak z toho musí být dobrý film. A taky že je.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Feel good movie se skvělými herci. Takový, kterému odpustíte i trochu toho patosu a prvoplánovitosti, protože udělá váš den hezčím a barevnějším.

plakát

Máme papeže! (2011) 

Originální a vtipný pohled do Vatikánu, Konkláve a všeho kolem. Film o církvi, který neskandalizuje, neuráží, na diváka emačně ani jinak netlačí nebo ho nepřesvědčuje o své pravdě = malý zázrak.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Nečekal bych, že prequel takhle oživí skomírající sérii a že Vaughn udělá opravdu prvotřídní X-Meny.

plakát

Tady to musí být (2011) 

Sean Penn alias Cheyenne je miláček a tenhle film má co říct, určitě víc než se na první pohled zdá. Minimalistické, ale geniální dialogy, postavy, na které nezapomenete a úžasný roadtrip, který vás nenásilně provede Amerikou lépe než by to dokázal kdokoliv jiný...

plakát

Bůh masakru (2011) 

Dobré, skvělé, jen... strašně zbytečné? Proč předělávat divadelní hru na filmové plátno, když filmová technologie nemůže nabídnout ani minimum přidané hodnoty... pro ignoranty, co nechodí do divadla? Snad.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

On je to vcelku povedený a milý film s jedinou chybou na kráse... vše co má působit vtipně, je jen dokonale trapné. To u je komedie docela zásadní nedostatek.

plakát

Šťastný Nový rok (2011) 

Bleh. Klasická spleť příběhů v jeden den v jednom městě, která někde fungovala (Crash), ale tady... fíha, nikdy bych neřekl, že film se jmény jako De Niro, Swank, Berry, Pfeiffer atd. atd. se bude blížit odpadu. Americký pohled na silvestr, kde nejdůležitější věcí je pár světýlek (koule jede nahorů a pak pojede dolů, nejdramatičtější moment je, když se zastaví a málem to zničí oslavu konce roku půlce celého světa... má ještě někdo chuť zvracet?), nesmyslně namačkané davy na ošklivém Times Square a samozřejmě půlnoční polibek, je jedno od koho, hlavně když bude. Nuda, patos, senilní Marshall.

plakát

Umělec (2011) 

Krásná pocta němému filmu a hezká ukázka období krkolomného přechodu na zvukovou stopu. Pár dobrých nápadů, milé, kvalitně zpracované... ale příběh se mi zdá moc plochý a přímočarý. Od hitu všech letošních filmových cen bych čekal přeci jen trochu víc. Ale kde není konkurence, stačí i povedený nápad...