Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (263)

plakát

Přenašeči (2009) 

Je zvláštní jak Carriers chvílemi skvěle fungují (benzinová pumpa) a chvílemi nefungují vůbec (závěr filmu). Jakoby se oba Pastorové u režie pravidelně střídali a jeden z nich byl zručný, zatímco druhý jenom nešikovný packal. Díky krátké stopáži to však proletí příjemně rychle a Chris Pine skutečně MÁ charisma!

plakát

Harry Brown (2009) 

Ke konci poněkud nereálné, scénář je příliš černobílý a obsahuje několik logických děr. Harry Brown však disponuje tísnivou a mrazivou atmosférou a několika dokonalými scénami, z nichž nejlepší je zhruba desetiminutová pasáž ve feťáckém doupěti, a má navíc obrovské štěstí, že Michael Caine je génius herectví staré školy.

plakát

Spoorloos (1988) 

Snad za to mohl ten dokonale obyčejný záporák, uvěřitelná hlavní postava nebo krásně pozvolná Sluizerova režie, ale Spoorloos na mě působil magicky a děsivě zároveň, jako kdyby z filmu snad sálal chlad. Mráz po zádech, srdce v žaludku a napjaté obličejové svalstvo. Spoorloos je jeden z nejvíce mrazivých thrillerů, které byly kdy natočeny a jeho remake, vedený stejným režisérem, mu v tomto ohledu nesahá ani po podrážky bot.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Ještě chvíli to přehánějte a v sedmičce by z fleku mohl hrát Simon Pegg. Britská komedie parodující fenomén Harryho Pottera, do kterého se čas od času dostane kousíček vážného scénáře, ale jako by tam byl tak trochu přebytečně. Už chybí jenom narážky na jizvu, brýle a drsný fór o kozách Hermiony Grangerové. Přesto se mi to líbilo.

plakát

Aparecidos (2007) 

"Nějací" hrdinové s "nějakým" záporákem a k tomu všemu trocha snahy mít originální scénář s promyšlenou, chytrou zápletkou. Bohužel dokud si budou tvůrci moderních hororů stále vymýšlet svá vlastní pravidla pro smrti postav a vůbec stavět na hlavu jakoukoliv lidskou logiku, už se asi nadosmrti nebudu u hororu bát. Aparecidos Amen!

plakát

Bronson (2008) 

Originálně natočený životopisný film o nikom. Žádné důvody či vysvětlivky, jenom Tom Hardy s knírkem a pečlivě namíchaný soundtrack.

plakát

Hrůza v Connecticutu (2009) 

Nudná příšernost o strašidelném domě, kterých už tady byly tuny a jejichž počet musel někdy zastavit pomyslný strop. Hrůza v Connecticutu trpí na všechna myslitelná hororová klišé a ačkoliv se ohání docela zajímavými herci, ti se ve svých rolích do jednoho topí. Hláška o skutečné události v tomto filmu nabírá nevídaného rozměru.

plakát

Proroctví (2009) 

Tááákhle nafouknuté nic.

plakát

Franklyn (2008) 

Franklyn většinu stopáže osciluje kdesi mezi velkou zajímavostí a načančanou nudou a ačkoliv nakonec není tak překvapivý, jak se po celou dobu tváří, určitě za sebou něco zanechává. Není to pachuť kvalitního sci-fi filmu a dokonce ani zdařilého dramatu pro čtyři osoby - Franklyn je prostě jiný. Je svůj. Má kvalitní herce a McMorrowův nápad. A mě to kupodivu ke spokojenosti stačilo.

plakát

Imigranti (2009) 

Kramer se snaží nabýt umělecké hodnoty mícháním několika příběhů, ale ve výsledku je Crossing Over pouze těžce hloupým vyznáváním cti vlajce Ameriky. Průměrné příběhy (Liotta) střídají ty pekelně blbé (prozření asijského chlapce, Harrison Ford coby starý citlivka) a já přestávám rozumět tomu, jak mohl Kramer začít svojí filmovou kariéru něčím tak výjimečným jako je Smolař.