Reklama

Reklama

Režisér a scenárista Gerald McMorrow debutuje ambiciózním psychologickým sci-fi dramatem, odehrávajícím se v současném Londýně a dystopickém Meanwhile City, kde zrušení odluky státu a církve uvolnilo cestu společnosti, ovládané náboženstvím. Ateistický mstitel Jonathan Preest (Ryan Phillippe) chystá odplatu mocnému vládci Meanwhile City, cynismus a deprese konceptuální umělkyně Emilie (Eva Green) se díky obtížnému vztahu s matkou prohlubují – mezitím se citlivý Milo (Sam Riley) pokouší vyrovnat s nedávným citovým úrazem a hluboce věřící Peter (Bernard Hill) přijíždí do Londýna najít svého zmizelého syna, traumatizovaného veterána války v Perském zálivu. McMorrow nechává vyprávění oscilovat mezi reálným a imaginárním světem a zkoumá složité vztahy mezi fantazií, vírou a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Seti 

všechny recenze uživatele

Jediná zajímavá věc na tomhle filmu byla vizuální stránka a prostředí Meanwhile City, jinak se jednalo o čirou nudu a krystalickou zbytečnost. Finální propojení všech tří příběhů by docela ušlo, pokud by vám ovšem na aktérech nějakým způsobem záleželo. Jejich osudy byly totiž tak strašně letmo a hrubě načrtnuty, že nebylo možno si k nikomu vybudovat jakýkoliv vztah. Popravdě mi bylo totálně jedno, jestli se Eva Green kdykoliv zabije nebo jestli Bernard Hill najde svého syna, hlavně ať už ta šeredná kokotina skončí. Kdyby režisér radši natočil temný thriller ze špinavého gotického města budoucnosti s tajemným mstitelem v hlavní roli, tak by to určitě dopadlo o hodně líp. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtový experiment, ktorý sa snaží zaujať výtvarnou štylizáciou. Ako to už pri podobných filmoch býva, jeho tvorcovia poriadne nevedia, čo chcú povedať a tak považuje väčšina divákov ich filmy iba za zaujímavé. Páči sa mi, že známi herci si nájdu čas na účinkovanie v podobných projektoch. Takže zaujímavý film. Podobné filmy: Ink, Mirror mask. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem originální mozaika čtyř osudů různě potrhlých lidí, které se na konci více či méně propletou. Ne že by McMorrow přišel s něčím extra - zápletka byla jednoduchá a sladkohořký konec mi taky dech zrovna nevyrazil, ale mě se to líbilo. Slušná byla i forma - ne že by to byly nějáké vizuální orgie, ale zpracování bylo přijemné a burtonovské utopické městečko se mi zamlouvalo. Herecky mi z ústřední čtveřice Bernard Hill, Ryan Philippe, Eva Green a Sam Riley nesedl jen posledně jmenovaný. 75% ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení (druhým, už ne tak milým, jsou zdejší vlažná hodnocení). Debutující McMorrow (budu ho sledovat) hraje s divákem lišáckou hru na schovávanou, která mě po celou dobu moc bavila a nenechávala mojí zvědavost usnout. Příběh roztříštěný do několika linií je kluzký jako had, souvislosti se obnažují pomalu a rafinovaně a dlouho není jasné, v jakém vztahu je vyšinutá realita Meanwhile City ke skutečnosti. Když se to pak osvětlí vcelku prostým způsobem, neznamená to, že napětí opadá. Až do konce není jasné, kudy se děj bude ubírat a i potom zůstává prostor pro tajemství a přemýšlení. Trochu mi to připomnělo Shymalanova šablonovitá "šokující rozuzlení" , ale tahle hra je zastřenější, méně okázalá a pokud se nás i McMorrow snaží přesvědčit o božích plánech a blahodárnosti víry, dělá to nenásilněji a tudíž pro mě přitažlivěji. 90% ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Psychoidní blábol, ve kterém ani hlavní postavy do konce celýho filmu netuší "vo co tady sakra de". Natož aby to snad tušil nebohý divák. Tohle není "těžko uchopitelná" látka, ve který si hlubavej filmovej pseudomudrc najde svou cestu, tohle je zkrátka neskutečná nesmyslná hovadina, která postrádá děj stejně jako pan McMorrow postrádá jakoukoli vypravěčskou schopnost. Neuvěřitelně nekonečnejch 90 minut rádobyArtu, který se takřka nedají vydržet, dokonale ilustrují filmařskou poučku "máš 25 minut na to, abys diváka vtáhnul do děje". Jenže: jak může být divák vtažen, když ze sledu nesouvisejících bezdějovejch scén s tisícem nezajímavejch postav není možno vykoukat jakoukoli kloudnou myšlenku? Blééééééé! Rád bych tímto tvůrcům vrátil jejich zvratek, kterej ráčili vrhnout do mýho obličeje. Bohužel ale až do Anglie nedobleju ani s tak epesně zvednutým žaludkem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Jméno postavy Johna Preesta (Ryan Phillippe), který bohuje proti zástupcům církve clericům a poté hodlá církvi pomoci, se nápadně podobá anglickému slovu „priest“, neboli „kněz“. Ironické pojmenování přitom Garreth McMorrow do filmu zavedl schválně. (vimanzen)
  • Hlavní role ve filmu měli mít původně Ewan McGregor, Paul Bettany a John Hurt. Ovšem potom měl McGregor nehodu na kole, při které si zlomil nohu a byl nucen z natáčení odejít. Z původního obsazení nakonec zůstala jenom Eva Green. (HappySmile)

Reklama

Reklama