Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (34)

plakát

teleRevize - Tlustý nemá nikdo rád (2023) (epizoda) odpad!

U tohoto dílu jsem celkem trpěl. To vyznění bylo tak trochu v duchu "být tlustý je vlastně normální. Minulé zobrazování tlustých lidí v dokumentech mělo pravdu v tom, že u části lidí za to může špatný životní styl, ale ...". Dietologové a další odborníci zabývající se bojem proti obezitě z tohoto dílu nejspíš mít radost nebudou. A právem.

plakát

Dlouhá míle - Epizoda 5 (1989) (epizoda) 

Úžasný a silný díl. Jste úplně na dně, máte pocit, že už hůř být nemůže, ale v těch největších s*ačkách se najednou objeví semínko naděje, navíc ve chvíli, kdy ji naprosto nečekáte a od lidí, od kterých to už vůbec nečekáte.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

První díl totální blbost, druhý díl trapné, ubohé vyřizování účtů. A chudák Karel Gott, aby ho obhajoval tenhle magor, to opravdu nemá zapotřebí. Třetí díl dám možná jen opravdu hodně nalitý.

plakát

Studentka ro(c)ku (2010) 

Jelikož zrovna nic lepšího v televizi nebylo, tak jsem to zapnul jako kulisu k počítači. A kupodivu jsem u toho vydržel, i když texty písniček (zejména hlavní hrdinky), který nejspíš posouvaly děj, jsem fakt nerozuměl (chtělo by to titulky milá Novo!). Děj sice poněkud předvídatelný, ale budiž. Pro mladé asi velký hit, pro mně solidně strávený čas.

plakát

Dobrý den, město (1976) 

Jakoby po letech došlo k prohození rolí. To, co mělo být kulisou (město Kladno) se dostává do popředí, to co mělo být hlavní (příběh), se dnes jeví už jen jako kulisa. Přiznám se, že při sledování 38 let starých záběrů z míst, jejichž současnou podobu důvěrně znám jsem děj vnímal opravdu jen velmi povrchně. Ale právě zachycení "ocelového srdce republiky" v době jeho největšího rozkvětu (se všemi s tím souvisejícími pozitivy i negativy) a dnes už dávno jinak vypadajících míst dělá z tohoto filmu (v rozporu s "oficiálním textem distributora") naopak velmi zajímavý výrobek znormalizované kinematografie.

plakát

Pějme píseň dohola (1990) 

Mnohé z toho filmu jsem zažil i osobně (a to jsem se táborů účastnil v letech 1993-2008). Ano, letní tábor se skládá i z celé řady zdánlivě hluchých míst, jejichž význam si člověk uvědomuje až po letech. Celkově atmosféra filmu výborná, herecké výkony autentické. Pro mně osobně kultovní film.

plakát

Helena (2012) (seriál) 

Nemůžu jinak než dát pět hvězdiček. Během sledování dostávám nekontrolovatelné záchvaty smíchu přecházející později v škytavku, která v jednom případě trvala dokonce ještě dvě hodiny po tom, co jsem televizi vypnul. Úkolem sitcomu by mělo být diváka totálně rozesmát - a to se v tomto případě daří na 100%.

plakát

Lidé z metra (1974) 

Skvělý začátek, spíš naznačující, než ukazující, jak významný projekt se to v Praze rozbíhal, konec také výborný, opět jen náznakem ukazující kolosálnost celé stavby. Mezitím nuda a šeď. Ale chápu, taková stavba, to je v první řadě obrovská dřina. A pak až všechno ostatní.

plakát

Babovřesky (2013) 

Takové množství odpadů tady, k tomu zdrcující kritiky ve většině médií. Zřejmě to tedy bude dobrý film.

plakát

Brácha za všechny peníze (1978) 

Z dnešního pohledu asi celkem zbytečné pokračování, které se mi příliš nelíbilo. Především Roman Čada už tu není coby roztomilý rošťák, snažící se pro klid v rodině usmířit svého bratra s milenkou, ale obyčejný drzý puberťák, motající se do věcí, do kterých mu nic není a to i prostředky za hranicemi zákona (únos malé neteře). Nevím, jestli to byl záměr tvůrců, ale přesně takhle to na mně působí. No a opětovný zásah "hodného pana ministra," o tom už tady byla řeč, to je pošpinění rodinného filmu propagandou. Někde jsem si přečetl, že se v té době začala razantně prohlubovat propast mezi "politiky nahoře" a "lidmi dole". Tohle měl být asi jeden z kroků, jak tu propast měli odstranit. No nevím, jestli se to podařilo.