Reklama

Reklama

Obsahy(1)

4x o Kladeňácích: mladý řidič očekává narození dítěte, rozvedený muž žije sám s jedenáctiletým synem, mistr z válcovny odchází do důchodu a staří manželé se mají stěhovat do bytu v paneláku... Nezajímavý výrobek znormalizované kinematografie. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, přejížděl jsem, protože to byla blbina nad blbiny. Sestřihané příběhy, pozmatkované a popletené na jednu hromadu. Nic takového podruhé zcela jistě nebudu. 201110157558/7601++++++++Ale no tááák, zas tak hrozné to nebylo. Po šesti letech jsem musel kouknout znovu, a dá se to. Třeba jen jako kulisa k práci. Minimálně herci si to zaslouží. Přidávám 10 plusů, celkem tedy dvaciáš. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Epizody z životních příběhů obyčejných lidí v průmyslovém městě. Osudy několika z nich jsou přiblíženy bez ideologického podkresu, realisticky, s nádechem staré doby. Nejvíce nostalgicky působí příběh starých manželů, zelinářů, mladí řešili úplně jiné starosti. Za příjemné obsazení, celkem milý a uvěřitelný děj a absenci "soudruhů" hodnotím tento nenápadný film celkově pozitivně. Poslední hvězdička je za to, že se film odehrával na Kladně, jež bylo rudé a šedivé, rozbité a působilo depresivně. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky s obrazy na kterých jsou malebně vyobrazeny panelové králikárny, těžební věže, či tovární komíny vypouštějící do ovzduší síru a to vše s chytlavou a pozitivní hudbou, mě připravili na pořádnou normalizační masáž, kde moudří soudruzi pomůžou starcům, nastávajícím rodičům, či alkoholikům. Ale nedočkla jsem se. Dobrý den, město je naštěstím solidním dramatem o problémech lidí, které je však silně poplatné době. Škoda, protože to jistý potenciál mělo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zasmušilý pohled do socialistického Kladna. 1)  Snímek není špatný. Není ani dobrý. Je prostě nijaký, šedivý a tuctový... jako život v reálném socialismu._____ 2)  Pochmurné záběry na novostavby a dýmající komíny jen podtrhují vyznění filmu. Osobně kladenské reálie neocením. Snad to tam dnes vypadá lépe._____ 3)  Tuctové zápletky i chování postav dobře ilustruje i zcensurovaný havířský pozdrav: Zdař!_____ 4)  Zaregistroval jsem milého 13letého Petra Starého (Martin, syn havíře Adama, který pije) a 23letého Antonína Procházku (Honza, syn novopečeného důchodce, nespokojený vysokoškolák). Pobavil mě i 30letý homosexuál Milan Hein (jásající Honzův kamarád Luděk na večírku u příležitosti své svatby)._____ 5)  Film má jednu přednost - je dost krátký. Ale za to se hvězdičky nedávají. Anebo ano? ()

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Všednodenní starosti lidí v éře kulminující husákovské normalizace. Velice plytké a rozmělněné sondy do života několika obyčejných lidí v typicky soudružsky šedivém městě. Ty čtyři hvězdičky dávám jen za hudbu Luboše Fišera – té je sice v tomto snímku poskrovnu, ale je jako vždy výtečná. Film samotný by zasluhoval tak 2,5 hvězdičky. ()

Zajímavosti (1)

  • Film Dobrý den, město bol natáčaný v Kladne. (dyfur)

Reklama

Reklama