Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin, zvaný Prcek, je již patnáctiletý kluk a navíc se stal strejdou. A opět řeší problémy, vzniklé v rodině svého sourozence, kde mezi mladé manžele vstoupila žárlivost. A opět je jeho řešení osobité a netradiční… (Magic Box)

Recenze (101)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Když náš táta se vzteká pořád." "No jo, když ty taky za ním příjdeš, když má k večeři žemlovku." Normalizácia nám utešene postupuje, nikto netrpí hmotným nedostatkom, pracujúci aj študujúci majú na výber z množstva voľnočasových aktivít, už len jemne doladiť rodinné a citové záležitosti a zavládne raj na zemi. O to sa rovnako ako v prvom filme postará pubertiak Prcek s kamarátkou (Maříkovú vymenil za Reifovú), za hojnej pomoci dobrotivého súdruha ministra, obetavého lekára, ochotnej predavačky v drogérii aj chápavého esenbáka. Popri tom sa len tak mimochodom spropaguje vyspelé poľnohospodárstvo, kde sa družstevníci majú tak dobre, že môžu z fleku robiť zabíjačky kedy ich to napadne. Rovnako nerealistické aj rovnako pohodové a dobre zahrané ako prvý film. "My mu radíme, protože to s ním myslíme dobře a on se sebere a jde za ministrem!" ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář, režie, hudba a herecké výkony. Výborná klasická československá rodinná komedie, která navazuje na úvodní předcházející díl Můj brácha má prima bráchu. Ve filmu opět exceluje herec v jedné z hlavních mužských rolí Roman Čada (Martina Pavelka – Prcek), který ihned promptně řeší veškeré vzniklé rodinné trable a neshody. A když si jeho zkušený starší bratr nerozumí v manželství se svou ženou a mělo by se to všechno podepsat na jeho neteři, ihned se chápe odpovědnosti a iniciativy a hledá řešení, jak vše urovnat a jak zase zpět spřátelit mezi tím znesvářené obě rodiny. Ve filmu opět nechybí zápletky, humorné chvíle i děj, který má spád. Opět ve filmu dále excelují další výborní herci Libuše Šafránková, Jan Hrušínský (mladší), Vladimír Menšík, Josef Bláha, Slávka Budínová, Blažena Holišová. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho seznámení s ministrem zemědělství, který se ve filmu chová jako "hodný strýček", ačkoliv ve skutečnosti tomu bylo často zcela jinak, řekl bych, že jde o příjemnou a pohodovou komedii. Tenhle podtón ji ale staví do mírně ideologického světla, a přestože to dnes už nemusíme brát vůbec vážně, sráží se tím "Brácha 2" trochu níže, než by si jinak zasloužil. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Josef Bláha a Vladimír Menšík jsou v rolích otců těžko překonatelní, hlavně nikdy nezapomenu na scénu, kdy Bláha hraje žárlivého manžela, to je bomba. Tady mě příjěmně překvapuje, že pokračování je sice o tom stejném jako první díl, ale ve stejně kvalitním provedení, na rozdíl od pokračování u jiných filmů, kde kvalita druhých a dalších pokračování klesá. Jedna z těch lepších komedii tehdejší doby. Moje hodnocení: 70% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ano ano, opět se jedná o druhý díl, nastavovanou kaši, a opět se zde potvrdilo klasické pravidlo o dvojkách a pokračováních. Opět nenáročný film, ale to, že je to dvojka, tomu strašně ubírá, a proto hodnotím o deset procent méně než jedničku. Není to nejhorší, takové akorát na nedělní odpoledne, ale i když se mi to kdysi docela líbilo, dnes musím říct, že bych takový film už rozhodně dobrovolně nevyhledala... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • I v tomhle díle měla hrát kamarádku Pavlínu Ivana Maříková, jenže v té době byla už o půl hlavy větší než Roman Čada, a ještě byla poměrně hodně vyvinutá. Poslali ji k jisté gymnastce asi na měsíc na trénink, aby s ní něco udělala - jenže po měsíci to bylo ještě horší a ještě více vynikly ženské křivky. Takže nezbylo, než Ivanu Maříkovou neobsadit, postavu kamarádky Pavlíny škrtnout a nahradit novou postavou kamarádky Magdy v podání Magdy Reifové. (cariada)
  • V čase 1:13:30, keď Martin Pavelka (Roman Cada) berie malej neterke z rúk lieky, je vidieť v pravom dolnom rohu obrazovky hlava člena štábu. (JurajKa)
  • Ve 12. minutě Zuzana (Libuše Šafránková) špatně zavěsí telefon. Když pan Vrána (Vladimír Menšík) v 16. minutě láteří, že „bylo furt obsazýno“ a že „takhle blbě se zavěšuje“ je opravdu špatně zavěšeno, ale o 90 stupňů obráceně než předtím. (Cesty timem)

Reklama

Reklama