Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (649)

plakát

Němci proti Hitlerovi - Krvavý podzim 1938 (2017) 

Stanislav Motl by si měl objasnit vlastní temnou kapitolu ze své historie. Udávat za komunistů a hájit mlátičky ze 17. Listopadu se nemá. Lézt do zadele každému kdo je u moci a platí, také ne.

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Od tvora s tak velkým mozkem a tak malými zuby, bych čekal trochu víc soudnosti a pokory, než aby se pokoušet rozdat si to ze Stathanem.

plakát

Kaw (2007) 

Zase tak úplná ptákovina, tahle havranovina není. 50%

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Deset malých černoušku, se ve slovníku korektní mluvy překládá jako deset malých vojáčků. Takový černoch je velmi citlivý a mohl by se mohl urazit, kdežto voják, i když je zelený, není brán jako barevná menšina a je tudíž každému u zadele. Výborně natočeno, snad jen postava detektiva mi tam úplně neseděla.

plakát

Temný příliv (2012) 

Scénář, ani herci nenadchnou, ale kamera slušná a záběry se žraloky parádní. S kvalitními osvětlovači by nemuseli mít ani natolik Temný příliv.

plakát

Všichni prezidentovi muži (1976) 

Doba, kdy ještě mainstream zvládal plnit svou roli. Dnes nás zaplavuje titulky, které jsou často zavádějící, jen aby si to člověk přečetl, či rozklikl. Často řeší, kdo si nevzal kam podprsenku, komu se narodila čivava, co Kalousek řekl, nebo kdo kam komu kopl gól. Informace z OSN, Evropského parlamentu, nebo zásadní prohlášení vůdců velmocí, nebo přenos ze světových fór, kde se mluví o současném a budoucím světě se nekoná. Pro nás běžný lid asi stačí chléb, hry a marmeláda. A ti co se zajímají, musí číst amatérskou alternativu a pak jsou odsuzováni za hoaxy, Ruskou propagandu a konspirační teorie. Koho je to vina ?

plakát

Tvář vody (2017) 

Film o tom, jak si uklízečka zasouloží s mlokem. Měla radši zůstat u toho koštěte. Je pořád tvrdý a dá se přes něj hodit hadr. Nechce se mi tomu ani věřit, ale v rámci letošních Oscarů a jejich ,,oslavy různorodosti,, to získává rovnou 13! nominací, čtyři Oscary na tvrdo a devět dalších cen. Teď už zbývá čekat, kdo si bude stěžovat dřív, jestli Sally Hawkins na MeToo za zneužití mlokem, či Torem, nebo naopak ochránci zvířat za týrání mloků.

plakát

Cold Skin (2017) 

4* jsou trochu moc, ale momentálních 55% mi zase přijde dost málo, tak jsem trochu nadsadil, aby měl Xaviér a vodní panny s vodníma panákama radost. ( vodní panák = manžel od vodní panny -samozřejmě budoucí, když je panna) 65-70% by tak odpovídalo.