Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (1 097)

plakát

Dr. No (1962) 

Na svou dobu kvalitní film, ale těch 60 let, uplynulých od jeho vzniku se na něm podepsalo. V čase jeho premiéry to musela být bomba. Já jsem coby divák tu správnou dobu propásla. Dneska je to pro mne taková naivní akční pohádka, která mi svou výpravou trochu připomenula Verneovky, ale jsem ráda, že jsem snímek viděla. Connery zazářil jako mladý upravený a stále nažehlený agent a vůbec celý vizuál byl skvělý.

plakát

Na vlnách Jadranu - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Filmaři si jednoho dne řekli, že si zajedou k Jadranu na dovolenou a při tom natočí nějakou oddechovku. Chtěli zřejmě spojit příjemné s užitečným. Nějak se to ale zvrtlo, že se jim nechtělo hrát, spíš si užívali sluníčka a moře. Podle toho to vypadá, jak nudnými příběhy, tak mdlými odfláknutými hereckými výkony. Ocenila bych jen tu přímořskou prázdninovou atmosféru. Dorazilo to nasazení seriálu v televizi uprostřed zimy.

plakát

Don Matteo (2000) (seriál) 

Na tento italský seriál, vysílaný v letech 2000 - 2022 jsem narazila náhodou. Nic světoborného to není, ale ani nic zavrženíhodného. Není nijak originální, kopíruje ho anglický seriál Otec Brown 2013 – 2024 a německý seriál Otec Braun 2003 - 2014. Policie zde dostává při řešení zločinů od církve na frak, protože často zatýká nevinného. Je to taková oddechovka. Rostoucí počet TV stanic je třeba zaplnit množstvím hodin vlastních i zahraničních pořadů. Tento seriál je dle současných diváckých požadavků málo akční, ale je vázán řadou omezení při denním vysílání s ohledem na sledující mládež. Obsazení Terence Hilla je docela šťastná volba, i když v době končícího seriálu mu bylo skoro 83 let a to i jízda na kole je pro herce dosti namáhavá.

plakát

Il Boemo (2022) 

Zvláštní film. Pokud to byl životopisný příběh o našem v Itálii slavném skladateli, měl by být pravdivý, nikoliv jen divácky atraktivní. Prostopášný život tvůrce nebyl svědecky doložen a tak lze o jeho pravdivosti pochybovat. I tak, čeho je moc, toho je příliš, i když se to týká erotiky. Viděla, nebo spíš slyšela jsem ho celý, i když jsem si při tom hrála na mobilu karetní hru, což svědčí o nudě. Naslouchala jsem hudbě a jen občas zvedla oči k obrazovce. Vojta Dyk to zvládl s bravurou. Přílišná délka filmu naředila už tak nezajímavý děj. Těžko říct, jakou představu o životě tohoto umělce si odnesou z filmu budoucí generace diváků.

plakát

Největší dar (2022) 

Pokus o originální pohádku z prostředí slovanských bohů tvůrcům moc nevyšel. Pro mne to bylo vleklé a nudné. Možná by stačilo zkrátit stopáž o třetinu vypuštěním některých vílích tanců, které tvořily předěly mezi vesnickým a božským příběhem. Pokud by se místo Moreny ujala vlády bohyně léta, byl by snímek v současnosti po klimatické stránce vysoce aktuální. Pocházím z Valašska, proto se moc nezaobírám herectvím účinkujících, spíš si užívám krásy tamní přírody.

plakát

Šaty pro princeznu (2017) (TV film) 

Romantický naivní přběh plně odpovídající prezentovanému žánru. Žádná překvapení v tomto popelkovském filmu nehrozí. Bohatá výprava, krásné kostýmy a luxusní šaty. Prostě film pro ženy. Co se hereckých výkonů týče, tak tam bych měla výhrady k nedostatečnému fungování emocí mezi hlavními hrdiny. Tak se stane to, že divák v duchu fandí odmítnuté snoubence, která se hrdě vyrovnává se svou situaci.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Tak to zase byla věc. Ani jsem neměla možnost s nikým si o snímku popovídat, protože všichni moji známí to po půlhodině vzdali. Já jsem viděla jen začátek a konec. Uprostřed jsem si dala pauzu a dobře jsem udělala. Horory nemám ráda. Pro koho to natočili? Pro děti to určeno nebylo a pro staré na prahu očekávání smrti taky ne. Čekala jsem humornou pohádku o rozmazleném princi buřtíkovi a dočkala jsem se nudné filozofické úvahy o konci života.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Česká herecká elita na tom musí být opravdu špatně, že se prezentuje v takových šuntech. Problém začíná už u převzatého námětu, mizerného scénáře, jednoduché levné výpravy a korunu tomu nasazují odfláknuté herecké výkony. Vypadá to, jako by kameramani natočili tři různé povídky, rozstříhali je a nahodile sestavili do jednoho chaotického celku. Jediným kladem je, že jsem to nevzdala a dodívala se až do trapného konce.

plakát

Tři královské děti (2019) (TV film) 

Velmi příjemná klasická pohádka. Zdá se, že němečtí tvůrci od nás už ledacos odkoukali a jsou ve své tvorbě lepší než my. Jednak délku filmu zbytečně nenatahují, hodinová stopáž je tak akorát. Na výpravě a kostýmech se nešetří, příběh má v sobě prvky originality, herci jsou pro nás neznámí a působí věrohodně. Možná by měli ještě přidat trochu humoru, ale i tak snímek stojí za opakované zhlédnutí.

plakát

Buko (2022) 

Konečně po čase náš film, na který se dalo koukat, bez pocitu trapnosti. Téma je mi velmi blízké, jako by byl ten příběh z mého života. Herecky skvěle obsazené i zvládnuté.  Já jsem tam na ranči mezi zvířaty kdysi dávno získala nové přátele, stejně jako moje vnučka dnes. Dokonce jsme si pořídili koníka. Uvěřitelný, příjemný a překvapivý snímek.