Reklama

Reklama

Maigret a záhada mrtvé dívky

Trailer 1

VOD (1)

Příběh začíná v 50. letech minulého století na pařížském náměstí, kde je nalezena mrtvá mladá žena. Na sobě má večerní šaty a zjevně se stala obětí násilného činu. Chybí jí kabelka i s doklady, a tak bude nutné vypátrat nejen příčinu její smrti, ale také její totožnost. Vyšetřování se ujme komisař Maigret se svými spolupracovníky. Zpočátku usuzuje, že šlo o sexuální motiv, ten je ale vyloučen soudním lékařem. Komisař se musí vydat jinou cestou. Proč byla tak mladá, sotva dvacetiletá nevinná dívka zavražděna? Odkud pocházela? Měla rodinu a přátele? Maigret se musí dopátrat pravdy. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (25)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jsem doposud netušil, že jméno "Žérár" je odvozeno od slova "žráti". Dramaturgie celého filmu spočívá v tom, že stoletej a dvěstěkilovej Depardijé se někde opírá o zeď, sedí na židli, sedí za stolem, opírá se o auto nebo náhodou s vypětím všech sil postává. Přičemž jeho brilantní obličejová mimika osciluje mezi polohou "Mrtvej Ben Affleck" a "Nafouklej utopenec v rybníce". On tam už v těch očích vůbec nic nemá. Nic. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Maigret, kterého jsem kdy viděla. Maigretem pro mne zůsává monsieur Cremer. Mr. Atkinson mne také velice zaujal v této roli, což bylo naprosto nečekané, ale stalo se. Někdo má za Maigreta pana Gabina, OK, chápu, také velmi dobře a lidsky uchopený pan komisař. Ale toto? Nemám nic proti Depardiemu, ale tenhle film mě zoufale neoslovil. "Už nejsi sám sebou," říká paní Maigretová. "A kdo jsem?" Manželka: "Nevím, někdo jiný." To mi přijde výstižné. A ta mladá dívka zavražděná byla tak krásná a tak sama... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Špatně se mi hodnotí film, který se téměř celý odehrával v šeru a temnotě, takže jsem podstatnou část neviděla. Nebo jen nějaké ploužící se stíny. Pokud jsem ale pochopila z toho trochu jasnějšího zbytku správně, nejde ani tak o retrodetektivku s mohutně obtloustlým vyšetřovatelem, ale o jakési povzdechnutí, že mladé dívky z venkova, které přiláká světlo velkoměsta, se o to světlo často ošklivě popálí. SHRNUTÍ: Ani jsem si nevšimla, že by se něco vyšetřovalo. Maigret se tam spíš jen vyskytuje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto videl Maigreta v Atkinsonovom prevedení, musí mať pocit, že pán komisár zhltol klavír alebo minimálne pol svine, pretože rozdiel tam je asi 50 kilo. Ale inak fajn, nič výnimočné, starý klasický štýl a francúzska atmosféra - veď aj Depardieu sa odrazu stal znova Francúzom. Nevýhodou filmu je málo napätia a emócií a samotný koniec. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Po Gabinovi, Cremerovi a Atkinsonovi je Depardieu čtvrtý komisař Maigret, kterýho jsem v téhle roli viděl. Je to jednoznačně to nejhorší, co bylo natočený. Nejde ani tak o to, že je Depardieu jako koule a je rád že chodí, on Maigret nikdy nebyl postava, která by běhala, nebo měla svižnější scény. Ale ten příběh je nemastnej neslanej. Na začátku nalezení těla a až do konce slaboučký vyšetřování, jestli se tomu dá vůbec tak říkat. Film nemá žádný napětí, ani spád, herci si odříkají svoje věty s tváří pokerovýho hráče a konec. Strašná slabota a velká nuda. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Paríži, Le Vésinet a Bry-sur-Marne (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama